کوير ابوغوير دهلران

کوير ابوغوير دهلران

دهلران یکی از شهرستان های استان ایلام محسوب می شود که از دیرینه بسیار غنی برخوردار است. به طوری که از هزاره های پیش از میلاد، منطقه دهلران به سبب دشت های حاصلخیز و آب و هوای ییلاقی سکونتگاه انسان های بوده است. بر اساس کاوش های باستان شناختی، سابقه نخستین سکونتگاه های منطقه به پیش از هزاره هشتم پیش از میلاد می رسد. مرکز این شهرستان، شهر دهلران است که دومین شهر پر جمعیت استان به شمار می رود. زبان اکثر مردم شهرستان دهلران استان ایلام زبان کردی جنوبی با لهجه پهله ای است و برخی از مردم لر و عرب نیز در این شهرستان سکونت دارند، اعراب این منطقه همگی در نزدیکی مرز این شهرستان با استان خوزستان ساکن هستند. این شهرستان آثار تاریخی و طبیعی بسیاری دارد که هر کدام به نوبه خود جذابیت های ویژه ای دارند و دیدار از آنها خالی از لطف نیست. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ یکی از جاذبه های طبیعی شهرستان دهلران رفته ایم که با نام کوير ابوغوير دهلران شناخته می شود. اگر دوست دارید زمانی به این محوطه دوست داشتنی سفری داشته باشید به هیچ عنوان این مطلب را از دست ندهید.

معرفی کوير ابوغوير دهلران

معرفی کوير ابوغوير دهلران

یکی از اشکال سفر که در بین افراد زیادی هم طرفدار دارد، طبیعت گردی است. تعداد زیادی از گردشگران هستن که به خاطر دیدن جاذبه های طبیعی و گذران وقت در این محل ها راهی سفر می شوند. وقتی صحبت از جاذبه طبیعی می شود اکثر افراد، محلی سر سبز همراه با درختان سر به فلک کشیده و رودخانه که از میان درختان می گذرد به ذهنشان می رسد ولی باید گفت که این طرز فکر برای طبیعت کمی نادرست است. زیرا جاهای دیگری نیز وجود دارند که می توان برای طبیعت گردی به آن ها مراجعه کرد، که یکی از آنها کویر است. در ایران به خاطر آب و هوای خاصی که دارد کویر های متعددی را می توان یافت که یکی از آنها در شهرستان دهلران استان ایلام قرار گرفته است. این کویر نامش کوير ابوغوير است و در نزدیکی روستایی با همین اسم قرار دارد. امروزه از این کویر به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان دهلران یاد می شود و در جنوبی‌ترین قسمت استان ایلام و در نزدیکی مرز استانی خوزستان و کشور عراق قرار دارد. از آنجایی که این کویر در مرز ایران و عراق قرار دارد، از اهمیت استراتژیکی بالایی برخوردار است و این امر در دوران جنگ 8 ساله ایران و عراق به خوبی مشخص شد.

ساختار و جاذبه های گردشگری کویر

ساختار و جاذبه های گردشگری کویر

کویر ابوغویر منطقه پوشیده از رمل های ماسه ای با پوشش گیاهی ضعیف به شمار می رود. در این کویر جانورهای متعددی که سازگاری بالایی با آب و هوای آن دارند زندگی می کنند که از میان آنها می توان به مارهای مناطق بیابانی، انواع عقرب، انواع جکو و آگاما، سارگپه بیابانی، عقاب دشتی، جرد، پاکسواکی و … اشاره کرد. بسیاری از افراد با کویر آشنایی کافی ندارند و تصور اینکه بتوان به کویر رفت و در آنجا به گشت و گذار پرداخت برایشان سخت باشد ولی باید بگوییم در کویر می توان تفریحاتی را انجام داد که مانندش را در هیچ جای دیگری نمی توان دید. یکی از جذابیت های کویر آسمان پاک و پر ستاره اش در شب است به طوری که افراد زیادی تنها برای همین کار به کویر می روند. آسمان کویر در شب جذابیت خارق العاده ای دارد. راه رفتن در کویر و بر روی شن های کویری می تواند هیجانی ویژه را برای مسافران به همراه داشته باشد. از دیگر فعالیت هایی که در کویر می توان انجام داد اتومبيل رانی و موتور سواری و ورز شهای هوايی به شمار می رود، البته به خاطر داشته باشید که حتما این کارها را به همراه کسی که در این خبره است انجام دهید. در کویر صحنه هایی را مشاهده می کنید کخ مطمئن باشید در هیچ جای دیگری قادر به مشاهده آنها نیستید.

راه های دسترسی به کویر

راه های دسترسی به کویر

برای رفتن به این کویر، راه های گوناگونی وجود دارد. اگر تصمیم دارید از وسایل حمل و نقل عمومی برای این سفر استفاده کنید می توانید در ابتدا بلیط اتوبوس دهلران تهیه کنید و به سمت این شهر بروید. پس از رسیدن به دهلران، با کمک وسایل حمل و نقل عمومی موجود در این شهر می توانید به کویر بروید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید می توانید از مسیر جاده دهلران به اندیمشک، بخش موسیان، دهستان دشت عباس، جاده خاکی روستای ابوغویر استفاده کنید.

بازدید از کوير ابوغوير دهلران

برای ورود به کویر و استفاده از طبیعت بی نظیر آنجا نیازی نیست هزینه پرداخت کنید و می توانید در تمامی روزهای هفته به این حل بروید. البته پیشنهاد می کنیم فصول خنک سال را برای این کار اختصاص دهید زیرا گرمای هوای در دیگر فصل ها ممکن است موحب آزارتان شود. از آنجایی که این منطقه در ناحیه مرزی قرار دارد زمان رفتن به آنجا از راهنماهای محلی کمک بگیرید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید