منطقه حفاظت‌شده عبدالرزاق

منطقه حفاظت‌شده عبدالرزاق

یكی از اشكال مختلف گردشگری، توریسم طبیعی یا گردش در طبیعت است. که به عنوان یكی از شیوه های استفاده و حفاظت از جاذبه های طبیعی و هم راه حلی برای پایداری پتانسیل ها به شمار می آید. در حقیقت، توریسمی بر پایه پایداری محیط زیست با تمرکز اولیه بر تجربه‌ی محیط های طبیعی است. از مراکزی که مقصد گردشگری طبیعی به شمار می روند، مناطق حفاظت شده هستند. هر يک از مناطق طبيعی به لحـاظ برخـورداری از منابع و استقرار فضایی آنها در يك مجموعـه، دارای ظواهر و چهره های متفاوتی هستند كه تركيـب آنهـا مي تواند ويژگی های محيط طبيعی را بـه وجـود آورد. وجود عوامل گونـاگون جانـدار و بی جـان، سـاخت اكولوژيک يك منطقه را تشـكيل می دهـد. اراضی با ارزش حفاظتی بالا، با هدف حفظ و احيای رويشگاه های گياهی و زيستگاه های جانوری به عنوان مناطق حفاظت شده در سطح گسترده انتخاب می شوند. مناطق حفاظت شده نقش مهمی در حمايت از سياست های محلی، ملی و تنوع زيستی جهانی بازی می كند و همچنين به عنوان مكان هایی سودمند برای تحقيقات علمی، حفاظت مناطق بكر، نگهداری خدمات محيطی، آموزش، توريسم و تفريح، حفاظت از ويژگی های طبيعی و فرهنگی ويژه و استفاده پايدار از مناطق بيولوژيكی به شمار می روند. در ایران مناطق حفاظت شده بسیاری وجود دارد که یکی از آنها منطقه حفاظت‌شده عبدالرزاق در شهرستان سقز استان کردستان به شمار می رود.

معرفی منطقه حفاظت‌شده عبدالرزاق

معرفی منطقه حفاظت‌شده عبدالرزاق

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این منطقه حفاظت شده اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم تا با این منطقه بیشتر آشنا شوید. سقز یکی از شهرستان های استان کردستان به شمار می رود که علاوه بر تاریخ غنی که دارد دارای طبیعتی بی نظیر است که باعث می شود هر ساله مسافران بی شماری به این منطقه بروند. کوه های بلند شهرستان سقز، با ارتفاع بیش از 2500 متر از سطح دریا، عمدتا در جنوب، غرب و شرق شهرستان واقع شده و به ویژه در غرب و جنوب غربی دارای شیب زیاد و دره های عمیق اند. یکی از جاذبه های گردشگری شهرستان سقز، منطقه حفاظت‌شده عبدالرزاق به شمار می رود که طی مصوبه شماره ۲۹۰ شورای عالی محیط زیست مورخ ۱۳۸۶/۱۱/۱۲ با وسعت ۴۳۹۵۰ هکتار به عنوان منطقه حفاظت شده به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته است. منطقه حفاظت شده عبدالرزاق در شرق شهرستان سقز در استان کردستان واقع شده و یکی از مناطق گذرگاهی حیات وحش، علی الخصوص قوچ ومیش ارمنی مناطق حفاظت شده بیجار، در کردستان و بیان در آذربایجان غربی به شمار می رود.

درباره بخش های مختلف منطقه

درباره بخش های مختلف منطقه

اگر تمایل دارید به این منطقه سفر کنید می توانید بلیط سفر خود را از مستر بلیط تهیه کنید و خود را به این منطقه برسانید. در ادامه این بخش در مورد قسمت های مختلف این منطقه اطلاعاتی را با شما به اشتراک می گذاریم، پس اگر تمایل به داشتن اطلاعات بیشتر در این مورد دارید می توانید این مطلب را تا انتها مطالعه کنید.

گونه های جانوری

هر منطقه حفاظت شده اصولا محل زندگی جانداران مختلف است که برخی از آنها بسیار نایاب و رو به انقراض هستند و همین موضوع سبب حفاظت از آن منطقه می شود. منطقه حفاظت‌شده عبدالرزاق نیز از این موضوع مستثنی نیست و جاندرانی را در خود جای داده است که بسیار با اهمیت هستند. تاکنون ۸۰ گونه پرنده، ۱۷ گونه از پستانداران در این منطقه شناسایی شده است. از میان آنها می توان به لک لک، عقاب طلایی، هما، قرقی، مرغ حق، کبک، قوچ و میش، شغال و میش مرغ اشاره کرد که از جمله گونه های شاخص در این منطقه محسوب می شوند.

آثار تاریخی

پوشش گیاهی

همچنین در این ناحیه می توانید شاهد گیاهان و درختان متعددی باشید که برخی از آنها بومی منطقه به شمار می روند. در حال حاضر بیش از ۳۵۰ گونه گیاهی در این منطقه شناسایی شده است که برخی از آنها از گونه های کمیاب محسوب می شوند. مرزه، گون، کما، بادام وحشی، زنبق، میخک و زول برخی از گیاهان منطقه هستند.

آثار تاریخی

در این ناحیه علاوه بر جانداران و گیاهان مختلف، جاذبه های تاریخی نیز وجود دارد که اهمیت منطقه بیش از پیش کرده است. تپه باستانی زیویه و غار کرفتو از جمله آثار تاریخی این محوطه هستند که با سفر به اینجا می توانید از آنها نیز دیدن کنید.

راه های دسترسی به منطقه حفاظت‌شده

راه های دسترسی به منطقه حفاظت‌شده

برای اینکه به این ناحیه دسترسی پیدا کنید باید در ابتدا بلیط اتوبوس سقز را به صورت آنلاین خریداری کنید و راهی این ناحیه شوید. پس از رسیدن به سقز می توانید با وسایل حمل و نقل عمومی خود را به این محل برسانید. اگر هم با خودرو شخصی می خواهید سفر کنید باید در جاده سقز – دیواندره قرار بگیرید تا به این ناحیه برسید.

بازدید از منطقه حفاظت‌شده عبدالرزاق

بازدید از این منطقه نیازمند شرایط خاصی است و باید از این شرایط پیروی کنید. نمی توانید در این ناحیه اطراق کنید و تنها باید به گشت و گذار بپردازید و از آسیب زدن به اکوسیستم آن جدا خودداری کنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید