با افزایش جمعیت و توسعه و گسترش شهرنشینی انسان ها به تدریج از طبیعت دور شده اند و تراکم بیش از حد جمعیت و دخالت در محیط طبیعی و ایجاد محیط های انسان ساخت نیازهای زیست محیطی، جسمی و روحی انسان را بیشتر بروز داده است. برای رفع این یازها، انسان شهرنشین اقدام به ایجاد فضای سبز در درون شهر کرده است. بخش قابل توجهی از فضای سبز شهری در قالب پارک ه ایجاد می شود. نقش این پارک ها در کاهش مشلات زیستی کاملا ملموس است و از جمله مناسب ترین مکان ها برای گران اوقات فراغت شهروندان و انجام فعالیت های فرهنگی، اجتماعی، تفریحی و … نیز محسوب می شود. فضای سبز شهری بخش جاندار ساخت كالبدی شهر به شمار می رود، كه كاركرد آن در شهرها بسيار مهم و وجود آن بخش جدایی ناپذیری از مجموعه شهری است و دارای منافع گسترده‌ی اجتماعی هستند و فرصت های تفریحی با ارزشی را برای شهروندان به وجود می آورند. در هر شهری که وارد شوید نمونه ای از این پارک ها را خواهید دید که محل مناسبی برای استراحت نیز به شمار می روند. پارک مولوی کرد سقز یکی از پارک های شهری در شهر سقز به شمار می رود که در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد آن توضیحاتی را برای شما ارائه می دهیم.

معرفی پارک مولوی کرد سقز

معرفی پارک مولوی کرد سقز

سقز، شهرستانی در استان کردستان، در شمال غربی ایران قرار دارد، شهر سقز در 187 کیلومتری سنندج، مرکز استان کردستان، واقع است. دیاکونوف، شهر سقز را با یکی از سکونتگاه های باستانی با نام ایزیرتو منطبق دانسته است، که در سده هفتم قبل از میلاد، از مراکز حکومت ماناییان به شمار می رفت. این منطقه پس از آن یک چند در تصرف قوم سکاها بود. در این شهر جاذبه های گردشگری متنوعی وجود دارد که یکی از آنها پارک مولوی کرد سقز محسوب می شود. پارک مولوی کرد در مرکز شهرستان سقز قرار دارد و یکی از بزرگ ترین و زیباترین پارک های سقز به شمار می رود. این پارک ردر بین مردم منطقه با نام پارک شهری مشهور است. این پارک در سال ۱۳۴۴ به‌دست شخصی به‌ نام نوری ساخته شد. در ابتدا در این پارک هیچ ‌یک از ویژگی ‌های فنی و معماری و کاربری ‌های مختلف رعایت نشده بودند و بیشتر حالت پارک جنگلی داشت. امروزه در این پارک امکانات مختلفی ایجاد و آن را از حالت قبلی خارج کرده اند که به یکی از بهترین پارک های شهر تبدیل شده است. این پارک که بیشتر به پارک جنگلی شباهت دارد، دارای درختان صنوبر است.

ساختار و طبیعت پارک مولوی

ساختار و طبیعت پارک مولوی

برای ورود به این پارک سه ورودی وجود دارد که در سمت خیابان ساحلی قرار دارند. ورودی اول به‌ سمت میدان پاسارگاد پارک می‌رود و در همان نزدیکی سرویس‌ بهداشتی و نمازخانه را می توانید پیدا کنید. ورودی دوم که ورودی اصلی و بزرگ‌ ترینشان به شمار می رود، دقیقا وسط پارک تعبیه شده و نمایش به زیبایی با کاشی‌کاری تزیین شده است. ورودی سوم نیز به کتابخانه مرکزی شماره یک شهر می‌رود که سالن تئاتر و شعر نیز در همین قسمت قرار دارد. این کتابخانه بزرگترین کتابخانه‌ شهر محسوب می شود. از درب اصلی که وارد ‌شوید و حدود ۵۰۰ متر که قدم بزنید، به میدان اصلی پارک یعنی میدان مولوی کرد می‌رسید که مجسمه یادبودی از شاعر معروف «مولوی کورد» در آن دیده می شود. اطراف مجسمه می توانید آبشارهای زیبایی را ببنید که از تزئینات این پارک به شمار می روند. از میدان اصلی که به‌سمت چپ بروید، مکان بازی و سرگرمی بچه‌ها واقع شده است که شامل الاکلنگ، تاب، سرسره، قلعه بادی و ماشین‌برقی می شود. علاوه بر اینها این پارک چهار پیاده‌رو برای قدم ‌زدن و پیاده روی دارد. یکی دیگر از قسمت ها پارک زمین اسکیت آن محسوب می شود که در نزدیکی وسایل بازی قرار دارد و روزانه اسکیت‌سواران زیادی در آن به مشغول تمرین هستند و به سمت راست میدان مولوی که بروید به زمین والیبال و میز پینگ‌پنگ و لوازم ورزشی می‌رسید. همچنین این پارک دو پارکینگ بزرگ و چهار بوفه برای خرید چای، نسکافه، تنقلات و غذاهای محلی دارد.

راه های دسترسی به پارک مولوی

راه های دسترسی به پارک مولوی

برای اینکه بتوانید در این پارک قدم بزنید باید وارد شهر سقز شوید. برای رفتن به سقز روش های گوناگونی وجود دارد که یکی از آنها خرید بلیط اتوبوس سقز به صورت آنلاین به شمار می رود. پس از رسیدن به سقز باید از میدان قدس شهر به سمت خیابان ساحلی بروید در این خیابان شما می توانید شاهد پارک باشید.

بازدید از پارک مولوی کرد سقز

برای گشت و گذار و دیدن بخش های مختلف پارک نیازی نیست هزینه ای را پرداخت کنید و در تمام روزهای هفته درب آن به روی مسافران باز است. مستر بلیط پیشنهاد می کند در صوررت سفر به این شهر حتما زمانی را نیز در این پارک زیبا بگذرانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *