کلیسای سرکیس مقدس

کلیسای سرکیس مقدس؛ تاریخچه + راه های دسترسی

همان طور که می دانید علاوه بر دین اسلام، اقلیت ‌های مذهبی دیگری هم در ایران وجود دارند و هر یک از آنان آداب و رسوم دینی و مذهبی خود را طبق اصول دینی شان به بهترین شکل ممکن انجام می‌ دهند. مسیحیان از جمله مذاهب و اقلیت هایی هستند که در تمام قسمت های ایران با هم به صورت گروهی در محله‌ های خاص یک شهر زندگی می کنند.

همین امر سبب به وجود آمدن کلیسا های مختلف در شهرها شده است و شما می توانید از آن ها به عنوان یک جاذبه تاریخی دیدن فرمایید. در این قسمت از مجله مستر بلیط قصد داریم شما را با یکی از زیباترین و بزرگ ترین کلیسا ها و اماکن مذهبی تهران، به نام کلیسای سرکیس مقدس آشنا کنیم. اگر علاقه مند هستید که بیشتر با این کلیسای قدیمی آشنا شوید؛ تا انتهای مطلب همراه ما بمانید.

تاریخچه کلیسای سرکیس مقدس

کلیسای سرکیس مقدس در دوره پهلوی سال ۱۳۴۹ ساخته شده است. در زمان های گذشته بعد از انجام یک مراسم مذهبی، نام کلیسا را سرکیس مقدس نامیدند و این نام را از یک فرد مقدس گرفتند. این فرد در اوایل سده ۴ میلادی از سرداران ارتش روم بود که به علت مسیحی بودن تحت تعقیب قرار گرفت و به همراه پسرش به ارمنستان پناه برد.

اما مدتی نگذشت که پادشاه ارمنستان تحت فشار امپراتور روم مجبور به اخراج آنان از آن شهر شد. پس از این ماجرا سرکیس مقدس و پسرش به خدمت ارتش شاپور دوم در آمدند، شاپور از سرکیس بسیار رضایت داشت اما به علت اتهام زدن تبلیغ مسیحیت به او در بین سپاهیان، شاپور دستور داد تا او و پسرش را به همراه تعدادی از سربازان در شهر نیشابور به قتل برسانند.

با توجه به این ماجرا در تقویم کلیسای ارمنی، یک روز خاص به سرکیس مقدس اختصاص دارد و در این روز جوانان ارمنی به یاد او مراسم خاصی را برگزار می‌ کنند. این کلیسا با هزینه شخصی، فردی خیر از ارمنی ‌های ایران به نام او بنا شد و مقر خلیفه‌ گری ارامنه تهران از کلیسای مریم مقدس به این محل جدید انتقال یافت. شما نیز اگر علاقه مند به دیدن این کلیسای تاریخی هستید؛ می توانید به راحتی بلیط اتوبوس تهران را تهیه کنید و به آن جا بروید.

تاریخچه کلیسای سرکیس مقدس

معرفی بخش های مختلف

کلیسای سرکیس مقدس، ابعادی به طول ۵ متر و ۳۶ سانتی متر و عرض ۸ متر و ۱۷ سانتی متر دارد و به عنوان یکی از بزرگ ترین کلیسا های تهران شناخته می شود. تمام دیوارهای بیرون ساختمان، از سنگ مرمر سفید پوشیده شده اند و در داخل ساختمان با استفاده از گچ، سقف و دیوار ها را یک دست سفید کرده اند.

سقف کلیسای سرکیس مقدس ارتفاع بسیار زیادی دارد، زیرا در زیر گنبد آن ستونی وجود ندارد و همین امر فضا را گسترده تر کرده است. از آن جایی که در کلیسا های تک ناوی، وزن سقف بنا به وسیله قوس ‌های موجود در زیر سقف به دیوارهای طولی دو طرف بنا منتقل می ‌شود از این رو، برای تحمل فشار سقف نمی ‌توانند عرض زیادی داشته باشند و به همین دلیل اکثر آن ها گنبد ندارند و ساختمان هایی کوچک هستند.

اما بر خلاف این ها، کلیسای سرکیس دارای یک گنبد عظیم است و بدون داشتن تکیه گاهی بر روی سقف قرار دارد و در هوا معلق است. این گنبد ۱۶ ضلع دارد و به وسیله یک ۴ ضلعی بر روی ۴ طاقی قرار گرفته است که بر روی شاه تیرها تکیه دارد، همچنین ساق و گنبد آن تماماً از نور گیر های بسیار زیبا تشکیل شده اند.

برای این که بخواهید به داخل کلیسا بروید، باید از ورودی اصلی و سر در مرتفع آن بگذرید. این قسمت به سبک معماری کلیسا های سده ۴ و ۵ میلادی ارمنستان ساخته شده است. بعد از اینکه از آن جا گذشتید، سپس به یک راهرو خواهید رسید که به پهنای محراب کلیسا متصل است و در بالا یک بالکن زیبا را مشاهده می کنید که برای اجرای سرود های روحانی گروه کر از آن استفاده می شود.

محراب کلیسای سرکیس به صورت یک نیم دایره و بر اساس سنت کلیسا نای ارمنیان در قسمت شرقی ساختمان واقع شده است. کف این قسمت بالاتر از کف صحن کلیسا است و یک نور گیر در آن جا دیده می شود. نا گفته نماند که در ۲ طرف محراب، امانت خانه هایی به چشم می خورند که هر کدام از آن ها ویژگی خاص و منحصر به فردی دارند.

برای این امانت خانه ها یک ورودی به داخل صحن کلیسا و یک ورودی جدا نیز برای محوطه خارج از ساختمان ساخته شده است. دیوارهای اطراف محراب با نقاشی ‌های دیواری زیبا و دیدنی پوشیده شده اند و همین فضا را دو چندان جذاب کرده است. اگر زمانی قصد سفر به تهران و بازدید از این کلیسا را داشتید؛ می توانید تمام بلیط های سفر خود را از سایت معتبر مستر بلیط به صورت آنلاین خریداری کنید و راهی این شهر شوید.

این ساختمان دو ورودی دارد و در بالای آن ها، برجی با پلان چهار گوش ساخته شده و در انتهای آن ‌ها گنبد هایی شبیه به گنبد اصلی کلیسا با ساق‌ های ۸ ضلعی ساخته شده‌ است. صحن کلیسا به ۳ قسمت تقسیم شده و قسمت میانی آن ۷۵ سانتی متر و از هر طرف پهن تر از ۲ قسمت غربی و شرقی است.

در این کلیسا یک بنای یادمان نسل ‌کشی ارمنی نیز دیده می شود که تقریبا بلندای آن ۵۰ متر است و با استفاده از سنگ مرمر آن را ساخته اند. این بنا در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۲ خورشیدی پس از پنجاه و هشتمین سالگرد نسل ‌کشی ارمنیان رو نمایی شد.

شرایط بازدید از کلیسای سرکیس مقدس

شرایط بازدید

شما می توانید همه روزه از ساعت ۱۳ الی ۱۶ برای بازدید از کلیسای سرکیس به آن جا بروید و نیازی به پرداخت هزینه ورودی نیست.

راه های دسترسی به کلیسای سرکیس مقدس

کلیسای سرکیس در تهران، خیابان کریم خان زند، ابتدای خیابان نجات الهی، ویلای سابق واقع شده است و افراد علاقه مند می توانند با خرید بلیط هواپیما تهران، قطار و اتوبوس راهی این شهر شوند و به سمت کلیسای سرکیس بروند.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل تهران شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *