شاید وقتی اسم تهران را میشنوید، اولین چیزی که به ذهنتان میرسد، شلوغی، ترافیک سنگین، جمعیت زیاد و آسمان آلوده باشد. اما تهران، بر خلاف این تصور، یکی از مهمترین قطبهای گردشگری کشور است! بخش مهمی از این جاذبهها را کاخهای پهلوی مثل کاخ سعدآباد تهران تشکیل میدهند. شاید تا به حال سفرهایتان به تهران بیشتر کاری بوده یا وقت زیادی برای گشت و گذار نداشتهاید، و به همین خاطر فکر میکنید تهران جاذبه خاصی برای گردشگری ندارد.
در حالی که هر سال، گردشگران زیادی با خرید بلیط هواپیما به تهران سفر میکنند. تهران سالانه میزبان میلیونها مسافر از سراسر جهان است که برای آشنایی بیشتر با مردم ایران و بازدید از اماکن تاریخی شهر به آنجا میآیند. این شهر قدمتی چند هزار ساله دارد و خاندانهای سلطنتی و خانهای بسیاری در آن زندگی کردهاند. در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا با کاخ سعدآباد در تهران آشنا شوید.
آشنایی با کاخ سعدآباد تهران
این کاخ در گذشته متعلق به محمدرضا شاه و همسرش فرح پهلوی بود که پس از انقلاب به موزه برای بازدید تبدیل شد. دسترسی به این کاخ ساده است و باید خودتان را به محله تجریش و خیابان طاهری برسانید.
این کاخ تاریخی، پر از داستانها و رویدادهای جذاب است که اگر دیوارهایش توانایی حرف زدن داشتند، قصههای بسیاری از دورانهای گذشته برایتان تعریف میکردند. زیبایی کاخ سعدآباد چنان است که اگر یک بار به آنجا بروید، دل کندن از آن کار سادهای نخواهد بود و احتمالاً دوست دارید بیشتر وقتتان را در آن بگذرانید. اگر قصد دارید قبل از سفرتان فهرستی از جاهای دیدنی تهران تهیه کنید، حتماً کاخ سعدآباد را در اولویت بگذارید!
البته اگر ساکن تهران هستید و هنوز از این کاخ دیدن نکردهاید، باید بگوییم که انگار نصف عمرتان بر باد رفته! و اگر هم در شهرهای اطراف تهران زندگی میکنید، یک روز برنامهریزی کنید، بلیط اتوبوس تهران را بخرید و به پایتخت سفر کنید تا کاخ سعدآباد را از نزدیک ببینید.
جالب است بدانید که طی یک آمار از بازدید این کاخ معلوم شد که تنها در 4 روز متوالی حدود 80 هزار نفر از آن بازدید کردند و این خود گواه بینظیر بودن اماکن تاریخی تهران و ایران است.
معمولا اکثر گردشگران خارجی و داخلی که به پایتخت میآیند، از این کاخ دیدن میکنند و جالب است بدانید که این کاخ از لحاظ سیاسی و دیپلماتیک در جایگاه بسیار بالایی قرار دارد، چرا که در آن اتفاقات سیاسی بسیاری همچون استقبال از وزرا و ریاست جمهوری ایران و شخصیتهای عالی رتبه سیاسی خارجی و داخلی انجام میشود.
وسعت کاخ سعدآباد تهران چقدر است؟
در گذشته سعدآباد چندان وسیع نبود و تنها مساحت آن 8 هزار متر مربع بود! که در کنار رودخانهای قرار داشت و این رودخانه درست در مجاور قصر ملکه مادر قرار گرفته بود. پس از گذشت سالها باز هم سعدآباد دچار تغییر و تحولات عظیمی شد و به دست اشخاص دیگری افتاد و همین باعث شد که وسعت بیشتری پیدا کند.
هنگامی که پهلوی اول به حکومت رسید، رودخانه دربند از اطراف باغ سعدآباد رد میشد اما باغ بسیار بزرگ بود و در آن درختان بسیاری وجود داشتند و یک رود برای آبیاری تمامی درختها کفایت نمیکرد! از همین رو چند قنات قدیمی در همین منطقه وجود داشت که به دستور رضا شاه چند قنات جدید هم احداث شد تا آبیاری درختان باغ بهتر صورت بگیرد و مجموع تمامی این قناتها به 12 عدد رسید. نام این قناتها عبارتاند از:
- قنات خوابگاه
- قنات کاخ سفید
- قنات جعفر آباد
- قنات آبنما
- قنات قوام الدوله
- قناتهای دفتر مخصوص
- قنات گلخانه
- قنات جوادیه
- قنات کاخ شمس
- قنات خوابگاه
- قنات هراش آب
هم اکنون کاخ سعدآباد با وسعتی حدود 180 هکتار، یکی از بزرگترین مجموعههای تاریخی تهران است که 18 کاخ مجلل در آن قرار دارد. هر یک از این کاخها به اعضای خانواده پهلوی تعلق داشته و تاریخچه منحصربهفردی دارند. از قدیمیترین بخشها میتوان به کوشک احمدشاهی اشاره کرد. این مجموعه با درختان سرسبز، رودخانهای زیبا، قناتها، گلخانهها و خیابانهای چنار پوش، فضایی تماشایی را خلق کرده است.
علاوه بر کاخها، امکاناتی نظیر سالنهای مرغداری و گاوداری، استخرها، زمینهای تنیس و بولینگ، و حتی سالن نمایش سینما و آمفیتئاتر در این مجموعه وجود دارد. برای آشنایی بیشتر با امکانات و خرید بلیط ورودی میتوانید به سایت رسمی کاخ سعدآباد مراجعه کنید.
نحوه دسترسی به کاخ سعدآباد
راه های مختلفی برای دسترسی به کاخ سعدآباد وجود دارد، اما از آنجایی که این مجموعه در شلوغ ترین منطقه تهران واقع شده و خیابانهای در مسیر رسیدن به آن بسیار پر ترافیک هستند، دسترسی به آن با استفاده از مترو بسیار راحتتر است. از طرف دیگر اگر چندان شناختی به خیابانهای تهران ندارید، بهتر است با خودروی شخصی حرکت نکنید، چرا که در ترافیکهای طولانی و شهری آن گیر خواهید افتاد!
اما برای دسترسی با مترو باید به ایستگاه 1 متروی تجریش رفته و سپس در ایستگاه میدان تجریش پیاده شوید. در ضلع غربی میدان تجریش یک خیابان به نام خیابان «شهید ملکی» وجود دارد که باید آن را پیدا کنید و به تاکسیهای خطی خیابان آصف برسید و سوار یکی از تاکسیها شوید. این تاکسیها مستقیما به کاخ سعدآباد نمیروند!
اما شما برای رسیدن به آن باید در مسیر همین تاکسیها پیاده شوید. هنگامی که تاکسی به ابتدای خیابانی با نام “طاهری” رسید پیاده شوید و حدود 10 دقیقه راه بروید تا به کاخ سعدآباد برسید.
همانطور که گفتیم موقعیت مکانی سعدآباد به گونهای است که از هر طرف به قسمتی مهم منتهی میشود، اگر قصد دارید از ورودی دربند با مترو به سعدآباد بروید باید ابتدا از متروی خط 1 به تجریش رفته در میدان تجریش پیاده شوید. سپس دنبال خیابانی با نام ” جعفری” بگردید و از آن جا تاکسیهای خطی وجود دارند که مستقیما به دربند میروند. سوار یکی از این تاکسیها شده و خودتان را به دربند رسانده و از آن جا به ورودی دربند در سعدآباد برسید.
آدرس: تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی (زعفرانیه) انتهای خیابان شهید کمال طاهری، کاخ سعدآباد
شرایط بازدید از کاخ سعدآباد
برای بازدید از کاخ سعدآباد میتوانید به وبسایت رسمی این مجموعه مراجعه کنید. نکتهای که باید در نظر داشته باشید این است که برای بازدید از هر بخش به بلیط جداگانه نیاز دارید، بنابراین بهتر است قبل از رفتن، لیستی از قسمتهایی که قصد دیدنشان را دارید، تهیه کنید. کمی تحقیق و مطالعه درباره بخشهای مختلف کاخ، کمک میکند که انتخاب بهتری داشته باشید.
ممکن است بعضی بخشها برای شما چندان جذاب نباشند و این موضوع را بعد از خرید بلیط و ورود به آن قسمت متوجه شوید. پس، آگاهی قبلی درباره هر قسمت از مجموعه میتواند خیلی مفید باشد. از طرف دیگر، برخی از موزهها و بخشهای کاخ ممکن است در روزها یا ساعات خاصی قابل بازدید نباشند و این میتواند برنامههایتان را بهم بزند. پس حتماً قبل از بازدید، از ساعات کاری قسمتهای مورد نظرتان مطمئن شوید.
اگر برنامه بازدید گروهی دارید یا به عنوان لیدر یک تور تفریحی قصد ورود به مجموعه را دارید، بهتر است از قبل با مسئولان کاخ هماهنگیهای لازم را انجام دهید. این کار را به راحتی با برداشتن شماره تماس مسئولین از سایت سعدآباد میتوانید انجام دهید.
یکی دیگر از نکاتی که باید به آن توجه کنید، این است که در ورودی کاخ، پول نقد پذیرفته نمیشود. پس حتماً برای خرید بلیط از کارت بانکی استفاده کنید. همچنین، بهتر است قبل از بازدید به وبسایت کاخ سری بزنید تا از قیمت بلیط و شرایط ورودی بخشهای مختلف مطلع شوید.
فروش بلیط تا ساعت 17:00 انجام میشود و ساعت بازدید از کاخ سعدآباد از 9 صبح تا 7 غروب است. اگر قصد سفر به تهران دارید، پیشنهاد میکنیم که با رزرو هتل تهران، حداقل 4 روز در پایتخت اقامت کنید تا بتوانید مهمترین جاهای دیدنی این شهر را ببینید.
تاریخچه کاخ سعدآباد در تهران
کاخ سعدآباد در یکی از سرسبزترین و خوشآبوهواترین مناطق تهران قرار دارد. موقعیت جغرافیایی آن بسیار خاص است؛ از هر طرف به یکی از نقاط مهم تهران راه دارد. برای مثال، از جنوب به بازار پرجنبوجوش تجریش میرسد که یکی از مهمترین و قدیمیترین بازارهای تهران است.
شاید قبل از ورود، نمای ساده بیرونی کاخ نظرتان را جلب نکند و حتی فکر کنید آنطور که باید باشکوه نیست. اما اشتباه نکنید! ظاهر ساده آن تنها بخشی از ماجراست. وقتی وارد شوید، با فضایی روبهرو میشوید که از استحکام بینظیر و امنیت بالایی برخوردار است؛ به طوری که حتی در برابر زلزلههای شدید هم مقاوم است و ساختمانش ضد گلوله طراحی شده است.
شاید به این دلیل که کاخ در یکی از شلوغترین بخشهای تهران قرار گرفته، فکر کنید بازدید از آن چندان جذاب نخواهد بود. اما جالب است بدانید که زمانی، تهران به این شلوغی و پر جمعیتی نبود! این مناطق شمالی مانند دهکدههای سرسبز و آرامی بودند که شاهان و اشرافزادگان برای تفریح، استراحت و حتی سکونت به آنها پناه میبردند. اغلب آنها باغهای بزرگ و عمارتهای باشکوهی داشتند.
در دوران قاجار، شاهان تصمیم گرفتند تا در شمال تهران، درست در همانجایی که کاخ سعدآباد قرار دارد، کاخی مجلل برای روزهای گرم تابستان بسازند تا بتوانند از گرمای شدید تهران در امان بمانند. بعد از سقوط سلسله قاجار و آغاز دوران پهلوی، این کاخ همچنان مرکز استراحت شاهان بود. در زمان پهلوی دوم، سعدآباد به محل سکونت دائمی شاه و خانوادهاش تبدیل شد و شکوه و عظمتش بیش از پیش به چشم آمد.
مجموعه سعدآباد مربوط به چهار دوره تاریخی است: قاجاریه، پهلوی اول، پهلوی دوم و پس از انقلاب اسلامی. ساخت این مجموعه در دوره قاجار آغاز شد، اما در ابتدا چندان بزرگ نبود و با گذر زمان و تغییر حکومتها گسترش یافت.
کاخ سعدآباد در دوران قاجار
در زمان قاجار، شاهان از سعدآباد به عنوان ییلاق تابستانی استفاده میکردند. با کودتای 1299، خاندان اکبری سعدآباد را تصرف و شروع به ساخت بناهای بیشتری کردند.
طبق روایات، در گذشته در محل سعدآباد تپهای به نام علیخان وجود داشت. رضا شاه دستور داد تپه را از علیخان بخرد و بر روی آن کاخی جدید بسازد. ساخت این کاخ از سال 1301 تا 1307 طول کشید. معماران و هنرمندان برتر ایرانی در ساخت این بنا مشارکت داشتند. کاخ دو طبقه بود؛ طبقه همکف برای سکونت شاه و زیرزمین به عنوان انباری استفاده میشد.
نقشه و بخشهای مختلف کاخ سعدآباد
کاخ سعدآباد با مجموعهای بزرگ و متنوع از بخشهای دیدنی، آنقدر گسترده است که شاید یک روز برای بازدید از همه قسمتهای آن کافی نباشد. البته، برنامهای که توسط راهنمایان کاخ طراحی شده به شما این امکان را میدهد که تمام بخشها را در یک روز ببینید، اما باید آماده باشید که حسابی خسته شوید! چرا که قدمزدنهای طولانی و بازدید از هر گوشه کاخ میتواند حسابی انرژیتان را بگیرد. پیشنهاد میکنیم اگر وقت دارید، بازدید از این مجموعه تاریخی را در دو روز تقسیم کنید تا تجربهای لذتبخشتر و بدون عجله داشته باشید.
شاید دو روز به نظرتان زیاد باشد، اما باور کنید که ارزشش را دارد! هر بخش از سعدآباد زیباییهای منحصربهفردی دارد و بازدید از آنها خالی از لطف نیست. وقتی وارد باغ زیبای سعدآباد میشوید، احساس خاصی شما را فرا میگیرد. صدای پرندگان، درختان بلند قامت و رودخانه خروشان جعفرآباد که از میان باغ میگذرد، همگی شما را محو تماشای خود میکنند.
باغ سعدآباد نه تنها برای گردشگران جذاب است، بلکه زیستگاه گونههای متنوع گیاهی و جانوری نیز محسوب میشود. در این باغ حدود ۷۵۰۰ درخت پلاکدار وجود دارد و گونههای گیاهی مختلف آن با تابلوهای اطلاعاتی معرفی شدهاند. اگر هنوز به پایتخت سفر نکردهاید، زمان آن رسیده تا با خرید بلیط قطار تهران یا بلیط هواپیما و اتوبوس راهی سفر شوید.
کاخ احمد شاهی
کاخ احمد شاهی که به کوشک احمد شاهی هم شهرت دارد، یکی از معروف ترین و البته قدیمی ترین عمارت های سعدآباد است که در سال 1297 پروژه احداث آن آغاز شد. این کاخ پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران محلی برای استفاده بسیجیان تهران بود اما در حال حاضر برای بازدید گردشگران مورد استفاده قرار می گیرد.
کاخ بهمن
کاخ بهمن جزء بناهایی است که در دوره حکومتی پهلوی دوم ساخته شد و میتوان گفت که بهترین و زیباترین کاخ از میان 18 کاخ موجود در سعدآباد است. این کاخ محل زندگی بهمن بود. بهمن یکی از پسران غلامرضا پهلوی بود که نام خودش هم بر روی آن قرار داشت. کاخ بهمن در روبهروی موزه مردم شناسی قرار دارد و این یعنی اینکه در کنار درب شمالی دربند واقع شده است. این بنا سالها مورد استفاده سازمان یونسکو در ایران قرار گرفته است و اکنون تغییر کاربری پیدا کرده و تبدیل به دفتر رسمی مدیریت موزههای سعدآباد شده است.
کاخ ملکه مادر معروف به ساختمان جمهور
کاخ ملکه مادر آخرین مکانی بود که رضا شاه پیش از تبعید به جزیره موریس در آن سکونت داشت و البته محل اصلی زندگی مادر رضا شاه یعنی (تاج الملوک) بود. این کاخ اکنون زیر نظر دولت و ریاست جمهوری بوده و از آن به عنوان مکانی برای استقبال و پذیرایی از میهمانان خارجی استفاده میشود. البته برخی از مهمانان عالی رتبه هم میتوانند در آن اقامت داشته باشند!
کاخ شهوند معروف به کاخ سبز
کاخ سبز به دلیل زیبایی منحصر به فردش، جزء محبوبترین کاخهای سعدآباد است. این کاخ در قسمتی مرتفعتر نسبت به سایر عمارتها قرار دارد در ضلع شمال غربی سعدآباد واقع شده است. موقعیت کاخ سبز بسیار جذاب است به گونهای که یکی از درهای آن از سمت شمال غربی درست جایی که رشته کوههای مرتفع البرز قرار دارند، واقع شده است.
هنگامی که وارد این کاخ میشوید، نمیتوانید از آن چشم بردارید، چرا که تمامی سردرها و ستونها و طاقهای آن با هنر زیبای معماری، گچ کاری سنگ کاری و ادغام هنر ایرانی و اروپایی تزیین شده است. ساخت کاخ سبز در آن زمان به دستور رضا شاه که آن را از شخصی به نام علیخان خریداری کرده بود حدود 7 سال به طول انجامید که حاصل آن یک عمارت دو طبقه به همراه زیر زمین و طبقه همکف نیز بود.
کاخ ملت معروف به کاخ موزه سفید
کاخ ملت از تمامی کاخهای موجود در سعدآباد وسعت بیشتری داشته و علت اینکه اکنون نام کاخ سفید را بر روی آن گذاشتهاند این است که نمای ساختمانی آن متشکل از سنگهای زیبای مرمر سفید است. این بنا یکی از اختصاصیترین عمارتهای شاه در زمان استراحتش بوده که معمولا در تابستانها برای زندگی به آن جا میرفته است. بنای کاخ سفید متشکل از 54 واحد مختلف و 10 تالار مخصوص تشریفات است.
یکی از وسیع ترین قسمتهای این مجموعه تالار اصلی کاخ است که حدود 220 متر مساحت دارد. ساخت کاخ ملت یا همان کاخ موزه سفید در سال 1310 خورشیدی به دستور رضا شاه پلهوی شروع شد و سرانجام پس از 5 سال یعنی در سال 1315 به اتمام رسید. نقشه ساختمان سازی کاخ سفید را دو تن از برجستهترین معماران ایرانی و روسی کشیده بودند که نامشان مهندس خرسندی و مهندس بوریس از روسیه بود.
اکنون این کاخ به کاخ موزه تبدیل شده و در آن آثار قدیمی همچون ظروف نفیس به یادگار مانده از دوران پهلوی و قاجار و همچنین پارچههای قدیمی و ابریشمی گران قیمت و کریستالها و لوسترهای سلطنتی ساخت ایتالیا نگهداری میشود. یکی از این لوسترها که از مهمترین ابزارهای روشنایی دهنده به تالار اصلی است دارای 108 شاخه لامپ است.
دیگر کاخ های موجود در کاخ مجلل سعدآباد
از دیگر مجموعههایی که در این دو طبقه باشکوه وجود داشت میتوانیم به تالار غذاخوری مجلل آن اشاره کنیم که از بهترین وسایل برای تزیین آن استفاده شده بود. تمامی قسمتهای سالن با گچکاریهای زیبا و همچنین ظروف نفیس خارجی و سنتی مزین شده بود. برای ساخت این کاخ زیبا از سنگی استفاده کرده بودند که بسیار کمیاب بود و به سنگ سبز کمیاب معدن خمسه شهرت داشت که تنها در شهر زنجان پیدا میشد!
البته ترکیبی هم از سنگ مرمر خراسان در آن به کار رفته بود و به همین دلیل بسیاری از مردم آن را با نام قصر سنگی هم میشناسند. جالب است بدانید ملاتی که برای نصب این سنگهای کمیاب استفاده شده است جنسشان به گونهای است که سنگها را در برابر شکستن و ترک خوردن در امان نگه میدارند. این کاخ بارها مورد بازسازی قرار گرفت و در اولین بازسازی با نام “کاخ شهوند” شهرت یافت و در دومین بازسازی هم که پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود نام ” کاخ سبز” را روی آن گذاشتند.
معرفی موزههای کاخ سعدآباد
مجموعه کاخ سعدآباد با موزههای متعدد و متنوع پنجرهای به فرهنگ، هنر و زندگی خاندان پهلوی و دورههای گذشته ایران باز میکند. هر موزه در این مجموعه داستانی خاص از تاریخ را روایت میکند، از هنرهای ظریف ایرانی تا آثار تاریخی ارزشمند. در ادامه با چند مورد از موزههای مجموعه سعدآباد تهران آشنا شوید:
موزه آب: سفری به تاریخ مدیریت آب
موزه آب یکی از دیدنیترین بخشهای کاخ سعدآباد است که قدمت آن به دوران قاجار بازمیگردد. این موزه به دو بخش اصلی و فرعی تقسیم میشود؛ بخش فرعی، دفتر کار رضا شاه بود که بعدها در دوران پهلوی دوم برای مقامات دولتی مورد استفاده قرار میگرفت.
موزه آب شامل اسناد تاریخی، وقفنامهها، و ابزارهایی مانند ساعتهای آبی و تجهیزات حفر چاه است که به مدیریت و استفاده از آب در گذشته پرداختهاند. همچنین تندیسهایی از دانشمندان حوزه آب در این موزه به نمایش گذاشته شده است. سالها پیش، این موزه به عنوان گنجینه ملی به وزارت نیرو سپرده شد.
اتاق فرح پهلوی: نگاهی به زندگی سلطنتی ملکه
بازدید از بخش مربوط به فرح پهلوی برای هر بانویی جذابیت خاصی دارد. اگرچه سالها از دوران پهلوی میگذرد، اما آثار آن زمان هنوز هم جذابیتهای منحصر به فردی دارند، بهویژه برای کسانی که اهل ماجراجویی هستند. اتاقهای کاخ بهصورت تو در تو طراحی شدهاند و شما را به چندین فضای خاص میبرند.
فرح چندین اتاق ویژه داشت، از جمله اتاقی برای ورزش و موسیقی، اتاق زیبایی لوکس و اتاق خواب مشترکی که با محمدرضا شاه داشت. در طبقه همکف، اتاقی مخصوص لباسهای او وجود دارد که هنوز هم چند دست از لباسهایش در آن قرار دارد. اتاق دخترش لیلا و اتاق کارش نیز در طبقه دوم واقع شده است. در اتاق خواب مشترک، تابلوی بزرگی از فرح در حالی که یک تاج در دستش قرار دارد، وجود دارد.
کاخ کرباس: موزه استاد بهزاد
کاخ کرباس، که اکنون به موزه استاد بهزاد معروف است، متعلق به دوره قاجار و اوایل پهلوی است. رضا شاه از این کاخ به عنوان استراحتگاه استفاده میکرد و بخشی از آن نیز دفتر کارش بود. رضا پهلوی دوران کودکی خود را نیز در این کاخ گذرانده است.
کاخ توران: موزه چهرههای ماندگار
موزه چهرههای ماندگار، در ساختمانی متعلق به دوره قاجار واقع شده است. زمانی که شاه دستور ساخت کاخ سبز را داد، این عمارت نیز احیا شد. درحال حاضر موزه آثار استاد فرشچیان را به نمایش میگذارد و شامل یک باغ بزرگ و دو بخش اندرونی و بیرونی است.
بخش بیرونی آثار استاد فرشچیان را به نمایش میگذارد و در بخشهای اندرونی به معرفی چهرههای ماندگار جهان میپردازد. متاسفانه، این موزه در بسیاری از روزهای سال بسته است. این عمارت زمانی به ملکه توران، همسر سوم رضا شاه، اهدا شده بود.
موزه ظروف سلطنتی
مساحت موزه ظروف به 2600 متر مربع میرسد و به دستور رضا شاه ساخته شده است و این عمارت را مهندس فرمانفرمائیان ساخته است، که در آن زمان جزء یکی از برترین مهندسین معمار در ایران بودند. زیربنای موزه ظروف حدود 1800 متر مربع است و متشکل از دو طبقه است. این موزه در بین سالهای 1315 تا 1318 خورشیدی ساخته شد و طی دورههای مختلف بارها و بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفت.
اولین بازسازی آن در سال 1350 بود که به دستور اشرف پهلوی انجام شد. سبک طراحی داخلی موزه ادغامی از هنر معماری فرانسوی و ایرانی است که بسیار هم خیره کننده و جذاب است. نمای خارجی عمارت با سنگ تیشهای و سنگ مرمر طراحی شده است. این عمارت بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تبدیل به موزه ظروف سنتی و نفیس شد و اکنون علاوه بر ظروف، صنایع دستی قدیمی هم مورد نمایش قرار گرفته است. در گذشته این عمارت متعلق به اشرف پهلوی بوده است.
جذابیت همیشگی و بی پایان کاخ سعدآباد تهران
کاخ سعدآباد بهعنوان گنجینهای از تاریخ و فرهنگ غنی ایران، نماد برجستهای از زندگی شاهان و دورههای مختلف این سرزمین است. این مجموعه وسیع، با باغهای سرسبز و معماری خیرهکنندهاش، فرصتی بینظیر برای شناخت عمیقتر از تاریخ ایران فراهم میآورد. هر موزه و گالری در این کاخ داستان خاص خود را روایت میکند و آثار هنری و تاریخی را به نمایش میگذارد که نشاندهنده تحولات فرهنگی و اجتماعی کشور است.
چه علاقهمند به تاریخ باشید و چه به هنر، بازدید از کاخ سعدآباد تجربهای فراموشنشدنی است. هر گوشهاش یادآور روزگاران گذشته است و شما را به سفری در زمان دعوت میکند. مجموعه کاخهای سعدآباد و باغ بزرگ آن با هزاران درخت و گونه گیاهی، میتواند برای چند روز کامل شما را سرگرم کند. امیدواریم که از مطالعه این مطلب لذت برده و برای دیدن یکی از مهمترین جاهای دیدنی تهران ترغیب شده باشید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید