استان همدان دارای شهرستان های متعددی است که یکی از آنها ملایر به شمار می رود. این شهرستان دومین شهر پرجمعیت استان، پس از همدان، محسوب می شود. ست. شهرستان ملایر به دلیل داشتن زمین های کشاورزی گسترده، جمعیت روستایی زیادی دارد. شهرستان ملایر از شمال به شهرستان های همدان و تویسرکان، از غرب به شهرستان نهاوند در استان همدان محدود ا ست همچنین این شهرستان از جنوب به شهرستان بروجرد در استان لرستان و از شرق به شهرستان اراک در استان مرکزی محدود می شود. ملایر شهری بزرگ و تاریخی در غر ب ایران ا ست. این شهر سی و پنجمین شهر بزرگ ایران به شمار می رود. لازم به ذکر است که ملایر از برخی از مراکز استان های ایران مانند : ایلام، شهرکرد، یاسوج، سمنان، بوشهر و بیرجند بزرگ تر است. ملایر با وسعتی حدود 3210 کیلومتر مربع در در 48 و 49 طول جغرافیای و 34 و 17 دقیقه عرض جغرافیایی قر ار دارد و ارتفاع این شهرستان از سطح دریا 1780 متر و فاصله اش از همدان و تهران به تر تیب 86 و 390 کیلومتر است. در این شهرستان می توانید جاذبه های گردشگری متنوعی را بیابید که یکی از آنها موزه لطفعلیان ملایر به شمار می رود.
معرفی موزه لطفعلیان ملایر
در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این موزه اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. موزه های گوناگون در هر سرزمینی ارائه کننده میراث فرهنگی روزگاران گذشته است. از این طریق است که می توان، با مشاهده اشیاء و بررسی چگونگی موجودیت و عوامل ایجاد آن، در بطن فرهنگ های گذشته، بخاطر پر بارتر کردن آتیه فرهنگی، فرو رفت و به پژوهش پرداخت، از طریق آنچه در موزه ها در معرض دید قرار دارد، زندگی انسان های ادوار گوناگون را، از دیدگاه های مذهبی، سیاسی، اقتصادی، هنری و … می توان بررسی کرد. در ایران موزه های متعددی و بیشماری وجود دارد که یکی از آنها موزه لطفعلیان ملایر به شمار می رود. این موزه در خانه تاریخی لطفعلیان قرار دارد که در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. ساخت این خانه توسط مصدق الممالک، از خویشاوندان دربار زمان قاجار، انجام شد. این خانه در ابتدا از سه بخش اندرونی، حسینه و اصطبل تشکیل می شد ولی پس از اینکه لطفعلیان این خانه را خریداری کرد بخش حسینیه را نیز به خانه اختصاص داد. این خانه به صورت دو طبقه است و مساحتی برابر با ۱۲۰۰ مترمربع دارد، علاوه بر این دارای ۲ حیاط اندرونی و بیرونی نیز است. در سال 1383 پس از مرمتی که بر روی خانه انجام گرفت، به عنوان موزه فرهنگ و تاریخ مورد استفاده قرار گرفت.
موزه ملایر
زمانی که این بنا را به عنوان موزه مورد استفاده قرار دادند، اشیایی از دوران تاریخی و اسلامی را در آن به نمایش گذاشتند. اکثر اشیائی که در این موزه قرار دارند مربوط به تپه باستانی نوشیجان می شوند. در این موزه چندین سالن را به نمایش فرهنگ و تاریخش اختصاص داده اند، که در بخشی از آن ها آثار حفاری شده باستانی از تپه هایی مثل دستکند و نوشیجان به نمایش گذاشته شده است. در بخش دیگری از موزه، عتیقه ها و اشیای مربوط به دوران قاجار را گرد هم آورده اند که از میان آن ها می توان چراغ تزیینی، لوازم آشپزی، اسناد اداری و ترازوی قدیمی را نام برد. در قسمتی دیگر از موزه می توانید شاهد مجسمه هایی باشید که روایتی از مراحل شیره پزیِ محلی های ملایری را به نمایش می گذارند. شیره پزی یکی از رسومات سنتی ملایر به شمار می رود، که قدمتی دیرینه دارد. یکی از دالان های خانه نیز به افتخار هنرمند ملایری، نام مسعود جعفری جوزانی را گرفته و پوسترهایی از فیلم ها و آثارش در این دالان به نمایش گذاشته شده است.
راه های دسترسی به موزه
برای اینکه از این موزه دیدن کنید فقط کافی است که بلیط قطار ملایر را به صورت آنلاین تهیه کنید و خود را به این محوطه برسانید. زمانی که خواستید از این موزه دیدن کنید، باید به خیابان شهید مصطفی خمینی بروید، زیرا موزه در این خیابان قرار دارد.
بازدید از موزه لطفعلیان ملایر
برای دیدن این خانه و موزه باید هزینه ای اندک بپردازید و در مدت زمان یک الی دو ساعت برای دیدار از کل مجموعه وقت نیاز دارید. اگر می خواهید شب را در ملایر بگذرانید فقط کافی است اقدام به رزرو هتل نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید