همان طور که می دانید، مساجد از جمله مهم ترین آثار موجود در هر شهر هستند و برای تمام مردم، ارزش بالایی دارند. مسجد جامع خوزان نیز یکی از قدیمی ترین و با ارزش ترین مساجد تاریخی در خمینی ‌شهر است که ما در این بخش از مجله مستر بلیط، قصد داریم آن را به طور کامل به شما معرفی کنیم. مسجد خوزان با این که بسیار قدیمی است اما ویژگی های خاص و منحصر به فردی دارد و گردشگرانی که به دیدن این مسجد زیبا می روند، قطعا از تماشای قسمت های مختلف آن حیرت زده خواهند شد.

تاریخچه مسجد جامع خوزان

با توجه به برخی پژوهش های انجام شده می توان گفت، مسجد خوزان در قرن 8 هجری و در زمان ایلخانی مغول، ساخته شده است. برخی از مردم قدیمی در خمینی شهر نیز معتقدند این مسجد به دست امام حسن (ع) بنا شده است و به همین علت آن را با نام مسجد امام حسن (ع) می شناسند. بهتر است بدانید که قبل از ساخت مسجد جامع خوزان، در این منطقه یک آتشکده که مربوط به دوره ساسانی بود، وجود داشته است و بعد از ورود اسلام آن را تخریب کردند و سپس مسجد خوزان را ساختند. این مسجد تاریخی، که حدود 700 سال طول عمر دارد، در سال 1357 هجری شمسی توسط اداره کل میراث فرهنگی استان اصفهان، با شماره 1721 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید. در حال حاضر نیز در این مسجد زیبا نماز جماعت برگزار می شود و هر ساله در ایام محرم؛ یک سری مراسم خاص که مربوط به خوزانی ها است در گود مسجد، اجرا می شود و اکثر مردم خمینی شهر در آن شرکت می کنند.

شرایط بازدید از مسجد جامع خوزان

نقشه و معرفی بخش های مختلف

مسجد جامع خوزان در واقع جزء مسجدهای 4 ایوانی است که در آن، گنبدخانه، صحن، شبستان های ستون دار و ایوان های بسیار زیبایی که با آجر و کاشی تزئین شده اند، وجود دارد. گردشگران برای بازدید از تمام قسمت های این مسجد می توانند به راحتی بلیط اتوبوس خمینی شهر را تهیه کنند و راهی این شهر خوش آب و هوا شوند. حیاط مسجد خوزان، با طراحی فوق العاده خود به شکل مربع ساخته شده و در هر قسمت از آن، یک ایوان بسیار جذاب قرار گرفته است. اگر خواستید شبستان مسجد را نیز مشاهده کنید؛ باید به سمت عقب ایوان باختری بروید. این شبستان دیدنی، دارای 20 ستون از جنس پارسی سنگ است که ارتفاع هر یک از آن ها به 2 متر می رسد.

سنگ های به کار رفته در شبستان این مسجد تاریخی به کمک قطعاتی از سنگ مرمر شفاف، نور را از قسمت بالای ساختمان به راحتی جذب می ‌کنند. علاوه بر این در قسمت شبستان، قطار بندی و مقرس کاری بسیار جذابی به چشم می خورد که همین امر، زیبایی مسجد را دو چندان کرده است. مناره و گلدسته مسجد خوزان بر روی جرزهای ایوان جنوبی قرار گرفته اند و بر روی آن ها نقش و نگار های بسیار چشم نوازی، دیده می شود. نا گفته نماند که در دوره های مختلف، این مسجد مورد مرمت و بازسازی زیادی قرار گرفته است و تعمیرات و زیادی بر روی آن انجام داده اند. در حال حاضر نیز هیچ کتیبه‌ ای در این مسجد وجود ندارد و فقط یک سنگاب با کتیبه‌ ای به تاریخ رمضان 1108 هجری قمری، که وقف حاجی حیدر بوده است در آن دیده می‌ شود.

تاریخچه مسجد جامع خوزان

شرایط بازدید از مسجد جامع خوزان

افرادی که علاقمند به دیدن مسجد قدیمی خوزان هستند، بهتر است به صورت آنلاین بلیط های سفرشان را رزرو کنند تا از رفت و آمدهای زمان بر، برای خرید بلیط جلوگیری شود. از این رو بهتر است به یک سایت معتبر مانند مستر بلیط، مراجعه کنید و هر گونه بلیطی که خواستید را با بهترین قیمت ممکن، خریداری نمایید. پس از این که به خمینی شهر رسیدید، می توانید در ساعت هایی که نماز برگزار می شود، به این مسجد بروید و علاوه بر شرکت در نماز جماعت، از تمام قسمت های این جاذبه تاریخی نیز بازدید به عمل آورید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

مسجد تاریخی خوزان در استان اصفهان، خمینی شهر، محله خوزان و کهندژ، خیابان دکتر شریعتی واقع شده است و گردشگران از سراسر جهان می توانند با هر گونه وسیله حمل و نقلی که راحت تر هستند، به دیدن آن بروند.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *