ایستگاه راه آهن یزد کجاست؟ شاید بسیاری از افراد به این امر واقف نباشند که حجم عمده ای از فعالیت های راه آهن در جهت جابجائی بار انجام میگیرد و حجم کمتری به حمل و نقل مسافر اختصاص پیدا می کند.
یکی از دلایل این موضوع را می توان در تقاضای کمتری که در سفر با این وسیله نقلیه است جستجو کرد و دلیل دیگر را در توانائی بیشتر قطار در حمل بار عنوان کرد. یک دلیل دیگر آن نیز توجیح اقتصادی می باشد که مطمئناً حمل بار هزینه های کمتری را بر دوش قطار می گذارد و این باعث می شود صرفه اقتصادی بار بیشتر از مسافر باشد.
با این حال هنوز سفر با قطار یکی از گزینه های روی میز برای مسافران می باشد. این نوع سفر می تواند بسیار متفاوت با سفر به وسیله وسایل نقلیه دیگر باشد. این را از حیث امکاناتی که در طول راه برای شما تدارک دیده شده است می گوییم. در قطار انواع و اقسام امکانات نهاده شده است تا مسافران بتوانند سفری راحت و حیرت انگیز را تجربه کنند.
اگر تا کنون با این وسیله نقلیه سفر نکرده اید ما آن را به شما پیشنهاد می کنیم. هر چند در کنار مزایایی که این وسیله نقلیه با خود به همراه دارد دارای معایبی نیز می باشد. از معایب آن به طولانی بودن زمان سفر می توان اشاره کرد که سعی شده است با امکانات زیاد این نقیصه را بپوشانند.
در هر صورت سفر با قطار می تواند برای شما و همراهانتان بسیار متفاوت باشد. اگر به مبحث قطار و موضوعات مربوط به آن علاقمند هستید ما شما را به مطالعه مجله گردشگری مستر بلیط دعوت می کنیم.
در ادامه این مطلب برای شما از ایستگاه قطار یزد خواهیم گفت و شما را با قسمت های مختلف و همینطور شرکت های فعال در مسیرهای یزد و امکاناتی که در آن موجود است آشنا خواهیم کرد. این مبحث به شما کمک می کند تا اگر قصد سفر به یزد از طریق قطار را دارید از اطلاعات جامعی برخوردار شوید.
درباره ایستگاه راه آهن یزد
سال تاسیس این ایستگاه به 1350 بر می گردد که در مرکز شهر یزد تاسیس شد و هدف آن بیشتر معطوف به حمل بار می شود. همانطور که در قسمت قبل برای شما توضیح دادیم ایستگاه راه آهن فقط مربوط به سفر نیست و حمل بار را نیز شامل می شود.
ایستگاه قطار یزد در درجه اول از نظر حمل بار حایز اهمیت است زیرا در کریدور خط آهن شمال به جنوب و در قسمت مرکزی قرار گرفته است. علت دیگر آن صنعتی بودن این منطقه و وجود معادن بسیار در آن است. از این راه آهن برای پخش کردن مواد معدنی در سر تا سر ایران استفاده می شود.
وجود شرکت ذوب آهن در اصفهان سبب احتیاج آن به زغال سنگ شد و نزدیک ترین معادن به این شهر در یزد قرار داشتند بنابراین برای حمل آنها از راه آهن استفاده شد که هم حجم بالائی را قادر بود منتقل کند و هم هزینه کمتری را نسبت وسایل حمل و نقل بار جاده ای صرف می کرد. در کنار حمل بار برای شهرهای مختلفی نیز سفرهایی اختصاص داده شد. این سفرها بیشتر به شهرهای پرتردد اختصاص یافته است.
ایستگاه های خط راه آهن یزد
راه آهن یزد نیز مانند دیگر خطوط راه آهن های کشور از تعدادی ایستگاه تشکیل شده است که هر کدام دارای ویژگی هایی مربوط به خود هستند. اداره کل این راه آهن در شهر یزد قرار دارد.
ارژنگ، میبد، شمسی، نظرآباد، یزد، یزدگر، رخش، چاه خاور، تبرکوه، مهرداد، بهرام گور، بافق، مبارکه 24، بیشه در و پیروزی از جمله ایستگاه های تشکیل دهنده این خط آهن هستند.
محور های اداره کل (بادرود ـ اردکان ـ میبد)، (اردکان ـ چادرملو ـ جندق)، (میبد ـ یزد ـ بافق)، (بافق ـ جندق )، (اردکان ـ ارژنگ ـ میبد)، (بافق ـ اضطراری ۲۶ ـ مبارکه) که دارای پنج ایستگاه تشکیلاتی یزد، میبد، بافق، اردکان، چادرملو هستند.
این خط راه آهن دارای ۸۷۵ کیلومتر خطوط اصلی، ۶۰ کیلومتر خطوط صنعتی تجاری و ۱۴۵کیلومتر خطوط مانوری است. یکی از ایستگاه های آن بافق می باشد که یکی از ایستگاه های بسیار مهم و استراتژیکی کشور که در چهاراه مواصلاتی قرار گرفته و کارخانجات لکو موتیو نیز در این ایستگاه دایر است و جزء ایستگاه های گار به شمار می آید.
مسیرهای ایستگاه راه آهن یزد
هر ایستگاه راه آهن را بر پایه مسیرهائی در آن تدارک دیده می شود می چرخد و میزان این مسیر ها باعث رونق آن می شود. یکی از خصوصیات راه آهن این است نمی توان از یک خط برای مسیرهای بسیاری سفر ایجاد کرد و تنها در چند خط پر تردد باید این عملیات انجام شود.
این موضوع از این قضیه سرچشمه می گیرد که ایستگاههای راه توان پذیرش حجم زیادی از تردد قطار را ندارند و حجم محدودی را می توانند پشتیبانی کنند. این ایستگاه دارای مسیرهائی مانند یزد – تهران، یزد – اصفهان، یزد – مشهد و یزد – بندرعباس است.
مسیر یزد به تهران
اگر قصد سفر در این مسیر را دارید باید بدانید که این سفر در مدت 6 ساعت و بیست دقیقه به طول می انجامد. البته این زمان را با قطار 4 ستاره پردیس واگن سالنی می توانید در این مدت طی کنید. قطارهای دیگر این مسیر را در مدت زمان 8 ساعت می پیمایند.
در این مسیر شما قارد خواهید بود از مسیرهایی کویری دیدن نمائید و از ایستگاه کاشان نیز عبور خواهید کرد. شرکت های مسافربری ریلی که در این مسیر به فعالیت مشغول هستند و سفرههای مربوطه را تدارک می بینند شامل شرکت مسافربری ریلی رجا، شرکت مسافربری ریلی ریل ترابر سبا و شرکت مسافربری ریلی مهتاب سیر جم هستند. ایستگاههای بین راهی در سفر یزد به تهران شامل نظرآباد، شمسی، میبد، اردکان، سرو، دوکوهه سایه کوه، دو گنبدان، نائین، ویادوک، سنگی، شهرآب، مه آباد، زواره، بادرود، ده آباد، سرخ گل، گز، کاشان، مد آباد، دهنار، فیروزآباد، شور آب، محمدیه، قم رود، سپر رستم و نمکزار است.
قطارهای این مسیر به همراه امکاناتشان در زیر لیست شده اند:
قطار 4 ستاره پردیس واگن سالنی: این قطار به خاطر سرعت بالا این مسیر را در کمترین زمان ممکن می پیماید و دارای امکاناتی همچون سرویس فرنگی، سرویس ایرانی، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، سیستم تهویه و هدفون است.
قطار 4 ستاره غدیر واگن کوپهای 4 نفره: سرویس فرنگی، WiFi، سرویس ایرانی، سرویس خواب، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران، سیستم تهویه، هدفون، چراغ مطالعه و روزنامه از جمله وسایل و امکاناتی است که در این در اختیار شما قرار می گیرد.
قطار 3 ستاره البرز 4 نفره کوپه ای: این قطار با امکاناتی که در اختیار شما قرار می دهد بهترین لحظات را برای شما می آفریند که شامل کتابخانه، ویلچر، سرویس فرنگی، سرویس ایرانی، سرویس خواب، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران، سیستم تهویه و چراغ مطالعه می شود.
مسیر یزد به اصفهان
این مسیر را می توان یکی از مسیر های اصلی و پرتردد این ایستگاه دانست که در مدت زمان 4 ساعت و 40 دقیقه انجام میشود. این سفر را شرکت رجا برنامه ریزی و اجرا می کند و در آن از قطار سه ستاره البرز کوپه ای 4 نفره استفاده می کند.
این قطار امکاناتی مانند کتابخانه، ویلچر، سرویس فرنگی، سرویس ایرانی، سرویس خواب، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران، سیستم تهویه و چراغ مطالعه را در خود جای داده است. ایستگاه های بین راهی این مسیر را میبد و سیستان تشکیل می دهند. ایستگاههای بین راهی در مسیر یزد به اصفهان به ترتیب شامل نظر آباد، شمسی، میبد، عقدا، اشک، ساسان، هما، شبنم، شیراز کوه، ورزنه، مشک، هرند، خیر آباد، سیستان و فیروزه میشود.
مسیر یزد به مشهد
در این مسیر شما از ایستگاه هایی مانند بافق، جندق،رمل، خنج، رباط پشت آدم، گل حمید، شهید منتظر، طبس، عشق آباد، قاسم آباد، آهنگ، کال شور، شادمهر، تربت حیدریه، رخ، کامه، نمکی، کاشمر، ابومسلم و تربت در مدت 15 ساعت عبور کرده و از مناظر طبیعت بی بدیل آن لذت ببرید. مناظری کویری که بسیار متفاوت تر از آنچه است شما به آن فکر می کنید.
برنامه ریز این سفر، شرکت ریل سیر کوثر است که به ارائه خدماتی عالی برای مسیرهای طولانی معروف می باشد. قطار 4 ستاره غزال در این مسیر در حرکت است که دو نوع بلیط برای آن می توانید خریداری کنید. امکان خرید بلیط هم با پذیرایی ویژه و هم بدون پذیرایی وجود دارد.
این موضوع بسته به سلیقه مسافر است. خدمات این قطار را کتابخانه، سرویس فرنگی، WiFi، سرویس ایرانی، سرویس خواب، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران، سیستم تهویه، ارتباط داخلی و روزنامه تشکیل می دهند.
مسیر یزد به بندر عباس
اگر در این مسیر به سفر بپردازید به مدت 13 ساعت در راه هستید تا به مقصد برسید. این سفر را شرکت مسافربری ریلی رجا صورت می دهد و در آن از قطار 3 ستاره البرز کوپه ای 4 نفره استفاده می کند.
این قطار برای سفرهای طولانی مدت بسیار مناسب است و دارای امکاناتی مانند کتابخانه، ویلچر، سرویس فرنگی، سرویس ایرانی، سرویس خواب، سیستم تصویری، سیستم صوتی، پریز برق، بسته پذیرایی، فروش غذا در رستوران، سیستم تهویه و چراغ مطالعه است. هر یک از این امکانات در جهت بهتر شدن سفر شما ایجاد شده است.
لازم به ذکر است در مسیرهائی که در بالا برای شما ارائه شد، ایستگاه های بین راهی نیز معرفی شده است. اگر قصد سفر به هر یک از این ایستگاه ها را داشته باشید نیز می توانید در طول مسیر در ایستگاه مورد نظرتان از قطار پیاده شوید. برای خرید بلیط قطار یزد در هر یک از این مسیرها فقط کافی است از مستر بلیط استفاده کنید و از تخفیفات و آفرهای ویژه ای که هنگام خرید اینترنتی بلیط قطار برای شما ایجاد شده است، استفاده کنید.
امکانات ایستگاه راه آهن یزد
در این ایستگاه مانند هر ایستگاه دیگری سعی بر این است تا مسافران در لحظاتی که در ایستگاه هستند در آسایش کامل به سر ببرند. این امر با ایجاد امکاناتی میسر شده است. این امکانات شامل تشریفات VIP، امکانات حمل خودرو، سرویس ویژه معلولین، خودپرداز، تلفن، انبار توشه، صندوق امانات، غرفه امانت کتاب و غرفه فروش تنقلات می شود.
راههای دسترسی به ایستگاه یزد
این ایستگاه در داخل شهر یزد و تقریبا در مرکز آن قرار گرفته است که امر موجب شده است برای تردد در سطح شهر از این مکان کار سختی در پیش رو نداشته باشد. علاوه بر به کار بردن خودرو شخصی، می توانید از خدمات تاکسی و اتوبوس های شهری نیز بهرمند شود. این وسایل نقلیه را در داخل ایستگاه می توانید بیابید و با استفاده از آنها به هر نقطه ای از شهر می توانید بروید.
راههای ارتباطی با ایستگاه راه آهن یزد
آدرس | یزد، بلوار حمیدیا، میدان راه آهن یزد، ساختمان مرکزی راه آهن |
اطلاعات سالن مسافری | 3142230 – 3142245 – 035 |
رئیس دفتر مدیر کل | 31422200 – 035 |
دفتر مدیریت عملکرد | 31422207 – 035 |
اداره حراست | ۳۱۴۲۲۲۹۸ -۰۳۵ |
دفتر روابط عمومی | ۳۱۴۲۲۷۰۰- ۰۳۵ |
اداره منابع انسانی و رفاه | ۳۱۴۲۲۲۷۰ -۰۳۵ |
پلیس راه آهن یزد | ۳۱۴۲۲۲۲۵ -۰۳۵ |
دفتر تبلیغات اسلامی | ۳۱۴۲۲۶۵۶ -۰۳۵ |
مرکز ارتباط راه آهن(تلفنخانه) | ۳۷۲۴۸۵۵۱ الی ۵- ۰۳۵ |
انبار توشه | ۳۱۴۲۲۲۴۴- 0۳۵ |
گروه بازرگانی و بازاریابی | ۳۱۴۲۲۷۹۰- ۰۳۵ |
نمابر | ۳۷۲۴۷۶۱۳ -۰۳۵ |
گروه مسافری | ۳۱۴۲۲۷۷۰ -۰۳۵ |
مرکز اطلاع رسانی | ۰۲۱۵۱۴۹ |
کد پستی | ۸۹۱۶۱۸۷۱۶۶ |
اگر نظری درباره ایستگاه راه آهن یزد دارید می توانید در بخش کامنت ها با ما در میان بگذارید. بهعلاوه به یاد داشته باشید که برای رزرو هتل یزد کافیست سری به وبسایت مستربلیط بزنید.
نظرات کاربران
مجتبی
6 تیر 1402 در 01:36سلام راه آهن یزد پارکینگ داره یانه؟
مجتبی
6 تیر 1402 در 01:36سلام راه آهن یزد پارکینگ مسقف داره یانه؟
مهدی پاکاری
22 آذر 1402 در 08:37سلام
باتوجه به حجم ترافیک داخل راه آهن
ومزاحمت برای مردمی که درآن منطقه
زندگی میکنند
بهتراست ایستگاه راه آهن یزد رابه بیرون ازشهر یزد
انتقال دهنو
Ghadir Farzaneh
27 دی 1402 در 06:07لطفا شماره ای نوشته شده رو اصلاح کنید. 2 کم گذاشتید اون وسط
۳۱۴۲۲۲۳۰ , ۳۱۴۲۲۲۴۵-035