آیا تاکنون از مقبره کاوه آهنگر بازدید کرده اید؟ داستان های پهلوانی ایرانی، مانند حماسه های همه قوم های کهن، دیرزمانی به صورت روایت های زبانی و سینه به سینه نقل می شده است، تا سرانجام در حدود پانزده سده پیش از این، بخش هایی از آنها به نگارش درآمد.
در گذشته از اشاره های کوتاه به پاره ای از رویدادها و منش و کردار برخی از پهلوانان حماسه که در متنهای اوستایی و پارسی میاه به ثبت رسیده است، تا آن جا که می دانیم تنها از اواخر روزگار ساسانیان نگارش و فراهم آوری بخش هایی از این داستان ها در خداینامه و چند مجموعه منثور دیگر آغاز شد.
پس از اسلام یکی از افرادی که شروع به گردآوری و تدوین کتابی از افسانه های ایرانی کرد فردوسی بود و کتاب شاهنامه را تهیه کرد. از داستان های جذاب این کتاب داستان کاوه آهنگر است که برای تمام ایرانیان داستانی آشنا است.
مکانی در یکی از روستاهای استان اصفهان قرار دارد به نام مشهد کاوه که بنائی با نام مقبره کاوه آهنگر در آن قرار دارد. در ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط به این معرفی این مکان می پردازیم.
معرفی مقبره کاوه آهنگر
این مقبره در روستای مشهد کاوه از توابع شهرستان چادگان و در استان اصفهان قرار دارد. در درون این آرامگاه یک ضریح چوبی با سه سنگ وجود دارد. سنگ مزار میانی که بزرگ تر از بقیه هم هست مربوط به قباد پسر کاوه است که در شاهنامه از او به عنوان «کارن کاوگان» اسم برده شده است.
سنگ سمت راست که کوچکتر است مربوط به دختر کاوه آهنگر است. مزار کاوه آهنگر در خارج این ضریح قرار دارد. ولی گفته می شود سندی مکتوب وجود ندارد که اذعان داشته باشد که این مکان واقعا مزار کاوه آهنگر است.
داستان کاوه آهنگر
کاوه آهنگر مردی متمول و صاحب طایفه بود، به حدی که سلسله کاوه را طایفه کاویانی و زرین خود می نامیدند و نزدیک به 12 هزار نفر بودند. کاوه در شهر اصفهان، دکان بزرگ حدادی داشت که بیشتر از صد نفر در آن کار می کردند و خود کاوه هشتاد و هشت پسر داشت که هر یک دارای زن و فرزند و قبیله، ثروت، اسم و رسم، شجاع و پرجگر و شمشیر زن و با کفایت بودند.
کاوه فرزندانش از حیث پاکدامنی و درستکاری در حد اولیا خدا به شمار می رفتند و هیچگاه پی کارهای نا صواب نمی رفتند. از هشتاد و هشت پسر کاوه، تنها چهار نفر از آنها باقی مانده بودند و بقیه آنها به دست ضحاک، که پادشاه دوران بود، کشته شده بودند و مغز آنها غذای مارهای روی دوش او شده بود.
ولی روزی کاوه از این ظلم به ستوه آمد و بر ضد ضحاک قیام کرد و پیشبند چرم کار خود را به صورت پرچم در آورد و به جنگ ضحاک رفت. در این بین مردمان زیادی با او همراهی کردند و به این صورت حکومت ضحاک را بر انداختند و فریدون را بر تخت پادشاهی نشاندند.
فریدون هم کاوه را به عنوان یکی از فرماندهان ارشد سپاه خود انتخاب کرد و او را به حکومت اصفهان یا سپاهان نهاد. پس از مرگش، پیکر او را به روستای زادگاهش به نام مشهد کاوه منتقل کردند و در کنار فرزندانش به خاک سپردند.
برای سفر به چادگان می توانید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط و به صورت آنلاین تهیه کنید و خریدی آنلاین و امن را برای خود به ارمغان بیاورید.
راه های دسترسی به مقبره کاوه آهنگر
روستای مشهد کاوه که این مقبره در آن قرار دارد در 13 کیلومتری شهر چادگان واقع شده است. بنابراین اگر قصد دیدن این مکان را دارید باید سفری به این روستا داشته باشید. پیشنهاد ما به شما استفاده از خودرو شخصی برای رفتن به این منطقه است.
شرایط بازدید
بازدید از این مکان شرایط خاصی ندارد و نیازی به پرداخت هزینه ندارد. ولی بهتر است در طول روز این بازدید را انجام دهید تا بتواید از زیبائی های طبیعت اطراف آن نیز بهره مند شوید. یکی از نکات جذابی که در این مکان وجود دارد، شیرهای سنگی هستند که دیدن آنها، در حین بازدید از این مکان، خالی از لطف نیست.
نظرات کاربران
علی
26 مرداد 1403 در 11:08سلام با تشکر بنظر میرسد در مورد محل زندگی کاوه آهنگ اشتباه میکنید و هیچ مستند تاریخی دراین مورد وجود ندارد براساس روایات تاریخی کاوه آهنگر شخصیت اسطوره ای ایرانی او در شهر اردستان از توابع استان اصفهان متولد شده