اگر بخواهیم در مورد هر کدام از شهرهای ایران اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم باید بگوییم هر شهری را که بنگرید از آب‌ و هوای بسیار خوب و مناطق دیدنی چشم نوازی برخوردار هستند. هنگام تعطیلات معمولا تمامی افراد برنامه‌ ریزی ‌هایی را انجام می‌ دهند که به یکی از شهرهای خوش‌ آب‌ و هوای کشور سفر کنند و خاطراتی به ‌یادماندنی را برای خود به ثبت برسانند. یکی از استان های غربی کشور که آذربایجان غربی به شمار می رود، شهرستانی را به نام تکاب درون خود جای داده‌، که این شهرستان مهم‌ ترین جاذبه‌ های گردشگری را دارا است و آن ها را در میراث جهانی یونسکو به ثبت رسانده اند. تخت ‌سلیمان، آتشکده‌ آذرگشنسب، مسجد جامع  بقعه ایوب انصار، چمن متحرک چملی و … از جاذبه‌ های تکاب هستند که زیبایی بی‌ نظیری را در برابر چشمان گردشگران به نمایش خواهند گذاشت. در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی را درمورد تالاب چملی که در تکاب واقع‌ شده است در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. تالاب چملی که آن را با اسم‌ هایی چون جزیره‌ شناور و چملی گول می‌ شناسند، جاذبه ‌ای بی ‌نظیر و طبیعی را در شهرستان تکاب ایجاد کرده‌ است که متأسفانه افراد زیادی با این جاذبه آشنایی ندارند. با مراجعه به مجله مستر بلیط می توانید اطلاعات مناسبی را در مورد این تالاب به دست اورید.

نقشه و معرفی بخش‌ های مختلف

نقشه و معرفی بخش‌ های مختلف

همان ‌طور که گفته شد چملی گول یکی از جاذبه‌ های طبیعی و بسیار زیبای تکاب به شمار می‌ رود که قطعه ‌ای بزرگ از نی‌ هایی به ‌هم‌ چسبیده محسوب می شود که ریشه آن ‌ها بر روی آب شناور مانده‌ است. با رفتن به چملی گول با یک منطقه باتلاقی رو به رو خواهید شد که دورتا دور آن را نی ‌زارهای بلند فراگرفته‌ اند. عمق این دریاچه تا ۱۵ متر می ‌رسد و در ارتفاع ۲۳۰۴ متری از سطح دریا قرار گرفته ‌است. تالاب چملی در واقع طبیعتی سرسبز با رنگ ‌هایی خاص را رو به روی چشمان گردشگران قرار می دهد. آب دریاچه چملی از عمق زمین می‌ جوشد و چشمه ‌هایی که در عمق دریاچه هستند آب را از اعماق زمین به دریاچه منتقل خواهند کرد. البته لازم به ذکر است که بگوییم در کنار این چشمه جوشان چشمه ‌های دیگری نیز اطراف دریاچه وجود دارند که به این دریاچه می‌ ریزند. آبی که از دریاچه سرازیر می‌ شود از طریق کانال‌ های کوچکی که وجود دارد به بیرون راه پیدا می‌ کند و در این میان می ‌تواند گیاهان مختلفی را هم آبیاری کند. این تالاب مانند جزیره‌ ای درون دریاچه چملی قرار دارد.

اگر چمن با توجه به حرکت‌ هایی که می‌ کند به ساحل نزدیک باشد گردشگران می‌ توانند روی این چمن بایستند، اما اگر وزش باد احساس شود و در حال حرکت باشد، باید منتظر بمانید که چمن ثابت شود، چرا که ممکن است مجبور شوید برای این‌ که خود را به ساحل برسانید شنا کنید. این چمن را به ‌صورت معلق می ‌توانید در وسط برکه مشاهده کنید و پوشش گیاهی مطلوبی را دارا است. لازم به ذکر است که بگوییم حتی در فصل‌ های سرد زمستان این تالاب سبزی خود را همچنان حفظ می‌ کند. نی ‌زار هایی که در اطراف دریاچه قرار دارند از ریشه‌ های بسیار بلند برخوردار هستند که می‌ توانند یک قطعه شناور را بر روی آن ایجاد کنند. بسیاری از محققان بر این عقیده هستند که حرکت این تالاب به حرکت وضعی زمین ربط دارد. اما بیشتر محققان نظر بر عوامل طبیعی دارند. اگر قصد سفر به این منطقه را دارید می ‌توانید با مراجعه به سایت مستر بلیط اقدام به تهیه بلیط مورد نیاز خود به این نکته توجه داشته باشید اگر از وزن بسیار زیادی برخوردار هستید نباید روی برکه قرار بگیرید. قرار گرفتن بر روی این برکه ممکن است شما را با دردسرهایی مواجه کند. در واقع وزن شما باعث تخریب شدن قسمت‌ های نازک ‌تر تالاب می شود.

شرایط بازدید از تالاب چملی

شرایط بازدید از تالاب چملی

برای مسافرت به هر مکان و هر شهری باید با جاذبه‌ هایی که اطراف و داخل شهر قرار دارد آشنایی داشته باشید. علاو‌بر آشنا بودن با مناطق تفریحی باید به شرایط بازدید از آن‌ ها هم توجه داشت. به‌ عنوان مثال زمانی ‌که قرار است راهی تالاب چملی شهرستان تکاب شوید این نکته را مدنظر قرار دهید که از شرایط آب ‌و هوایی مناسب است.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل

چملی در 15 شهر تکاب قرار دارد، یعنی شما اگر به بازدید از تخت‌ سلیمان بپردازید و همان مسیر را ادامه دهید به چملی خواهید رسید. بسیاری از افراد هنگام مسافرت سعی دارند از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده نمایند، بنابراین بلیط اتوبوس تکاب را خریداری کنید و سفر خود را به شهر پر از جاذبه های متنوع آغاز نمایید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *