هر کدام از شهر های ایران را که برای مسافرت خود انتخاب نمایید با زیبایی های بی بدلیلی رو به ور خواهید بود. درون هر شهری جاذبه هایی وجود دارد که که هر کدام ویژگی‌ های خاص خود را دارا هستند. یکی از شهرهای غربی ایران که در استان آذربایجان غربی واقع‌ شده تکاب است. با رفتن به این منطقه گردشگری می توانید از جاذبه های بسیار زیبایی دیدن نمایید. به‌ عنوان مثال آتشکده آذر گشنسب و تخت ‌سلیمان به‌ عنوان آثار تاریخی شناخته می‌ شوند که در فهرست آثار جهانی یونسکو آن‌ها را به ثبت رسانده‌ اند. همچنین کوه زندان سلیمان، آبگرم تخت‌ سلیمان، قلعه بلقیس، قلعه ساری غور و … از جاذبه ‌های تاریخی این شهر به شمار می‌ روند. در این مطلب از مجله مستر بلیط قصد داریم اطلاعات مفیدی را درمورد دریاچه تخت‌ سلیمان در اختیار شما قرار دهیم. دریاچه تخت ‌سلیمان رازهای گوناگونی را در دل خود جای داده‌ است. این تخت در طول تاریخی که به چشم دیده از پادشاهان و سلاطین زیادی پذیرایی کرده است و حس قدرت را به حاکمین بخشیده بود. اولین ‌بار که به این دریاچه نگاه کنید، فکر می‌ کنید که  به صورت مصنوعی ایجاد شده است و حاکمان در گذشته این دریاچه را ایجاد کرده ‌اند، اما باید بگوییم یکی از مهم‌ ترین بخش‌ های تخت‌ سلیمان همین دریاچه است.

تاریخچه  دریاچه تخت‌ سلیمان

تاریخچه دریاچه تخت‌ سلیمان

در مورد دریاچه تخت ‌سلیمان تکاب و نواحی اطراف آن اطلاعات مختلفی وجود دارد. لازم به ذکر است که بگوییم این ناحیه در زمانی پایتخت پادشاهان اشکانی بوده است و تا قبل ‌از این‌ که اسلام وارد ایران شود به ‌عنوان بزرگ‌ ترین مرکز آموزشی و اجتماعی مذهبی و عبادی ایرانیان به شمار می‌ رفت، به‌ همین‌ علت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بوده‌ است. ازجمله نام‌ هایی که در طول تاریخ به این منطقه داده‌ اند می ‌توان به کنیزک، کنجک، جونز کادر زا، چیچیهست، چون چسب و … اشاره کرد. درمورد قدمت این منطقه اگر بخواهیم اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم باید بگوییم از زمان حکومت مادها، هخامنشیان، اشکانیان، ساسانیان و مغولان منطقه تخت سلیمان همچنان وجود داشته است و دریاچه تخت ‌سلیمان از همان زمان از دل زمین می جوشید. همچنین بسیاری از تاریخ دانان این محل را محل تولد زرتشت می ‌نامند، به‌ همین‌ علت آتشکده بزرگ آذرگشنسب در این‌جا بنا شده‌ است. روایت ‌های زیادی در مورد چگونگی پدید آمدن این دریاچه وجود دارد. بسیاری از تاریخ‌ دانان اعتقاد دارند که حضرت سلیمان عصای خود را در این منطقه به زمین کوبیده است و با توجه به این‌ که عصا به زمین اصابت می ‌کند این چشمه به جوش می ‌آید و به دریاچه امروزی تبدیل می شود. طبق روایات دیگر بسیاری از شنیده ‌ها این ‌گونه به ما اطلاع می‌ دهد که پادشاه ایرانی بعد از شنیدن خبر بدنیا آمدن حضرت عیسی فرستاده ‌ای را نزد حضرت مریم روانه می کند و او نیز یک کیسه خاک برای هورمزد به‌ عنوان هدیه می ‌فرستد. فرستاده وی در محلی که تخت‌ سلیمان در آن‌ جا بنا شده ‌است بیمار می ‌شود و قبل ‌از مرگ کیسه را همان‌ جا دفن می‌ کند که بعد از این خبر پادشاه تعدادی ساختمان را در این محل بنا می ‌نهد و بعد از مدت‌ ها چشمه ‌ای در این منطقه می ‌جوشد که دریاچه امروزی را به وجود می ‌آورد.

نقشه و معرفی بخش‌ های مختلف دریاچه

نقشه و معرفی بخش‌ های مختلف دریاچه

عمق دریاچه تخت‌ سلیمان بیش‌ از ۱۱۲ متر است که از درون زمین می ‌جوشد و آب آن رسوبی است. به دلیل این‌ که رسوبات این دریاچه بسیار زیاد است در گذر زمان رسوب‌ های  آن بر روی‌ هم انباشته و لبه‌ های چشمه بزرگ ‌تر شده اند. عمق این دریاچه به دلیل وجود رسوب های بیش از حد بسیار زیاد است. آثار باستانی زیادی در اطراف دریاچه قرار دارند که از مهم‌ ترین آن ‌ها می ‌توان تالارهای زمان حکومت ساسانیان و آتشکده آذرگشنسب را نام برد. در مورد بلندای دریاچه تخت ‌سلیمان می ‌توان گفت که ۱۱۰ متر طول دارد و به دلیل وجود مقداری از عناصر مانند: منیزیم، پتاسیم، سدیم و سولفات کلر کسی نمی ‌تواند از آب این دریاچه بنوشد. از طرف شمال و جنوب دریاچه دو جوی سرازیر شده است که آب را به سوی مزارع هدایت می ‌کند. برای بازدید از این دریاچه تاریخی می توانید به سایت مستر بلیط مراجعه کنید و اقدام به تهیه بلیط مورد نیاز خود نمایید. به گفته‌ بسیاری از تاریخ‌ دانان گنج‌ های بسیار زیادی در عمق این دریاچه پنهان‌ شده که مربوط به قدیم است و در دوره‌ های تاریخی مختلف آن ‌ها را پنهان کرده‌ اند که تا به‌ حال کسی نتوانسته به آن‌ ها دست پیدا کند. به ‌احتمال زیاد از اشیا های قیمتی سلسله ‌ی هخامنشیان و دوران کوروش کبیر در این دریاچه دفن شده ‌است. براساس روایاتی که وجود دارد می‌ گویند پادشاه لیدیه که اولین پادشاهی بود که ضرب سکه را رواج داد، هنگامی‌ که به ایران برگشت اموال بسیار زیادی را به دست آورده بود، به ‌همین‌ علت به‌ عنوان نذر مقداری از اموال خودش را به آب دریاچه تخت‌ سلیمان انداخت. راویان دیگری وجود دارند که می ‌گویند قلعه تخت ‌سلیمان به وسیله آنتونیو محاصره شده بود، به‌ همین‌ علت نگهبانان آتشکده اشیای قدیمی  داخل معبد و آتشکده را به داخل دریاچه پرتاب کرده‌ اند و از اشیای خود در مقابل دشمن حفاظت کرده بودند. روایت ‌های دیگری هم در مورد گنج ‌های پنهان‌ شده در این دریاچه وجود دارد که یکی از آن ‌ها به زمان حکومت خسروپرویز بازمی‌ گردد.

شرایط بازدید از  دریاچه تخت‌ سلیمان

به این صورت که زمانی‌ که رم شرقی و خسروپرویز در جنگ بودند در سال ۶۲۴ قبل از این که قلعه تخت ‌سلیمان کامل تصرف شود گنج‌ های درون آتشکده را به‌ عنوان نذر به داخل دریاچه ریختند. نظر دیگری که وجود دارد این است که انگشتر حضرت سلیمان داخل این دریاچه قرار دارد. حضرت سلیمان توسط قدرت‌ های ماوراءالطبیعه که این انگشتر جادویی به او داده بود توانسته بود کارهای خاصی را انجام دهد. بنابراین شیطان انگشتر او را به داخل دریاچه می ‌اندازند و خود را به شکل حضرت سلیمان بر تخت پادشاهی قرار می‌ دهد. بر اساس باور بسیاری از مردم شهر تخت‌ سلیمان محل زندگی حضرت سلیمان بوده است و اعتقاد دارند و به دلیل نیروهای فرازمینی که داشت، توانسته است سازه ‌های بسیار بزرگ را در این منطقه بنا کند. در طول تاریخ برای این ‌که گنج ‌های کف دریاچه را پیدا کنند کاوش‌های مختلفی را انجام داده‌اند، اما با توجه به این ‌که عمق دریاچه بسیار زیاد بوده موانع بسیاری بر سر راه کاوشگران و غواصان ایجاد شده است. هیئتی آلمانی اولین غواصانی بودند که توانستند به عمق سطح دوازده ‌متری این دریاچه دست پیدا کنند، اما فشار داخل آب به ‌قدری زیاد بود که اجازه نمی‌ داد چیزی از درون دریاچه کشف شود. بعد از ورود آلمانی ‌ها، ایرانی ‌ها هم تصمیم می ‌گیرند که غواصانی را به داخل دریاچه بفرستند، اما به ‌علت وجود رسوبات بسیار زیاد در عمق پانزده ‌متری دید خود را از دست داده بودند و نتوانستند چیزی را از عمق دریاچه به دست آورند. تیم ایرانی نتوانسته بودند گودالی که توسط آلمانی‌ ها کشف ‌شده بود را پیدا نمایند، اما ۹ کانال ورود آبرو در این دریاچه پیدا کردند، بنابراین تنها چیزی که عاید آن‌ها شد تعدادی زباله بود. جانوران تنها در سطح دریاچه تخت ‌سلیمان وجود دارند، کمی که بیشتر به سمت پایین بروید حتی خبری از ماهی‌ های آکواریومی داخل آب هم نخواهد بود. یکی از مواردی که گفتن آن بسیار ضروری است این است که نباید در این دریاچه شنا کرد و در اطراف دریاچه تابلوهای بسیاری را قرار داده‌اند که خبر از ممنوع بودن شنا در این دریاچه می ‌دهد چراکه این دریاچه به آرامگاه افرادی تبدیل‌ شده است که به درون دریاچه رفتند و هرگز برنگشتند. با توجه به این‌ که دریاچه تخت‌ سلیمان دارای شرایط خاصی است باید از آب ‌تنی در آن خود داری کنید، همچنین نوشیدن آب آن می ‌تواند تأثیرات زیادی روی روده و معده شما داشته باشد.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

شرایط بازدید از  دریاچه تخت‌ سلیمان

برای راهی شدن به هر شهری باید با جاذبه‌ هایی که در این شهرها وجود دارند آشنایی داشته‌ باشیم و با توجه به قوانینی که دارند به بازدید از جاذبه ‌های آن‌ ها بپردازیم. لازم به ذکر است که بگوییم برای بازدید از دریاچه تخت ‌سلیمان باید مبلغی را به‌ عنوان بلیط ورودی پرداخت نمایید که بتوانید به این محل دسترسی داشته باشید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

همان‌ طور که می‌ دانید مجموعه تاریخی تخت‌ سلیمان در کنار جاده تکاب قرار دارد و با توجه به آب ‌و هوایی که در این‌ جا حاکم است می ‌توان از اوایل اردیبهشت‌ ماه تا اوایل تابستان سفر خود را به این منطقه آغاز کرد. برای این ‌که بتوانید به ‌راحتی به این منطقه دسترسی داشته باشید و خود را به تکاب برسانید قادر خواهید بود از وسایل حمل‌ و نقل عمومی استفاده کنید، بنابراین با خرید بلیط اتوبوس تکاب از سایت معتبر مستر بلیط سفری خاطره‌انگیز را می‌توانید برای خود رقم بزنید. همچنین لازم به ذکر است که بگوییم هنگام رسیدن به این منطقه نیازی نیست که نگران پیدا کردن ماشین باشید، چراکه تاکسی‌هایی در این‌جا قرار داده‌اند که با در اختیار قرار دادن آدرس به آن‌ ها می‌توانید به دریاچه تخت ‌سلیمان دسترسی داشته باشید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *