طاق سنگی خان اوی کجاست؟ شهرستان فارسان یکی از شهرهای تاریخی استان چهار محال بختیاری است. این استان بسیار سر سبز و خوش آب و هوا، دارای جاذبه های گردشگری، تاریخی، مذهبی متعددی است؛ که یکی از این مکان های گردشگری طاق سنگی خان اوی است. مستر بلیط تمام تلاش خود را کرده تا تمام جزئیات طاق سنگی خان اوی را در اختیار شما قرار دهد؛ پس با ما همراه باشید.
معرفی طاق سنگی خان اوی
طاق سنگی خان اوی در واقع تونل های سنگی است که از مقاومت بسیاری برخوردارند. این طاق ها بدون هیچ گونه ملات، به صورت خشکه چین ساخته شده و به همین دلیل حیرت بسیاری از گردشگران و محققان را بر انگیخته است؛ زیرا پس از گذشت سالهای بسیار زیادی طاق ها بدون هیچ گونه ملاتی همچنان استحکام و مقاومت خود را حفظ کرده اند. البته ناگفته نماند که بخش جزئی از طاق ها آسیب دیده است که قصد بازسازی مجدد آن را دارند.
شاید با خود بپرسید که چرا این طاق ها ایجاد شده اند؟ باید در جواب سوالتان بگوییم که این طاق ها به نوعی استراحتگاه برای افرادی که در طول جاده سفر می کردند، بوده است. اما در برخی از شهرها طاق های سنگی استفاده دیگری داشتند؛ مثلا در برخی از شهرها از طاق ها به عنوان پاسگاه یا ژاندارمری بین راهی استفاده می شد، که امروزه این ژاندارمری ها تبدیل به پلیس راه شده اند.
محققان پس از بررسی و تحقیق بر روی این طاق های سنگی به این نتیجه رسیدند؛ کسانی که ایده ساخت این طاق ها را دادند بسیار مغز متفکری داشته اند؛ زیرا در گذشته ایده ساخت یک استراحت میان جاده ای فکر و کار هرکسی نبود. همچنان با مجله مستر بلیط همراه باشید تا بیشتر راجب طاق های سنگی توضیح دهیم.
اگر بخواهیم به چند سال قبل سفر کنیم می توانیم احتمال دهیم که ایده ساخت طاق های سنگی در میان راه می تواند ربطی به نامه رسان ها یا قاصد ها نیز داشته باشد. ( قاصد = کسانی که در گذشته با اسب در بین شهر ها نامه های فرمان روایان را جا به جا می کردند.) البته پس از گذشت چند سال هنوز صاحب مخترع اصلی این طاق ها مشخص نشده و همه صحبت ها در حد فرضیه هستند.
این طاق های سنگی همان طور که از نکات مثبت بسیاری برخوردار بوده اند؛ نکات منفی زیادی را هم دارا بودند، مثلا یکی از این نکات منفی طاق ها این بوده است که در زمان بارش شدید باران و برف احتمال آب گرفتگی در زیر این طاق ها وجود داشته، و امکان استفاده کردن از آن ها در بارش شدید باران و برف وجود نداشت.
تاریخچه
طاق سنگی خان اوی متعلق به زمان ساسانیان و نام آن در گذشته جونقان بوده است. همچنین باید بدانید که طاق های سنگی خان اوی در ۱۵ آدر سال ۱۳۷۸ به ثبت رسیده اند و تا قبل از آن کسی به طاق ها به عنوان اثر باستانی، تاریخی به طاق ها نگاه نمی کرد و همه آن را به چشم تونل های معمولی سنگی می دیدند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
همان طور که در مطالب بالاتر گفتیم، طاق سنگی خان اوی همه از جنس سنگ هستند و موضوع حیرت انگیز طاق های سنگی این است که در آن سنگ های متفاوتی به کار رفته است، یعنی این که جنس همه سنگ ها یکسان نیست و در ساخت آن از همه نوع سنگی استفاده شده است.
البته باید این مورد را هم اضافه کنیم که تعداد طاق های سنگی خان اوی حدود ۳ الی ۴ عدد است که ساخت تعداد زیادتر از آن بستگی به کاربرد آن در زمان گذشته داشته است.
شرایط بازدید
برای بازدید از این طاق های سنگی زیبا هیچ گونه محدودیتی وجود ندارد و شما می توانید در هر ساعت از شبانه روز برای بازدید بروید؛ البته بهتر است که برای بهتر دیدن نوع بنا در روز به آنجا بروید زیرا در هنگام شب نوع ساخت طاق ها خیلی مشخص نیست.
دیدار از طاق های سنگی خان اوی رایگان هستند؛ یعنی نیازی به تهیه کردن بلیط نیست و به همین دلیل رایگان بودن هرساله جمعیت زیادی از آنجا بازدید می کنند.
راه های دسترسی به طاق سنگی خان اوی
طاق های سنگی خان اوی در شهرستان فارسان، در تنگ درکش ورکنش و در استان چهار محال بختیاری واقع شده است. این طاق ها در فضای باز و محیط کوهستانی قرار گرفته اند و به همین دلیل شما می توانید با هر وسیله نقلیه که در اختیار دارید به آنجا بروید؛ اما اگر تهیه نمودن وسیله نقلیه برایتان کار دشواریست، می توانید با تهیه کردن بلیط اتوبوس فارسان، به آنجا سفر کنید و از بازدید طاق های سنگی زیبا و محیط سر سبز لذت کافی را ببرید.
قطعا سفر کردن به شهرستان خوش آب و هوای فارسان می تواند روح شما را تازه کند؛ پس اگر بین انتخاب شهر ها مردد هستید، حتما شهرستان فارسان را انتخاب کنید و بناهای تاریخی آنجا را اصلا از دست ندهید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید