انسان ها به صورت طبیعی به طبیعت گرایش دارند و نیاز به طبیعت از جمله نیازهای اساسی آنها به حساب می آید. برخی از مواهب منابع طبیعی و طبیعت عبارت اند از ایفای نقش اساسی در تفریح و تفرج، دارا بودن نقش پشتوانه اصل کشاورزی، ایجاد درآمد برای دولت و ملت و … . از میان این نقش ها می توان تفریح و گردش را یکی از مهم ترین آنها دانست. مناطق ییلاقی روستایی یکی از محل هایی هستند که افراد برای رفع نیازهای طبیعت گردی خود به سمت آنها می روند، که به این نوع سفر، گردشگری روستایی می گویند. گردشگری روستایی عبارت است از فعالیت ها و گونه های مختلف گردشگری در محیط های مختلف روستایی و پیرامون آنها که در برگیرنده آثار مثبت و منفی برای محیط زیست روستا، انسان و طبیعت است. سالانه افراد زیادی برای گردش به روستا می روند و مدت زمانی را در آنجا می گذرانند. ایران کشوری است که با داشتن تعداد زیادی روستا یکی از عمده مراکز گردشگری روستایی محسوب می شود. یکی از روستاهای کشور که به خاطر آب و هوایش دارای طرفداران بسیاری است روستای درب صوفه نام دارد، که با نام منطقه ییلاقی درب صوفه نیز در بین مسافران و گردشگران نیز شناخته می شود.
معرفی منطقه ییلاقی درب صوفه
منطقه ییلاقی درب صوفه، شامل روستای درب صوفه و مناطق اطرافش می شود که به واسطه آب و هوای مطبوع و مناسب از شهرت بالایی برخوردار شده است. این منطقه در فاصله 6 کیلومتری روستای زیبد و 30 کیلومتری غرب گناباد واقع شده است و از توابع بخش کاخک شهرستان گناباد در استان خراسان رضوی ایران به حساب می آید. این روستا دارای قدمت زیادی است که علاوه بر جاذبه های طبیعی آن آثار تاریخی مختلفی دارد که به دوران های بسیار قدیم بر می گردد که نشان از قدمت تاریخی این روستا دارد. با سفر به این منطقه راهی سفری تاریخی و طبیعی به طور همزمان خواهید. بهترین زمان برای سفر به درب صوفه بهار و فصل تابستان به شمار می رود زیرا هوا در این زمان ها خنک و بسیار مطلوب است. مردم روستا به زبان محلی به این روستا، درصوفه می گویند. شغل مردم این منطقه کشاورزی به ویژه باغداری و دامداری است و آب مورد نیازشان از چشمه تأمین می شود. اگر دوست دارید در مورد این منطقه بیشتر بدانید این مطلب در مجله مستر بلیط را دنیال کنید.
طبیعت منطقه ییلاقی درب صوفه
روستای درب صوفه در دره ای قرار دارد که آن را از سه طرف کوه های مختلفی احاطه کرده است. در یکی از کوه ها که در امتداد روستا قرار دارد، دستکندی دیده می شود که شبیه به ایوانی است که گفته می شود قدمت آن به زمان ساسانیان بر می گردد و احتمال داده می شود که قرار بوده است که شبیه ایوان های نقش رستم و بیستون باشد ولی به صورت نیمه کاره باقی مانده است. علاوه بر کوه های آن، درختان تنومند و زیادی در منطقه وجود دارد که بهمراه کوه ها باعث شده اند آفتاب کمتر به روستا بتابد که خنک شدن محیط را به همراه دارد. در اﻧﺘﻬﺎی آن از ﺑﺎﻻی دره آب ﺟﺮﻳﺎن دارد و آﺑﺸﺎر جذابی دیده می شود و در آﻧﺠﺎ در ﺣﺪود ارﺗﻔﺎع ده ﻣﺘﺮی در دﻳﻮار ﻛﻮه فرورفتگی وجود دارد ﻛﻪ ﺷﺒﻴﻪ ﺑﻪ اﻳﻮان و صفه است و ﺟﻠﻮی آن ﻫﻢ ﺟﺎی ﻧﺸﺴﺘﻦ دارد. در بالای این ایوان یک قلعه سنگی وجود داشته است و گفته می شود که آنجا قبر پیران ویسه بوده است. این ایوان ابتدای گذرگاهی کوهستانی به شمار می رود که طول این گذرکاه دره ای حدود دو کیلومتر می شود و عرض و ارتفاعی به ترتیب برابر با 7 و 100 متر دارد. گفته می شود این گذرگاه در قدیم یکی از راه های سفر از ناحیه فردوس و طبس به دشت گناباد بوده است. در این منطقه درختان و گیاهان متعددی وجود دارد که شامل انجیر کوهی، بنه، پسته کوهی و … می شود. علاوه بر این، منطقه ییلاقی درب صوفه زیستگاه جانوران بسیاری مانند آهو، گوزن، قوچ کوهی، گورخر، شیر، یوزپلنگ و … است.
راه های دسترسی به منطقه درب صوفه
اگر مشتاق به سفر به این منطقه شدید، باید در ابتدا به گناباد بروید سپس به سمت زیبد بروید که در این بین به جاده ای فرعی می رسید که تابلوی در صوفه جلوی جاده نصب شده است در انتهای این جاده می توانید به منطقه ییلاقی درب صوفه برسید. برای رفتن به گناباد تنها کافی است که بلیط اتوبوس گناباد را از مستر بلیط به صورت آنلاین و در کمترین زمان خریداری کنید و خود را به شهر گناباد برسانید.
بازدید از منطقه ییلاقی درب صوفه
بازدید از این مکان رایگان است و برای رفتن به این منطقه نیازی به پرداخت هزینه نیست. تنها نکاتی را باید مورد توجه قرار دهید و یکی از آنها به همراه بردن کلیه وسایل مورد نیازتان است. پس از بازگشت از آنجا بهتر است زباله های خود را به همراه بیاورید تا باعث آلوده شدن محیط زیست آنجا نشوید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید