چمن طبیعی سلطانیه

چمن طبیعی سلطانیه

اکثر شهرهای ایران از قدمت بالایی برخوردارند که باعث شده است دارای جاذبه های گوناگونی باشند که هم شامل جاذبه های طبیعی و هم تاریخی و فرهنگی می شود. یکی از این شهرها، سلطانیه به شمار می رود که در استان زنجان قرار گرفته است. این شهر یکی از قدیمی ترین و مشهورترین شهرهای ایران است که گنبد سلطانیه در آن قرار دارد و سبب شهرت دو چندان آن شده است. گفته می شود که بنیانگذار این شهر، الجایتو بوده است که این شهر را به مدت ده سال ساخت. پس از آن مردم از سراسر قلمرو حکومت او به این شهر سرازیر شدند و از آن شهری آباد و پر رونق ساختند. در این شهر جاذبه های تاریخی زیادی دیده می شود که دلیل انتخاب بسیاری از مسافران به عنوان مقصدی برای سفرهایشان هستند. علاوه بر جاذبه های تاریخی در این شهر جاذبه های طبیعی نیز وجود دارد که یکی از آنها به اسم چمن طبیعی سلطانیه شناخته می شود. در این مطلب از مجله مستر بلیط در مورد این اثر تاریخی اطلاعاتی را برای خوانندگان گردآوری کرده ایم، که اگر دوست دارید می توانید در ادامه این مطلب آنها را مطالعه کنید.

معرفی چمن طبیعی سلطانیه

معرفی چمن طبیعی سلطانیه

طبیعت و فضای طبیعی یکی از نیازهای تمام نشدنی است که در ذات بشر وجود دارد. افراد در هر سن و سالی که باشند نیاز دارند که زمانی را در طبیعت و فضای آزاد بگذرانند. در شهر های بزرگ به ندرت می توان فضای طبیعی پیدا کرد، طبیعت در شهرها به پارک هایی که در گوشه و کنار آنها ساخته می شوند، خلاصه می شود. در شهر سلطانیه طبیعتی وجود دارد که دست ساخت بشر نیست و از 700 سال پیش به صورت طبیعی در این شهر وجود داشته است و در بین مردم با نام چمن طبیعی شهرت دارد. این چمن طبیعی فضایی بالغ بر 750 هکتار را در بر می گیرد و محل مناسبی برای گذران اوقات فراغت اهالی شهر به شمار می رود. از آنجایی که این محوطه از اهمیت زیادی برخوردار است در لیست آثار طبیعی ایران جای گرفته است. این مکان در فاصله 6 کیلومتر از شهر سلطانیه قرار دارد و چشم انداز زیبایی به سمت گنبد سلطانیه دارد. چمن طبیعی سلطانیه قسمتی از فلات زنجان – ابهر را شامل می شود، که این فلات از فاصله گرفتن دو رشته ارتفاعات موازی كه در جهت شرقی – غربی امتداد دارند، تشكیل گردیده، ارتفاعات شمالی شامل كوه های طارم از رشته كوههای البرز در خط مستقیم و رشته ارتفاعات جنوبی واقع در این ناحیه به رشته كوه های سلطانیه معروف است.

تاریخچه چمن سلطانیه

طبق کتیبه های گلی آشوریان در چمن سلطانیه اقوام جنگجوی ساکاریت ها ساکن بودند. این منطقه در زمان دولت مادها به اسم اریباد می شناختند و در زمان پارت ها آن را به اسم اولین پادشاه خود یعنی ارساس نامگذاری کردند. به احتمال زیاد در دوره حکومت مادها این محل مسکونی بوده است زیرا فاصله کمی از اکباتان (همدان) پایتخت مادها دارد. چمن سلطانیه در اوائل قرن ۷ ه.ق توسط طایفه ای به نام قنقور اشغال شد و آنرا قنقورالنگ نام نهادند و مکانی برای گذراندن ایام تابستان بود. زیرا این محل از نظر پوشش گیاهی دارای مرغزارهای فراوان و خرم بوده و مورد توجه پادشاهان و فرماندهان مغول قرار گرفته است که به دلیل این که شبیه زادگاه مغولان علاقه زیادی به این محل داشتند. در زمان فتحعلی شاه قاجار هم از این منطقه برای اسکان نیروهای نظامی شاه در زمان جنگ ایران و روسیه استفاده می کردند. از آجرها و مصالح باقیمانده از ابنیه فرو ریخته، کاخی برای خود ساخته بود که در حال حاضر آن آثاری از آن دیده می شود. لازم به ذکر است که در چمن سلطانیه شش سایت باستانی با نام های شیر تاریخی یوسف آباد، شیر معروف به قلعه شیر، محوطه باستانی خود شهر سلطانیه «شهر قدیم»، تپه نور، تپه ای که در شمال چمن سلطانیه قرار دارد و هنوز نامگذاری نشده است و تپه سنبل آباد وجود دارد.

ساختار و طبیعت چمن طبیعی

ساختار و طبیعت چمن طبیعی

این منطقه مساحتی حدود 1000 هکتار دارد که حدود 750 هکتارش در لیست آثار طبیعی ایران ثبت شده است. آب و هوای این منطقه که در ارتفاع 1800 متری از سطح دریا قرار دارد، از نوع استپی سرد به شمار می رود.  دلیلی وجود این چمن ها این است که گفته می شود در عمق ۲۰ متری این محدوده خاک سفید وجود دارد که مانع از نفوذ آب به اعماق زمین می‌شود و در نتیجه، عمل آبیاری چمن به گونه‌ای طبیعی و پیوسته انجام می‌شود. علاوه بر این در نزدیکی این چمن طبیعی حدود ۴۰ چاه و قنات وجود دارد که آن را به‌صورت طبیعی آبیاری می‌کنند.

راه های دسترسی به چمن طبیعی

برای دیدار از این محل کافی است با خرید بلیط اتوبوس به صورت آنلاین و با کمک مستر بلیط به شهر سلطانیه بروید. پس از آن با وسایل نقلیه عمومی موجود در شهر می توانید خود را به این محل برسانید. لازم به ذکر است که باخودرو شخصی و راحت تر نیز می توانید به این منطقه بروید.

بازدید از چمن طبیعی سلطانیه

در حال حاضر بش زیادی از این چمن خشک شده است ولی اگر دوست دارید می توانید در تمام روزهای هفته به این محوطه بروید و از طبیعت آن لذت ببرید و همچنین می توانید گشت و گذاری در حیط آنجا داشته باشید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید