روستای سولار کجاست؟ تداوم توسعه اقتصادی یک منطقه، ایجاد یک جامعه زنده و سالم است و تحقق آن در صورتی امکان پذیر است که هماهنگی لازم بین برنامه های اقتصادی و رفاهی جامعه برقرار باشد.
به همین جهت، ایجاد و گسترش فضاهای تفریحی توریستی، مرمت و احیای آثار و ابنیه تاریخی و غیره به ویژه در مناطق روستایی که ایجاد اشتغال و توسعه همه جانبه و پایدار در آنها اولی تر از ارائه خدمات اولیه است، می تواند ضمن پاسخگویی به نیاز تفریحی روستاییان، زمینه را برای جذب گردشگر که به دنبال خود زنجیروار مشاغل متعددی را به وجود می آورد، فراهم سازد.
توریسم پدیده ای کهن است که از دیرزمان در جوامع انسانی وجود داشته است و به تدریج، طی مراحل تاریخی مختلف به موضوعی فنی، اقتصادی و اجتماعی اکولوژیکی کنونی خود رسیده است. ایران را می توان کشوری دانست که تعداد بسیار زیادی روستای تاریخی دارد که در آنها تعداد زیادی از آثار تاریخی از دوران مختلف تاریخی وجود دارد.
در این بخش از مجله مستر بلیط به تشریح روستای سولار در شهرضا می پردازیم که از جمله های روستاهای تاریخی ایران است.
معرفی روستای سولار
روستای سولار از توابع دهستان منظریه است که در 18 کیلومتری شهرضا قرار گرفته، مشخص نیست که این روستا از چه سالی وجود داشته است. به علت قرار گیری در منطقه ای که دارای آب و هوای مناسب، خاک حاصلخیز و وجود یک رشته قنات در آن، این روستا در گذشته دارای رونق بسیاری بوده است. علاوه بر این، سولار یکی از روستاهایی بود که در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته است که این عامل باعث شده بود افراد زیادی برای زندگی به این منطقه بیایند.
وجه تسمیه روستای سولار
برخی معتقدند که سولار به ترکی به معنی مکان آب است، که دلیل این نام گذاری را به علت آب زیادی است که در این منطقه وجود دارد.
یکی دیگر از نظریه ها مبنی بر این است که سولار به معنی به سمت لار است. از آنجا که لار در گذشته یکی از شهرهای پر رونق بوده و این روستا در مسیر جاده لار قرار داشته است، این نام را بر آن گذاشته اند.
آثار تاریخی سولار
این روستا دارای آثار تاریخی است که اکنون از آنها تنها خرابه ای متروک به جای مانده است، اما این مکان های می تواند برگی از تاریخ را به ما نشان دهند. این آثار شامل قلعه سولار، کاروانسرای سولار و حمام تاریخی سولار می شود.
قلعه روستای سولار
یکی از رسومی در گذشته وجود داشت، این بود که در اطراف مناطق مسکونی را دژی محکم می کشیدند تا از آسیب دشمنان در امان باشند. در اطراف این روستا نیز دژی قرار داشت که آن را تبدیل به قلعه ای کرده بود که خانه ها در داخل آن قرار داشتند اکنون تنها خرابه ای از آن باقی مانده است.
کاروانسرای روستای سولار
به علت قرار گیری این روستا در مسیر جاده ابریشم در آن تعداد زیادی کاروانسرا قرار داشت که اکنون فقط یکی از این کاروانسراها قرار داشته است که در مالکیت شخصی قرار دارد.
حمام سولار
حمام ها از اماکنی بودند که اهمیت بالایی داشته اند و برای روابط اجتماعی نیز از آنها استفاده می شده است. این حمام نیز این حکم را داشته است ولی از آن به جزء خرابه ای باقی نمانده است.
اشیاء به جا مانده در سولار
ظروف سفالی از گذشته در این روستا پیدا شده است که سیلو های زمان قدیم بودند؛ در قدیم برای انبار کردن گندم و جو از آنها استفاده می کردند و تاپو نام داشتند و غلات را از سر ظرف سفالی داخل آن می ریختند و در قسمت پایینی ظرف سوراخ کوچکی تعبیه شده و در داشته به هر مقدار نیاز غلات مورد استفاده را برداشت می کردند.
کته ها از دیگر اشیاء یافت شده در این مکان است که در داخل دیوار تعبیه می شدند، که با استفاده از سوراخی که در دیوار ایجاد می شد از آنها استفاده می کردند. یکی از محصولات این روستا انگور است که در گذشته این میوه را تبدیل به کشمش می کردند، برای این کار از میخ هایی که در سقف انبار می کوبیدند استفاده می کردند که اکنون در خانه های قدیمی در قلعه می توانید این میخ ها را مشاهده کنید.
راه های دسترسی به سولار
این مکان در 18 کیلومتری شهرضا قرار دارد پس می توانید با تاکسی یا خودرو شخصی به این منطقه سفر کنید و از آثار تاریخی آن دیدن کنید.
شرایط بازدید از روستای سولار
هزینه ای بابت بازید از آن نیازی نیست پرداخت کنید ولی یکی از اصولی که در بازدید از روستا وجود دارد خرید از محصولات روستائیان است که کمک به اقتصاد آنها می کند، بنابراین این اصل را از یاد نبرید. در ضمن موقع بازدید کفش و لباس راحت نیز به تن داشته باشید تا دچار مشکل نشوید. یکی از مواردی که رعایت آن بسیار مهم است احترام به روستائیان و عقاید و آداب رسوم آنهاست. اگر به هر یک از این موارد عمل کنید مطمئنا سفر خوبی خواهید داشت.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید