زرند یکی از شهرهای استان کرمان است که قدمت بسیاری غنی و بالایی دارد و همین موضوع باعث شده است که این شهر مملو از آثار تاریخی بسیار باشد. این شهر در تداول محلی زرآوند به معنای مکان زر نیز نامیده می شد. به نظر می رسد حاصلخیزی منطقه و معدن های کوهستانی اطراف آن دلیل این نام گذاری بوده است. قدمت زرند به پیش از اسلام می رسد و نام آن در بیشتر منابع جغرافیایی سده های نخست هجری آمده است. در این منابع، نام زرند در ولایت کرمان و در 29 فرسنگی سیرجان آمده که از یک سو به بیابان محدود می شده است. زرند به دلیل داشتن منابع غنی معدنی از جمله زغال سنگ، سنگ آهن و در برخی مناطق معادن مس، یکی از صنعتی‌ترین شهرهای ایران به حساب می آید که این باعث افزایش روز افزون جمعیت در این شهر شده ‌است. در گذشته اما شهر زرند در سده ‌های نخستین بعد از ظهور اسلام یکی از بزرگ ‌ترین و آباد ترین شهر های مرکزی و جنوب شرقی ایران بوده ‌است. بدون شک قبل از ظهور اسلام نیز زرند یک منطقه مسکونی پر رونق بوده و وجود روستاهای قدیمی با اسامی باستانی در اطراف این شهر خود گواه این مسئله است. پس برای آشنایی بیشتر با بازار سهرابی، که در شهرستان زرند قرار دارد، با مجله مستر بلیط همراه باشید.

معرفی بازار سهرابی

معرفی بازار سهرابی

بازار سهرابی قدیمی ترین بازار شهرستان زرند، که در مرکز این شهر قرار گرفته، است و بیش از 140 سال قدمت دارد. بازار سهرابی زرند، در ابتدا توسط دو برادر به نام های کرمعلی و هژبر علی شاه سهرابی خریداری می­شود و نامگذاری این بازار نیز به همین دلیل است. اما پیش تر بازار سهرابی توسط فردی به نام حاج علی به شکلی ابتدایی و کوچک ساخته شده بود که با وقوع یک سیل بی سابقه در زرند با آب برده شد و سرمایه کاسبان و کالاها به خندق پشت بازار ریخت. اداره میراث فرهنگی استان کرمان از سال 13۸۲ طرح مسقف کردن بازار سهرابی و همچنین اتصال آن به بازار وکیل را در دستور کار خود قرار داده است. این اداره همچنین طرح ساخت دو گلدسته در مقابل بازار سهرابی در خیابان شیر خورشید (خیابان چمران امروزی) و مقابل سه راهی وسط بازار (مقابل پاساژ مهدی) را تصویب کرده است.

معماری بازار سهرابی

در شهرهای ایران، فضای بازار تنها به داد و ستد و بازرگانی اختصاص نداشت بلکه به عنوان شاهراه  حیاتی شهر، حتی برخی از عناصر مهم شهری را در خود جای می داد. یعنی بین مراکز سه گانه مدهبی، سیاسی و اقتصادی پیوند ایجاد کرده بود. بازار از طریق تکیه ها در مذهب شرکت می کردو از طریق مدارس سنت خود را آموزش می داده در قهوه خانه ها آن را با دیگران در میان می گذارده است. از طریق آذین بندی در جشن ها شرکت می کرده است. عناصری مانند مدرسه، حمام، مسجد جامع و … در ارتباط با بازار شکل گرفته و به حیات خود ادامه می دادند. اکثر بازارهای سنتی ایران از معماری یکسانی برخوردارند و از بخش های ثابت و همانند هم تشکیل می شوند. این عناصر شامل راسته، تیمچه، سرا تشکیل می شد. البته همه بازار ها این عناصر را در خود جای نداده است و کلیه این بخش ها را ندارد. بازار سهرابی هم برخی از این بخش ها را دارد و از راسته های مختلفی تشکیل شده است. در سراسر این راسته ها حجره هایی قرار دارند که هر یک مربوط به یک صنف خاص است. سقف بازار را به صورت طاق جناغی ساخته اند که باعث زیبایی فراوان آن شده است.

اگر قصد سفر به شهر زرند را دارید اتوبوس می تواند وسیله نقلیه مناسبی برای این کار باشد و خرید بلیط اتوبوس را نیز با کمک مستر بلیط انجام دهید.

راه های دسترسی به بازار

راه های دسترسی به بازار

 برای اینکه به این بازار بروید باید به شهر زرند سفری داشته باشید و از آنجایی که این بازار در داخل شهر قرار دارد دسترسی به آن به راحتی انجام می گیرد. کلیه وسایل حمل و نقل عمومی می توانند شما را به این بازار برسانند.

بازدید از بازار سهرابی

اگر قصد بازدید از این بازار را دارید باید بدانید که در می توانید در طول روز از این بازار دیدن کنید بدون اینکه نیازی باشد هزینه ای پرداخت کنید. در حین تماشای زیبایی های آن می توانید کالای مورد نظرتان را نیز از آنجا خریداری کنید و برای عزیزانتان سوغاتی این شهر را بخرید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *