خانه‌ی رئیس محمدسعید سوداگر

خانه‌ی رئیس محمدسعید سوداگر

شما به هر شهری از ایران که سفر کنید مطمئنا با آثار تاریخی زیادی مواجه می شوید و این موضوع ریشه در قدمت این سرزمین دارد. شهر اِوَز که یکی از شهرستان های استان فارس است نیز این خصوصیت را دارد و آثار تاریخی زیادی در آن دیده می شود. اوز در جنوب این استان قرار دارد و فاصله آن از شهر شیراز 340 کیلومتر است. از شمال به بخش‌های جویم وبنارویه لارستان، از جنوب شهرستان‌های لامرد وگراش، از مغرب به شهرستان خنج و از سمت مشرق به شهرستان‌های گراش ولارستان می رسد. تاریخ دقیق ایجاد شهر اوز به درستی مشخص نیست ولی چیزی که بر اساس شواهد تاریخی می توان گفت این است که شهر اوز در زمان ساسانیان وجود داشته است. از جمله این شواهد وجود بناهای تاریخی در راه اوز به کوره است. گِرد گرُپ، باستان‌شناس آلمانی، در سفر خود به منطقه از تپه‌ای با آثار دیوار سوخته یاد و به مشاهده تکه سفال‌های سیاه مربوط به دوران ساسانی در نزدیکی قلعه‌تنگ کوره و روستای کهنه اشاره می‌کند. گرُپ در گزارش خود به کوره و نواحی اطراف آن به عنوان محدوده حاصلخیزی که در دوران پیش از اسلام بسیار آباد و مسکونی بوده است اشاره دارد. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ یکی از آثار تاریخی این شهرستان یعنی خانه‌ی رئیس محمدسعید سوداگر برویم در مورد آن اطلاعاتی را برای شما ارائه دهیم.

معرفی خانه‌ی رئیس محمدسعید سوداگر

معرفی خانه‌ی رئیس محمدسعید سوداگر

یکی از انواع آثار تاریخی که امروزه بسیار مورد توجه است و افراد زیادی به دیدار از آنها علاقه مند هستند خانه های تاریخی اند. این بناهای تاریخی علاوه که از لحاظ معماری ارزش بالایی دارند از حیث فرهنگی بسیار مورد توجه هستند و می توانند ما را با سبک زندگی مردم در دوران های قدیم آشنا کنند؛ به همین خاطر است که افراد زیادی مایل به دیدار از آنها هستند. یکی از این خانه های تاریخی در ایران در شهر اوز قرار دارد، که با نام خانه‌ی رئیس محمدسعید سوداگر در بین مردم شهرت دارد. این خانه که تمام از خشت و گل ساخته شده است، در بافت تاریخی و قدیمی این شهر قرار دارد و تاریخ ساخت این خانه به دوران قاجار بر می گردد. از آنجایی که این بنا معماری خاصی دارد در لیست آثار ملی ایران جای گرفته است.

معماری خانه‌ی رئیس محمدسعید سوداگر

این خانه جزء خانه های دارای حیاط مرکزی است که دیگر قسمت های آن در اطراف این حیاط جای گرفته اند. این بنا در دو طبقه ساخته شده است که شامل زیر زمین و طبقه اول می شود. در هنگام ورود به ساختمان باید از یک هشتی عبور کرد تا به حیاط رسید. در داخل حیاط حوضی به چشم می خورد که زیبایی آن را دو چندان کرده و علاوه بر آن چاه آبی که یادآور گذشته است نیز در حیاط دیده می شود. درب های و پنجره های اتاق ها نیز از چوب ساخته شده است و برای وارد شدن به بنا باید از چند پله، که بنا را به حیاط وصل می کنند، استفاده کرد. همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم مصالحی که برای ساخت آن استفاده شده است تمام از خشت و گل است  فقط در برخی از قسمت ها از آجر استفاده شده است. در این ساطه می توانید تزئینات زیادی را ببنید که از آن جمله می توان به گچ بری و نقوش گیاهی، دریچه های چوبی و گره چینی، نقاشی های روی سقف و کاربندی های هشتی اشاره داشت.

اگر قصد سفر به شهر اوز را دارید می توانید با خرید بلیط اتوبوس از مستر بلیط به صورت آنلاین این کار را انجام دهید؛ خرید آنلاین می تواند مزایای زیادی همچون تخفیفات بر روی برخی بلیط ها را برای شما به همراه داشته باشد.

راه های دسترسی به خانه‌ی رئیس محمدسعید

راه های دسترسی به خانه‌ی سوداگر

اگر دوست دارید که از زیبایی این بنا بهره مند شوید و آنها را از نزدیک ببنید می توانید سفری به شهر اوز در استان فارس داشته باشید و سپس با کمک کلیه وسایل حمل و نقل موجود در شهر و یا خودرو شخصی خود را به این خانه برسانید.

بازدید از خانه‌ی رئیس محمدسعید سوداگر

برای بازدید از خانه نیازی نیست هزینه ای بپردازید و تنها باید در ساعات اداری به این خانه مراجعه کنید تا اجازه دیدن آن را داشته باشید. مطمئنا دیدن آن خالی از لطف نیست و باعث می شود که خاطرات زیادی از گذشته برای شما زنده شود. این بنا در حال حاضر به موزه مردم شناسی اوز تبدیل شده است. در زمان بازدید از این بنا می توانید از دیگر بخش های گردشگری این شهر نیز دیدن نمائید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *