شهرستان زیبای عجب شیر در 58 کیلومتری شهر تبریز، مرکز استان آذربایجان شرقی و در کنار دریاچه ارومیه واقع شده است و مردم با صفا و مهمان نواز این شهرستان آذری صحبت می کنند. این شهرستان زیبا و با صفا در جنوب غربی استان قرار گرفته است و از آن جا که طبق داده های باستان شناسی و تحلیل تاریخ دانان، اکثر تمدن ها و فرهنگ ها در زمان های قدیم (حتی قبل از میلاد مسیح) جهت دوام حیات در کنار آب ها و رودخانه ها به وجود می آمدند. این شهرستان هم از این قاعده مستثنی نیست، از این رو شهر عجب شیر، مرکز شهرستان عجب شیر، قدمت طولانی و تمدن قدیمی دارد. امروزه جاذبه های شهرستان عجب شیر توجه هزاران گردشگر را، ضمن بازدید از شهرهای استان آذربایجان شرقی، به خود جلب می کند. یکی از این جاذبه ها مسجد جامع شیرلو است، که در ادامه با مجله مستر بلیط همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این خصوص بدست آورید.
تاریخچه مسجد جامع شیرلو
از آن جا که شهر عجب شیر طبق روایات تاریخی و قدیمی جزء بقایای شهر گمشده شیز، بزرگترین شهر آذربایجان در زمان اشکانیان و ساسانیان، به شمار می رود، بنابراین قدمت طولانی مسجد جامع شیرلو نیز دور از ذهن نمی تواند باشد. با توجه به کتیبه های موجود در این مسجد تاریخ بنای آن را می توان به دوران قاجاریه نیز نسبت داد. این بنای تاریخی، مذهبی در 28 مرداد ماه سال 1348 جزء آثار ملی ایران به ثبت رسیده است، و بنا به اهمیت زیاد این جاذبه مذهبی، تاریخی و حفظ و حراست آن در سال 1399 با تخصیص مبلغ بالایی به مرمت و بازسازی این بنا پرداختند. مسجد زیبای جامع شیرلو که قدمت آن به زمان صفویه باز می گردد یکی از مساجد منحصر به فرد و زیبای ایران است که شهرت آن بیشتر به دلیل معماری ستون های چوبی آن است که به بیننده با اولین نگاه ترکیب زیبایی از هنر و مذهب را القاء می کند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
مسجد جامع شیرلو دارای بخش های مختلفی است که یکی از مهمترین آن شبستان زیبای مسجد به شمار می رود ( با ابعاد 15*20) که با زیبایی منحصر به فردش با مسجد جامع میدان بناب قابل قیاس است.
معماری منحصر به فرد
مسجد جامع شیرلو مانند بقیه ابنیه تاریخی آن دوران (مثل کاخ های چهل ستون، هشت بهشت و عالی قاپو در اصفهان) برگرفته از معماری چوبی آن زمان است به نحوی که ستون های چوبی زیبایی در این مسجد دیده می شود. سر ستون های مقرنس کاری شده و سقف چوبی آن نیز گواه از هنر دست معماران ایرانی را می دهد. معماری شبستان این مسجد تاریخی که با دیوار های آجری و ستون های چوبی مزین شده، در نوع خود بی نظیر و جالب است. اصلی ترین بخش تزیینات این مسجد مربوط به سر ستون ها و سقف مسجد می شود که بر روی چوب ها که در سقف تعبیه و آیات قران با خطی زیبا و خوش نوشته شده است. نقطه دیگری از این مسجد که توجه گردشگران را به خود جلب می نماید محراب مسجد است که در محراب گچ بری های زیبایی مزین به آیات قران به چشم می خورد. و یکی از زیبا ترین محراب ها را که نفس هر بیننده را در سینه حبس می کند دارد.
شرایط بازدید از مسجد جامع شیرلو
اگر برای گردش و بازدید، شهرهای استان آذربایجان شرقی را انتخاب کرده اید باید بدانید بهترین فصل سفر به این خطه اواسط بهار، تابستان و اوایل پاییز است، زیرا با توجه به سردی هوا زمستان خیلی فصل مناسب برای سفر نیست، گرچه شهرستان زیبای عجب شیر در زمستان هم بسیار زیبا و دیدنی است و جاذبه های فراوانی دارد اما بایستی مراقب جاده ها و راه ها در سرما و یخبندان باشید.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
شهرستان عجب شیر با مساحت 738 کیلومتر مربع، دارای تابستان های معتدل و زمستان های سرد و برفی و از شمال با شهرستان اسکو و آذرشهر، از شرق با مراغه، و از غرب با دریاچه ارومیه همسایه است. راه های بسیار زیادی برای رسیدن به شهرستان عجب شیر و بازدید از مسجد جامع شیرلو و بقیه جاذبه های تفریحی، تاریخی این شهرستان از قبیل (بندر رحمان لو، قلعه ضحاک، مسجد حنیفه گوروان، خانه اربابی جوان قلعه و …) وجود دارد. هم از طریق خودروی شخصی و هم از طریق وسایل نقلیه عمومی مانند اتوبوس و قطار می توانید به شهرستان عجب شیر سفر کنید. اگر با خودروی شخصی به سفر می روید می توانید در میدان نماز که یکی از مراکز اصلی شهر است و مسجد جامع شیر لو در آن قرار دارد خودروی خود را پارک نمایید و برای بازدید این بنای تاریخی اقدام نمایید. با توجه به توضیحات بالا اگر مشتاق به دیدن این جاذبه تاریخی، مذهبی و دیگر جاذبه های شهرستان عجب شیر شده اید می توانید بلیط اتوبوس عجب شیر را به صورت آنلاین از مستر بلیط تهیه نمایید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید