آبشار شیرآباد

آبشار شیرآباد

مجموعه آبشار های شیرآباد در فاصله 6 کیلومتری از شهر خان ببین در استان گلستان قرار گرفته است. از جالب ترین غارهای آبی ایران با عنوان غار دیو سپید در مسیر آبشارهای شیر آباد قرار گرفته است که از مهم ترین زیستگاه ها برای گونه در حال انقراض، سمندر غارزی گرگانی به شمار می آید. همچنین آبشارهای شیر آباد در فهرست میراث ملی طبیعی ایران ثبت شده است. به دلیل وجود فعالیت های تفریحی مثل آب بازی که در این آبشار ها از تفریحات بسیار جذابی محسوب می شود، شما را تشویق به بازدید از آبشار شیر آباد خصوصا در فصل های بهار و تابستان می کند.

تاریخچه آبشار شیرآباد

با گذر از جنگل های سرسبز و زیبای هیرکانی به آبشار های شیرآباد که در دل جنگل های گلستان قرار گرفته است، می رسید. در طول مسیری که به سمت این آبشار حرکت می کنید، غاردیو سپید را که از زیستگاه های سمندرهای غارزی گرگانی، نمونه ای از سمندر های در حال انقراض را هم می توانید از نزدیک بازدید کنید. در حقیقت این مجموعه شامل هفت آبشار به صورت پلکانی در دل جنگل است. برای بازدید از آبشار اول این مجموعه باید در بازه زمانی 15 تا 30 دقیقه ای در طبیعت پیاده روی کنید. این آبشار تقریبا 25 متر ارتفاع و حوضچه ای با عمق 80 متر دارد. آبشار دوم آن تقریبا 15 متر و حوضچه ای با عمق 40 متر دارد. بلند ترین این مجموعه آبشاری با ارتفاع 30 متر و حوضچه ای با عمق 80 متر می باشد. باقی آبشار ها در بالا دست جنگل ها قرار دارند و 3 مورد گفته شده است از شهرت بالاتری برخوردار هستند. همچنین به دلیل اهمیتی که این مجموعه آبشار دارد، آبشار هفت گانه شیرآباد در فهرست میراث ملی و طبیعی ایران به ثبت رسیده است.

تاریخچه آبشار شیرآباد

نقشه و معرفی بخش های مختلف

پیش از هر چیزی دقت داشته باشید که برای تماشای این آبشار شما ملزوم به پیاده روی در دل طبیعت هستید، پس با آمادگی بیشتری باید سفر کنید. بعد از رسیدن به روستای شیرآباد جاده آسفالت را تا انتها پیش بروید و با عبور از مسیر خاکی، باقی مسیر را از ماشین پیاده شده و باید پیاده روی کنید. با طی کردن مسیر در بازه 15 دقیقه ای که از محل پارک ماشین ها شروع به حرکت کنید، به آبشار اول می رسید. به دلیل دسترسی راحتی که آبشار اول دارد مقداری شلوغ تر است و همین باعث می شود نتوانید به خوبی از طبیعت بکر آن لذت ببرید بنابراین اگر شما قادر هستید، با ادامه دادن به مسیر خود و بعد از گذشت 15 تا 20 دقیقه به آبشار دوم خواهید رسید. آبشار دوم نسبتا خلوت تر و زیبا تر از مقصد اولتان خواهد بود. آبشارهای این مجموعه به صورت پله ای و با فاصله 15 تا 30 دقیقه ای از هم قرار گرفتند، پس هر چقدر بیشتر بتوانید در طبیعت آن پیاده روی کنید به مراتب مناظر زیباتری را خواهید دید. حوضچه هر کدام از این آبشار ها به گونه ای است که شما میتوانید با آب تنی هیجان را چاشنی سفر خود کنید. اگر از دسته افراد ماهری هستید مجله مستر بلیط به شما توصیه می کند با تجهیزات ضروری به مقصد آبشار شیرآباد سفر کنید تا صعود و فرود از آبشار های این مجموعه را تجربه کنید.

با گذر از آبشار اول شیر آباد، بعد از پیاده روی 40 دقیقه ای به غار شیر آباد می رسید که قطر دهانه آن تقریبا 9 تا 15 متر است. طول این غار که از نوع رودخانه ای به شمار می رود،  تقریبا 235 متر می شود، که بزرگترین زیستگاه سمندر های آبی می باشد. از آنجایی که این آبشار ها هر سال گردشگران زیادی را جذب خود می کنند، و از طرفی به خاطر نزدیک بودن آبشار ها به روستا و وجود امکانات اولیه ای از قبیل پارکینگ، سرویس بهداشتی و سوپر مارکت که در ابتدای مسیر جنگلی وجود دارد، توصیه مستر بلیط به شما تهیه کردن لوازم ضروری تان است، سپس اقدام به بازدید کنید. یکی از معضلاتی که گردشگران با آن روبرو هستند داشتن اقامتگاه یا مکانی مناسب برای سکونت موقت است که به دلیل بازدید های مکرری که مردم از این جاذبه طبیعی فوق العاده داشته اند، چندین اقامتگاه را برای گردشگران ساخته اند که می توانید از آنها استفاده کنید. برای اسکان راه دیگری که می توان پیشنهاد کرد، کمپ در منطقه است، شما ملزمید، جایی مناسب با امنیت بالا پیدا کنید و از به همراه داشتن تجهیزات مورد نیاز خود غافل نشوید، می توانید برای پیدا کردن یک مکان مناسب از محلی ها و ساکنان آن منطقه کمک بگیرید. به عنوان آخرین راه، اگر اقامت در شهر های اطراف را انتخاب کردید، اقامتگاه های شهر خان ببین با فاصله 8 کیلومتری از آبشار های شیر آباد و یا شهر رامیان واقع درفاصله 26 کیلومتری از آبشار شیر آباد گزینه مناسبی است.

شرایط بازدید از آبشار شیرآباد

به نظر می رسد که بهتر است سفر خود به این آبشار را نهایتاً تا اردیبهشت انجام دهید، زیرا با پایان ماه اردیبهشت آب و هوایی گرم و شرجی پیدا می کند که تا انتهای شهریور ماه ادامه دارد. از طرفی لذت آب تنی در حوضچه های این آبشار ها به حدی بالاست که تحمل پیاده روی با آب و هوای شرجی چندان کار سختی نیست. هر چند با شروع پاییز و خنک شدن، هوا معتدل تر می شود و در انتهای آبان ماه به مرور سرد می شود. شاید به دلیل سردی هوا تجربه آب تنی را نداشته باشید، اما می توانید از تماشای طبیعت رنگا رنگ این جنگل ها لذت ببرید. در فصل زمستان ضمن اینکه هوا بسیار سرد می شود، هر گز بدون راهنما و تجهیزات ضروری به این مقصد نروید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

آبشار شیر آباد در شهرستان رامیان واقع در استان گلستان، در فاصله 6 کیلومتری موقعیت جنوبی شهرستان خان ببین و 2 کیلومتر بعد از روستای شیرآباد قرار گرفته است. برای آنکه به آبشارهای شیر آباد برسید، ابتدا از جاده گرگان – بجنورد به مقصد خان ببین در گلستان می روید، سپس از جاده فرعی خان ببین به روستای شیرآباد وارد شوید. وقتی از روستا بگذرید و مسافتی به اندازه 3 کیلومتر را طی کنید، در انتها به پایان جاده آسفالت می رسید. با گذر از جاده خاکی به اندازه 1 کیلومتر ماشین را پارک کنید و با وارد شدن به جنگل از مسیر پاکوب به آبشار اول می رسید. همچنین اگر می خواهید فقط از سفر خود لذت ببرید و از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید، پیشنهاد می کنیم بلیط اتوبوس را تهیه کنید و به مقصد آبشار هفت گانه شیرآباد مسیر را طی کنید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید