امامزاده شاه ابوالقاسم

امامزاده شاه ابوالقاسم

در زمان های گذشته، رایج ترین نوع سفر، سفر به قصد زیارت اماکن مذهبی بود. این نوع سفر از دوران های پیش از اسلام نیز در ایران رواج داشت و افراد بسیاری برای دیدار از مراکز مقدس به اقدام به انجام سفر می کردند. پس از اسلام در ایران به خاطر وجود امامزاده های گوناگون در شهرهای ایران این نوع سفر رشد زیادی داشت و افراد برای این کار اقدام به سفر می کردند. گردشگری مذهبی به لحاظ معنوی، هدفمند است و به دلایلی چون انجام زیارت به عنوان یک عمل عبادی، ابراز قدردانی، اقرار به گناه و ادای نذر، دستیابی به رستگاری معنوی و اجتماعی، برقراری جشن و بزرگداشت رویدادهای مذهبی خاص و ارتباط با همکیشان صورت می گیرد. امروزه گردشگری مذهبی با همه جزئیات و گونه های مختلف آن، به سبب ویژگی های ساختاری و کارکردی خاص، در زمره گردشگری جهانی جای گرفته، به طوری که حوزه نفوذ آن، سرتاسر جهان را فرا گرفته است و افراد برای زیارت اماکن مذهبی از تمام دنیا اقدام می کنند. یکی از مراکز مذهبی که در ایران وجود دارد، امامزادگان هستند که افراد زیادی برای زیارت از آنها راهی مقصد می شوند. یکی از آنها، امامزاده شاه ابوالقاسم نام دارد که در شهرستان لالی واقع شده است.

همه چیز درباره امامزاده شاه ابوالقاسم

همه چیز درباره امامزاده شاه ابوالقاسم

یکی از شهرستان های استان خوزستان، شهرستان لالی نام دارد که در فاصله 56 کيلومتری شمال غربی مسجدسليمان واقع شده است. از طرف شمال به بخش سردشت دزفول، از طرف مشرق به دهستان جاستون شه و دهستان سادات، از طرف جنوب به دهستان جهانگيری و از طرف مغرب به بخش گتوند شوشتر محدود می شود. در این شهرستان جاذبه های گردشگری گوناگونی وجود دارد که یکی از آنها امامزاده شاه ابوالقاسم به شمار می رود که جاذبه ای مذهبی محسوب می شود. این امامزاده در 24 کیلومتری شرق شهرستان لال، در مسیر جاده اندیکا و در روستای سادات قرار دارد و متعلق به سید محمد پرهیزگار فرزند سید ابراهیم که نوه امام موسی کاظم (ع) و از برادرزاده های امام رضا (ع) است که به قصد ترویج مذهب تشیع به ایران وارد شد. بنای آرامگاه ایشان در زمان هلاکو خان مغول ساخته شد به همین خاطر قدمت آن به دوران ایلخانی بر می گردد. از آنجایی که این بنا در روستا قرار دارد به همین خاطر اطراف آن را طبیعتی زیبا فراگرفته است. این امامزاده در میان عوام و معتقدین خود، به شاهزاده ابوالقاسم و یا شاه گردن بلند ویا شاه مال بابادی شهرت دارد. مردم روستا که همگی از سادات کشور هستند، این امامزاده را جد خود می دانند. این گروه از سادات با استناد به متن بازنویسی شده‌ای که در اختیار دارند خود را از نسل صاحب آرامگاه «سید ابراهیم بن سید محمد پرهیزگار بن امام موسی الکاظم علیه السلام» می‌دانند که به شاه ابوالقاسم و شاه خراسان نیز شهرت دارد. اگر می خواهید در مورد امامزاده اطلاعات بیشتری داشته باشید ادامه این بخش از مجله مستر بلیط را از دست ندهید.

ساختار و معماری بنای امامزاده

ساختار و معماری بنای امامزاده

معماری مقابر امامزادگان از متنوع ترین و ماندگارترین گونه های معماری در ایران پس از مساجد هستند، که در زمره اماکن مقدس قرار دارد. ساخت این نوع بناها در ایران به خاطر گرایش های شیعی، نسبت به دیگر کشورهای اسلامی بیشتر مشهود است. پلان بنای این امامزاده به صورت مستطیل شکل است که گنبدی مطبق پلکانی دارد که تعداد پلکان آن به بیست و دو عدد می رسد.  جمع طبقات گنبد با احتساب دو دایره گیلویى پایه، بیست و چهار عدد مى‏ شود که مضربى از طبقات این گونه گنبدها در جنوب ایران متداول است. بر گِرداگرد گیلویى دور گنبد، چهار دهانه نورگیر نیم طاقى دیده می شود، که در گذشته پنجره گچ بری مشبک داشته است. در زیر این نورگیر ها و در جهت جنوبى آن، کتیبه گچ ‏برى دعاى فرج را نوشته اند. در مجاورت بنای امامزاده درخت کناری وجود دارد که «کنار مرحبا» نامیده می شود. نقل می‌کنند امام رضا(ع) یا دیگر امامزادگان در سایه این درخت به استراحت پرداختند. به همین دلیل از قداست برخوردار است و کراماتی به میوه آن نسبت می‌دهند. در سمت راست امامزاده، چشمه آبی وجود دارد که منسوب به «احمد بلد» است.

راه های دسترسی به امامزاده

راه های دسترسی به امامزاده

برای دیدار و زیارت از این امامزاده باید به شهرستان لالی روستای شاه آباد سفر کنید. روستای شاه آباددر فاصله 25 کیلومتری از شهر لالی قرار دارد و برای رفتن به این روستا پیشنهاد می کنیم که از خودرو شخصی استفاده کنید. در صورتی می خواهید با وسایل نقلیه عمومی این سفر را انجام دهید در ابتدا باید با خرید بلیط اتوبوس به صورت آنلاین از مستر بلیط خود را به شهر لالی برسانید و سپس با وسایل نقلیه موجود در این شهر به سمت روستا حرکت کنید.

بازدید از امامزاده شاه ابوالقاسم

زیارت از این امامزاده شرایط خاصی ندارد ولی پیشنهاد می کنیم برای این سفر به این منطقه در فصل زمستان و بهار اقدام کنید تا گرمای هوا موجب نشود که نتوانید از بخش های مختلف این منطقه دیدن کنید. در زمان زیارت امامزاده می توانید زمانی را هم در طبیعت بی نظیر و بکر روستا بگذرانید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *