دشت شقایق اختر آباد

دشت شقایق اختر آباد

یکی از انواع گردشگری، گردشگری طبیعی است که امروزه در بین افراد طرفداران بسیاری دارد. افراد زیادی به قصد دیدار از جاذبه های طبیعی پا در راه سفر می گذارند و اوقات  فراغت خود را در این مناطق می گذرانند. این افراد ساکنان شهرها هستند که به خاطر خستگی از استرس و شلوغی شهر به طبیعت می روند. گردشگران طبیعت را هم مردان و هم زنان تشکیل می دهند و هر دو گروه به میزان مساوی به این نوع سفر علاقه دارند. در این نوع سفر فعالیت های مختلفی انجام می دهند که شامل ماهیگیری، صخره نوردی، قایق رانی، کمپینگ، رفتینگ و … می شود. برخی حتی به قصد تنها یکی از این تفریحات سفر خود را آغاز می کنند به طور مثال برخی تورها وجود دارد که برای انجام رفتینگ بعه سفر می روند. بعضی از افراد هم هستند برای اینکه در طبیعت کمپ کنند راهی طبیعت می شوند. طبیعت گردی فواید مختلفی دارد که از میان آنها می توان به کاهش استرس، هوای تازه، روابط سازی، تناسب اندام، دوری از شلوغی و … اشاره کرد. یکی از مراکزی که می توانید در آنها به گردش بپردازید، دشت شقایق اختر آباد نام دارد که در شهرستان شهریار واقع شده است.

معرفی دشت شقایق اختر آباد

معرفی دشت شقایق اختر آباد

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از جاذبه های طبیعی شهرستان شهریار اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم که دشت شقایق اختر آباد نامیده می شود. شهرستان شهریار در استان تهران قرار گرفته است و یکی از بزرگترین شهرستان های استان به شمار می رود. این شهرستان آب و هوای خیلی خنک و مناسبی دارد و همین موضوع باعث شده است که افراد زیادی برای دیدار از این منطقه راهی شوند. مردم این منطقه، اکثرا به شغل کشاورزی و باغداری مشغول هستند. یکی از جاذبه های گردشگری این منطقه دشت شقایق اختر آباد نام دارد که در روستای اختر آباد و در فاصله 40 کیلومتری شهر شهریار قرار گرفته است. این مکان از زیبایی فوق العاده ای برخوردار است و هر کسی با دیدن این دشت به وجد می آید. این دشت در ماه اردبیهشت و خرداد بیشترین زیبایی خود را دارد و صحنه ای فوق العاده را پدید می آورد. این دشت به خاطر اینکه اطلاع رسانی خوبی انجام نشده در مورد آن ناشناخته باقی مانده است هر چند که از دیگر دشت های شقایق در ایران چیزی کم ندارد. در این منطقه علاوه بر دشت شقایقها بیش از 30 رشته قنات جاری و بیش از 20 اثر تاریخی فرهنگی وجود دارد.

موقعیت و ساختار دشت

موقعیت و ساختار دشت

این دشت از کوه ها و دره های گوناگون تشکیل شده است و در ماه هایی از سال زمین آن یکسره پوشیده از شقایق های قرمز می شود که نمایی ویژه را به وجود می آورد و بینندگان آن نمی توانند از دشت چشم بردارند و با دیدن این منظره هیجانی خاص پیدا می کنند. مشاهده این صحنه می تواند رخوت زندگی شهری را از تن بشوید و حالتی سرخوش به وجود آورد. همین موضوعات است که باعث می شود که افراد زیادی علاقمند به دیدن این مکان باشند. شقایق عمر درازی ندارند به همین دلیلی برای دیدن آنها باید سریع اقدام کرد تا بتوان از این صحنه لذت وافر را برد. این منطقه در سال هایی که بارندگی بیشتر است، از شقایق هایی زیادی بهره مند می شود که باعث می شود جلوه ای متفاوت را برای بازدیدکنندگان خود ارائه دهد. شقایق های وحشی و زیبا همه ساله صدها هکتار از اراضی دشت اختر آباد واقع در دامنه جنوبی کوه های جارو را می پوشاند و منظره چشم نوازی را برای دیدن و لذت بردن از طبیعت فراهم می کند. در فصل بهار و با کاهش دما، دامنه کوه ها و تپه های زیبای اختر آباد ملارد به وسعت چندین هکتار پوشیده از گل های شقایقی می شود که سرخی آن از دور دست ها نیز قابل دیدن است،  به طوری که از دور احساس می شود که پارچه ای قرمز بر روی دشت گسترده شده است.

راه های دسترسی به دشت

راه های دسترسی به دشت

اگر می خواهید سری به این دشت بزنید باید خود را به 40 کیلومتری شهر شهریار و 25 کیلومتری صفادشت برسانید تا بتوانید این منظره جذاب و هیجان انگیز را ببینید. از شهریار که به سمت این مکان بروید باید رد ابتدا در اتوبان بوئین زهرا قرار بگیرید پس از 31 کیلومتر به پمپ گازی می رسید که از آنجا باید وارد بلوار قیچاق شوید و پس از 4 کیلومتر  وارد جاده شقایق می شوید و پس از گذر حدوداً 12 کیلومتر به این دشت می رسید.

بازدید از دشت شقایق اختر آباد

برای دیدار از دشت شقایق نیازی نیست هزینه ای را بپردازید، و به صورت رایگان می توانید از این ناحیه دیدن کنید. در زمان بازدید به هیچ عنوان شقایق ها را نچینید زیرا باعث آسیب دیدن محیط زیست اطراف می شوید. با خرید بلیط اتوبوس شهریار می توانید به این منطقه سفر کنید و از زیبایی بی نطیر آن لذت ببرید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. محسن رزاقی ((سلام بر حامیان جانداران))
    محسن رزاقی ((سلام بر حامیان جانداران))
    5 خرداد 1402 در 04:08

    سلام و عرض ادب
    وضعیت حفاظتی منطقه چگونه است؟
    آیا داری درجه حفاظتی هست و یا اینکه آیا تابحال پیشنهاد قرار گرفتن منطقه در لیست مناطق تحت پوشش سازمان محیط زیست صورت گرفته است؟
    آیا تابحال به فکر حفاظت از این دشت و حفظ گونه های جانوری و گیاهی آن شده است؟
    در جهت حمایت از این گنجینه های طبیعی حمایت از حق حیات هر جانداری و حفاظت از گونه ها لازم هست که اقدام کرده و گام برداریم.
    و یک خواهش از طبیعت دوستان در جهت حرمت حیات اینکه لطفاً ماهیگیری و امثال آن را بعنوان جاذبه گردشگری معرفی نکنیم در طبیعت دوربین ما میتواند جایگزینی شایسته بجای ابزار صید و شکارمان باشد.
    ممنون از توجه شما خوبان

    • محسن رزاقی ((سلام بر حامیان جانداران))
      محسن رزاقی ((سلام بر حامیان جانداران))
      5 خرداد 1402 در 04:12

      سلام و عرض ادب
      وضعیت حفاظتی منطقه چگونه است؟
      آیا دارای درجه حفاظتی هست و یا اینکه حداقل آیا تابحال پیشنهاد قرار گرفتن منطقه در لیست مناطق تحت پوشش سازمان محیط زیست صورت گرفته است؟
      آیا تابحال به فکر حفاظت از این دشت و حفظ گونه های جانوری و گیاهی آن شده است؟
      در جهت حمایت از این گنجینه های طبیعی، حمایت از حق حیات هر جانداری، و حفاظت از گونه ها لازم هست که اقدام کرده و گام برداریم. ما در برابر این گنجینه ها مسئولیم.
      و یک خواهش از طبیعت دوستان در جهت حرمت حیات اینکه لطفاً ماهیگیری و امثال آن را بعنوان جاذبه گردشگری معرفی نکنیم در طبیعت دوربین ما میتواند جایگزینی شایسته بجای ابزار صید و شکارمان باشد.
      ممنون از توجه شما خوبان