دیوار سدار

دیوار سدار

بندر خمیر شهرستانی در استان هرمزگان است که تاریخی بلند دارد. این شهرستان با مرکزیت بندر خمیر در حاشیه دریای عمان و  تالاب بین‌المللی خورخوران قرار گرفته است. شهر بندرخمیر از شمال به کوه و از جنوب به دریا و تالاب بین‌المللی خورخوران، از شرق به شهر پُل (پُهل) و از غرب به دهستان دژگان محدود می‌شود. این منطقه به سبب اینکه در دوران های مختلف بسیار پر اهمیت و استراتژیک بود، رونق فراوانی داشت. همین موضوع باعث شد که در این منطقه بتوانید انواع مختلفی از آثار تاریخی را بیابید. آثار تاریخی زیاد به همراه طبیعتی منحصر به فرد و بکر سبب شده است که بسیاری از افراد این ناحیه را برای سفر انتخاب کنند. از آنجایی که این بندر در جنوب کشو قرار دارد، دارای آب و هوایی گرم است پس باید در فصل های خنک و سرد سال به این منطقه رفت تا گرما هوا جلوی گردش و تفریح را نگیرد. اگر به این منطقه سفر کردید باید بدانید که آثار تاریخی مانند قلعه خمیر، کاروانسرای تاریخی، مقبره اولیاها و بزرگان، آب انبارها (برکه‌های) متعدد و تاریخی، چهار مقبره تاریخی، آثار و بقایای مسجد کوچکی در کنار مسجد جامع و دیوار سدار در آنجا وجود دارد؛ که شما می توانید با سفر به این منطقه از آنها دیدار کنید.

معرفی دیوار سدار

معرفی دیوار سدار

در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از آثار تاریخی ذکر شده در بخش قبلی اطلاعاتی را در اختیار شما قرار می دهیم. این اثر تاریخی دیوار سدار نام دارد که می توان آن را یکی از منحصر به فرد ترین و اصیل ترین آثار تاریخی این منطقه بر شمرد. شاید در کمتر جایی بتوانید چنین اثر تاریخی را ببینید، پس در صورتی که به این شهرستان سفر کردید حتما از آن دیدن کنید. دیوار سِدار، دیواری بلند است که سمت شرقی شهر بندر خمیر را پوشش می دهد و محققان معتقدند که این سازه در دوران زندیه بنا شده و کاربرد آن حفاظت از شهر از دست مهاجمان در قسمت شرقی بوده است. گفته می شود که این دیوار را به دستور خواجه محمد طاهر، از خوانین دژگان ایجاد کرده اند و از روی کوه تا ساحل کشیده شده است. این دیوار ساحلی تاریخی جهت مقابله با هجوم قبایل ساخته شده و مرحوم صدرالاسلام از شعرای بنام بندر خمیر در وصف این دیوار و رشادت مردم اشعاری سروده است. این دیوار در ۳ کیلومتری شرقی بندرخمیر و در نزدیکی جنگل حرای «مردو» قرار دارد و در محلی واقع شده است که دریا و کوه کمترین فاصله را نسبت به هم دارند و همین ویژگی نیز یکی دیگر از جذابیت های این دیوار به شمار می آید.

وجه تسمیه دیوار سدار

در مورد وجه تسمیه این بنا گفته می شود که به خاطر وجود سه دروازه در آن، این دیوار را سه در می گفتند که پس از گذشت زمان این کلمه به سِدار تبدیل شده است. البته این موضوع فرضیه ای بیشتر نیست و به صورت کامل مورد تائید قرار نگرفته است.

وجه تسمیه دیوار سدار

ساختار دیوار سدار

این دیوار دارای چهار سنگر، دو برج اصلی و سه در بوده است و فاصله بین سنگر ها به 25 متر می رسید که از آنها برای تیراندازی به یورش گران استفاده می کردند. دروازه اصلی پایین کوه و در کنار دریا قرار داشت و در مواقع خطر این دروازه بسته می شد و در این مواقع عبور و مرور به سمت شرق غیر ممکن بود. همچنین برای دفاع بهتر از شهر توپی در بالای یکی از برج های دیوار قرار داده بودند. برای ساخت این دیوار از مصالحی مانند سنگ لاشه و گچ نيم كوب استفاده کرده اند.

برای سفر به بندر خمیر بهتر است از اتوبوس استفاده کنید و خرید بلیط اتوبوس را نیز از مستر بلیط به صورت آنلاین انجام دهید و از مزایایی که برای کاربران خود در نظر می گیرد، بهره مند شوید.

راه های دسترسی به دیوار

در صورتی که تصمیم دارید از این دیوار دیدن کنید باید به سه کیلومتری شرق بندر خمیر بروید. بهتر است از خودرو شخصی و یا تاکسی برای این کار استفاده کنید تا در رفت و آمد دچار مشکل نشوید.

راه های دسترسی به دیوار

بازدید از دیوار سدار

دیدن این سازه رایگان است و احتیاجی به پرداخت هزینه برای دیدن آن ندارید، پس با خیال راحت این کار را انجام دهید. زمانی که در قسمت بالایی دیوار قرار دارید می توانید نمایی زیبا از دریا و جنگل حرا را مشاهده کنید. از آنجایی که این دیوار در نزدیکی جنگل درختان حرا قرار دارد، پس از دیدن از این بنا می توانید زمانی را در این محل به تفریح و گذراندن اوقات فراغت مشغول شوید. در ساحل به گردش بپردازید و از این طبیعت زیبا و بکر نهایت استفاده را ببرید و استراحتی چند ساعته دور از شلوغی شهر به خودتان هدیه دهید. فقط به خاطر داشته باشید که بخشی از دیوار حرا بر روی کوه قرار دارد پس حتما کفش و لباس مناسب به همراه داشته باشید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید