روستای سیبان دره یکی از روستاهای بسیار سرسبز و خوش آب‌ و هوا در استان البرز و شهرستان ساوجبلاغ است. این روستا دارای بافت سنتی است و خانه‌ ها و ساختمان‌ های آن، باشکوه خاصی دارند. مردم روستای سنج و سیبان دره، بسیار میهمان‌ نواز و خوش‌ برخورد هستند و به زبان تاتی صحبت می‌ کنند. در واقع طبیعت بکر و نایاب این منطقه موجب شده‌ است هر ساله افراد زیادی راهی استان البرز شوند و به دیدن روستای سنج بروند. بنابراین اگر شما هم قصد دارید از این روستای تاریخی بسیار جذاب دیدن نمایید، پیشنهاد می‌ کنیم تا انتهای مجله‌ مستر بلیط همراه ما بمانید و اطلاعات بیشتری درباره آن به دست آورید.

تاریخچه روستای سنج و سیبان دره

تاریخچه روستای سنج و سیبان دره

روستای سنج یا سیبان دره، یکی از قدیمی‌ ترین روستاهایی است که سال بنیاد آن به دوره صفوی مربوط می‌ شود و قدمت بسیار طولانی دارد. همچنین این روستا به علت زیبایی خاصی که دارد، در سال 1385 به‌ عنوان منطقه نمونه گردشگری از طرف هیئت دولت، تصویب شد. در این روستا مکان ها و جاذبه های تاریخی بسیار زیادی وجود دارد که گردشگران و علاقمندان از سراسر جهان می‌ توانند به دیدن آن بروند و از تماشای تمام زیبایی‌ های بی انتهای موجود در روستا لذت ببرند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

روستای سنج در یک منطقه کوهستانی جای گرفته‌ است و زیبایی هایی زیادی دارد. این روستای دیدنی در ارتفاع 2800 از سطح دریاهای آزاد قرار گرفته‌ و دارای باغ‌ های میوه بسیار زیادی است. در این روستای تاریخی، یک آبشار بسیار زیبا به نام سنج نیز وجود دارد که ارتفاع آن 15 متر است و از بین صخره‌ ها و کوه‌ ها به پایین جریان دارد. این آبشار جذابیت زیادی دارد و برخی از افراد آن را با نام آبشار چوب بست می‌ شناسند. از جمله مهم ترین مشاغل و فعالیت های مردم این روستا، کشاورزی و باغداری است و اغلب مردم به کشت گندم، تره بار، جو، بنشن و چغندر قند، درخت سیب، هلو، زردآلو، گیلاس، گوجه سبز، گردو، آلبالو و … می پردازند. در واقع شما می‌ توانید با تهیه کردن بلیط اتوبوس، از نزدیک تمام این زیبایی‌ ها را مشاهده نمایید و لذت ببرید. در این روستای تاریخی، رودخانه ای بسیار خروشان به نام رودخانه هزار بند نیز عبور می‌ کند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

این رودخانه دائمی طولی حدود 22 کیلومتر دارد. رودخانه هزار بند از منطقه بن رود به ارتفاعی حدود 3000 متر آغاز می‌ شود و در محل 2 راهی برغان و ورده رودخانه کردان می‌ ریزد. در واقع سرچشمه این رودخانه، چشمه‌ های متعددی در ارتفاعات بن رود است. این رودخانه زیبا در مسیر خود از کنار روستای سیبان دره  عبور می‌کند و مردم آب‌ های مورد نیاز باغ‌ های شان را با کمک آن تأمین می‌ کنند. رودخانه هزار بند اغلب در طول مسیر خود با شیب‌ های تند و پر پیچ‌ و خم برخورد می‌کند. در قسمت بالای این رودخانه پوشش‌ های گیاهی غنی نیز وجود دارد که از اهمیت بسیار زیادی برخوردار هستند. این منطقه با طبیعت نایاب و کوهستانی که دارد، بیشتر اوقات به‌ خصوص در فصل تابستان مورد توجه افراد کوهنورد قرار می‌گیرد. از این رو اگر شما هم به کوهنوردی علاقمند هستید؛ بهتر است برای یک‌ بار هم که شده، به این روستای جذاب و دیدنی سفر کنید.

شرایط بازدید از روستای سنج و سیبان دره

بازدید از این روستای تاریخی ساوجبلاغ، کاملاً رایگان است و می‌ توانید در هر زمانی‌ که خواستید به دیدن آن بروید. البته بهترین زمان برای سفر به این روستا، فصل بهار و تابستان است زیرا زیبایی و شکوه روستای سنج و سیبان دره در این فصل ها دو چندان می‌ شود و آب‌ و هوای آن‌ جا نیز دلپذیرتر است. همچنین بهتر است بدانید، اکثر باغ های موجود در این روستا شخصی هستند و نباید به آن ها صدمه ای وارد کنید. برای اقامت در این روستا نیز می توانید در خانه ها و اتاق هایی که در آن جا برای مسافران در نظر گرفته شده است، بمانید.

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف

برای رفتن به روستای سنج و سیبان دره می توانید از هر نوع وسیله حمل و نقل و مسافربری که خواستید، بهره بگیرید و تمام بلیط های سفر خود و خانواده‌ تان را از سایت مستر بلیط رزرو کنید. در صورتی که قصد دارید با استفاده از خودروی شخصی به این منطقه رؤیایی سفر کنید، باید بعد از خروج از روستای برغان به سمت کردان حرکت کنید و 1 کیلومتر از مسیر را دنبال نمایید تا با یک جاده فرعی رو به رو شوید که نام چهار روستا بر روی تابلو آن قابل‌ مشاهده است. روستای سنج یکی از این روستاهایی است که بر روی تابلو نام آن آمده‌ است. شما باید در راهی که رو به روی تان قرار دارد را به دست چپ برانید و به تابلوهای مسیر نیز دقت داشته باشید. تقریباً طول جاده از کردان تا روستای سنج 24 کیلومتر است و در طول مسیر می‌ توانید از مقاصد بسیار زیبایی بازدید به عمل آورید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *