نوع نگاه به زندگي، رويه و آداب وابسته به آن در دوره قاجاريه، در مقياس زندگي فردي در خانه و زندگي اجتماعي در شهر، تفاوتي با دوره هاي قبلي نداشته است و نمي توان مابين زندگي دوره قاجاريه با زندگي دوره صفوي تفاوتي را احساس كرد. همين طور كه در زمينه معماري و شهر هم نمي توان تفاوتي واضحی را ديد. از توصیفی كه سياحان از ريخت شهر و ساخت كالبدي آن ارائه مي دهند، مي توان نتيجه گرفت كه در سراسر قرن نوزدهم و آغاز قرن بيستم ميلادي، بافت شهر و سازمان فضايي آن تفاو ت هاي عمده اي را با شهر دوره صفوي نشان نمي دهد. در دوران قاجار به خاطر افزایش سفرهای خارجی، معماری کشورهای غربی بر روی معماری خانه های ساخته شده در آن دوران تاثیر گذاشت. همین موضوع باعث شد که در این دوران خانه هایی با معماری متفاوت ساخته شود. در آن زمان به این نوع معماری، «معماری کارت پستالی» گفته می شد. به عبارت ديگر شيوه جديد در پوسته برخي فضاهاي شهري و فضاهاي مسكوني به وجود آمد كه در آن فضاهاي داخلي همانند گذشته شكل مي گرفت، اما نماها، جداره ها و موتيف هاي تزييني در خانه ها گرته برداري از تزئينات و جداره هاي موجود در معماري غر ب بود، ظهور تزئينات طبيعي و واقعي (رئال)، تصويرسازي انساني در مقياس وسیع، شكل هاي هلالي و سنتوري موجود در نما به همراه ايوان هاي كشيده و طولاني، بخشي از واردات معماري مسكوني در دوره قاجاريه بوده است. یکی از این خانه ها، خانه ساری اصلانی در کنگاور است.

معرفی خانه ساری اصلانی

معرفی خانه ساری اصلانی

در این بخش از مجله مستر بلیط یکی از خانه های تاریخی ساخته شده در دوران قاجار را برای شما معرفی می کنیم. خانه ساری اصلانی در شهر کنگاور قرار دارد که از دوران قاجار بر جای مانده است و در حال حاضر به عنوان یکی از آثار تاریخی این شهر شناخته می شود. خانه های تاریخی یکی از عناصری هستند که در دل خود بخش زیادی از گذشته مردم عادی ایران را دارند و با دیدن آنها می توان قسمتی از گذشته را مشاهده کرد. این خانه ها سبک زندگی مردم در دوران قدیم را به ما نشان می دهند و ما می توانیم با رسم و رسوم و نحوه زندگی مردم در آن زمان ها آشنا شویم. این خانه تاریخی توسط غلام حسین ساری اصلانی ساخته شده و اکنون متعلق به مالک خصوصی (ورثه مرحومه قمر تاج ساری اصلانی) و اداره اوقاف است.

معماری خانه قاجاری کنگاور

این خانه که از معماری قاجاری پیروی کرده، دارای دو بخش اندرونی و بیرونی و حیاط مرکزی است. پلان خانه به صورت مستطیل و در جهت شمالی – جنوبی کشیده شده و مساحت آن برابر با 837 متر مربع است. از عناصر معماری موجود در این بنا می توان به اتاق، تالار، حیاط، ایوان و سردر اشاره کرد. در ضلع شمالی حیاط، پلکان دوطرفه ای از جنس سنگ به چشم می خورد که تالار و اتاق های طبقه دوم را به حیاط وصل می کند. این پلکان بسیار شبیه به پلکان دو طرفه معبد آناهیتاست و به نظر می رسد در ساخت آنها از این پلکان الهام گرفته اند. در ساخت این خانه از مصالح بومی این منطقه استفاده شده است که شامل خشت، آجر، تیر و تخته وکاه گل می شود. از تزئیناتی که در این بنا استفاده شده است می توان به طرح های متنوعی بر بدنه، تزئینات آجری و سطوح گچی اشاره کرد.

اگر قصد سفر به کنگاور را دارید می توانید با اتوبوس خود را به این منطقه برسانید و برای خرید بلیط اتوبوس نیز از مستر بلیط کمک بگیرید.

راه های دسترسی به خانه قدیمی

راه های دسترسی به خانه قدیمی

برای اینکه بتوانید به سمت این بنا بروید باید خود را به محله درعمارت شهر کنگاور برسانید. کلیه وسایل حمل و نقل عمومی موجود در شهر شما را به این ناحیه می رسانند. در صورتی که می خواهید از خودرو شخصی استفاده کنید نیز می توانید خودرو خود را در نزدیکی خانه پارک کنید و سپس باقی مسیر به طرف این خانه را پیاده بروید.

بازدید از خانه ساری اصلانی

این بنا به تازگی مورد مرمت قرار گرفته، که باعث شده است تا با خیال راحت به دیدن آن بروید. در ضمن دیدار از این بنا، می توانید از دیگر آثار تاریخی این شهر که در نزدیکی آن قرار دارند نیز دیدن کنید و همچنین گشت و گذاری در شهر داشته باشید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *