روستای سبدلو

روستای سبدلو

بانه به عنوان یکی از شهرهای غربی کردستان به شمار می رود که جاذبه های تفریحی مختلفی را درون خود دارا است و تنها چند کیلومتر با عراق فاصله دارد، به همین علت بازارچه های زیادی را دارا است که از اجناس مرزی در آن جا بسیار دیده می شود. به همین علت گردشگران هنگام مسافت و بازدید از جاهای دیدنی این شهر به خرید از بازارچه های مرزی آن هم می پردازند. از جاذبه های این شهرمی توان کوه آربابا، روستای سبدلو ، روستای نجنه و … را نام برد. در این مطلب از مجله مستر بلیط قصد داریم به بحث در مورد یکی از زیبا ترین روستاهای این شهر یعنی روستای سبدلو بپردازیم.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

روستای سبدلو یکی از روستاهای شهر بانه محسوب می شود که در 5 کیلومتری از شمال شرق این شهر قرار دارد. این روستا از سمت غرب به دامنه های بوته بلوط به اسم بنار و از سمت شرق و شمال شرقی به دره ای جنگلی به اسم کانی شیلان و چه می باخی، از جنوب غربی به سد بانه، از سمت شرق به تونل گردنه خان یعنی ورودی بانه متصل خواهد شد. این روستا مجاور با کوه های وزنه ولی خان و بلندی های سرداوان و چاران قرار گرفته است به همین علت در زمستان ها وزش باد های با ره ش خیلی زیاد تر می شود و در این منطقه سرمای سوزناکی حاکم می شود. این روستا از جنگل های بسیار زیبا و قشنگی برخوردار است. بوته های بلوط در بنار، چالی دوشاوان در سمت غرب، جنگل های کونه گورگ، هه واری خاتوایشی در سمت شمال قرار دارند، همچنین جنگل هایی پوشیده از درخت در سمت شمال غربی بانه به اسم چاله گورگ، کانی توترک و سوتمان و پاناوان قرار گرفته اند. در قسمت جنوب این روستا به جنگل های به ری سه قه زلو خواهیم رسید. لازم به ذکر است که بگوییم روستاهای تابع این روستا بسیار زیاد هستند که عبارت اند از دروله، سه ر سونج، بنه خوی، به روژه کون، ترخان آوا، کانی ناو، بلوه، قروچا و … که هر کدام از این روستا ها برای مراکز درمانی، مدرسه راهنمایی و شرکت های تعاونی به این روستا مراجعه خواهند کرد.

چشمه های مختلفی می توان در این روستا مشاهده کرد که یکی از آن ها بلوه کون می باشد که در جنوب شرقی قرار دارد و با ظرفیت 1 متر مکعب در هر سه دقیقه برای زمین های کشاورزی از آب آن استفاده خواهد شد. کانی سماییل برای آبیاری زمین های کشاورزی در قسمت شرق مورد استفاده قرار می گیرد. کانی چه می خان و دولاوان و ته ختی ره زی برای آب آشامیدنی مردم روستا مورد استفاده قرار می گیرد که از بهترین آب های معدنی موجود بر روی زمین به شمارمی روند. کانی تورک برای استفاده دام های محلی این روستا استفاده می شود. کانی دیگری به اسم کانی حه وضان در کنار مسجد قرار گرفته که از آن برای گرفتن وضو استفاده خواهد شد. این روستا علاوه بر چشمه از مراتع کوهستانی هم برخوردار است که شامل چاران، سراوردان، کلاو ره ش، که لی خان، وزنه، سه خته سپی و هه واری خاتوایشی  می شوند. مراتع جنگی روستای سبدلو به قدری زیاد است که برای بازدید از تمامی آن ها باید چندین روز از وقت خود را صرف آن ها نمایید.

گیاهان دارویی روستای سبدلو

این مراتع شامل بنار، کانی بیان، یالی سنگر، سوتمان، به رده ره شانف پاناوان، سی به ردان، قوله په موان، چه می باخی، پالی یونس، کونه گورگ، به ر شه خس، شه خسی به روار، کونه ریوی، بلا لو کاوی و … می شود. در روستای سبد لو مکان های تفریحی زیادی وجود دارد که در روزهای تعطیل مورد توجه بسیاری از گردشگران قرار می گیرد این مکان های تفریحی شامل چالی دوشاوان، سد، به رده ره شان، چه می خان، گردنه خان، لوه کون و … می شود. در روستای سبد لو علاوه بر مراتع سر سبز و چشمه ها، باغ های فراوانی هم وجود دارد که به تولید میوه هایی چون انگور، قیسی، انجیر، گردو، ترش سماق،  هلو، زرد آلو، سیب، سنجد، بادام، آلوچه و … می پردازند. این باغ ها به این شرح هستند، باغ احمد رفاعی، باغ منصوری، باغ رسولی حاجی یونس، باغ عبدالسلام رفاعی، باغ ابراهیم حاجی حکیم و … که باعث می شوند از نظر دارا بودن میوه به خود کفایی کامل برسند و مازاد انگورهای تولید شده خود را به کارخانه های تولید آبمیوه می دهند. در این روستا مردم به کسب علم اهمیت بسیار زیادی می دهند به همین علت حدود 82 نفر از مردمان آن به دانشگاه راه یافته اند و عده زیادی از آن ها مدرک دیپلم خود را دریافت کرده اند. در استان کردستان همیشه جنگ های زیادی صورت گرفته و عوامل مخربی در طبیعت وجود داشته که باعث به وجود آمدن بعضی از بیماری ها و مشکلات شده است.

گیاهان دارویی روستای سبدلو

در تمامی مناطق کوهستانی کردستان داروهای گیاهی زیادی پیدا می شود که در این روستا این داروها بسیار مورد توجه قرار گرفته اند، چرا که برای رفع درمان بیماری های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند. این گیاهان شامل موارد زیر می شوند:

شیرین بیان ( میکوک) برای درمان زخم معده و التهابات معده استفاده می شود، قزوان هم از دانه آن و هم از صمغ درخت استفاده می کنند از دانه این گیاه برای درمان تهوع و از صمغ آن برای باز کردن اشتها و شکستگی به کار می برند. کاکوتی (جاتره) برای عفونت های درونی بسیار موثر است، کتیرا برای تقویت مو و ریزش مو و رفع موخوره استفاده می شود، اسپون که گیاهی شوینده به شمار می رود و یکی از مکمل های امروزی است که برای تمامی کارهای شستشو استفاده می شود. گیاهان دیگری چون گل گاو زبان، قاچر، کوکلا شک، قاضی آغا و … را می توان در دامنه این روستا پیدا کرد. هنگام راهی شدن به سوی کردستان به راحتی می توانید از سایت معتبر مستر بلیط برای خود بلیط مورد نیاز را تهیه نمایید و راهی سفری پر از خاطره شوید.

مکان های مذهبی روستا

مکان های مذهبی روستا

در هر منطقه و هر شهر و استان برای ارتباط برقرار کردن با خدا و راز و نیاز با معبود مکان هایی را ایجاد کرده اند، در روستای سبدلو هم مکان های زیارتی و مسجدی قرار دارد که در روزهای جمعه مردم این روستا برای زیارت به  آن جا می روند و یکی از جاذبه های این روستا به شمار می رود. مسجد حضرت عمر در روستا قرار دارد که از آن به عنوان خانه خدا و مسجد استفاده می کنند. قدمت این مسجد به حدود 75 سال قبل باز می گردد که مردم روستا آن را برای راز و نیاز مردم ساخته اند. شه خسه گوره یکی از مکان های زیارتی است که امروزه برای دفن کردن مرده های خود از آن استفاده می کنند قدمت این مکان به حدود 250 سال قبل باز می گردد. شخصه بروار که قدمتی حدود 950 سال دارد و شه خسه چکوله قدمتی برابر با 350 سال دارد در گذشته برای تدفین مردگان مورد استفاده قرار می گرفتند. در قسمت شرقی گردنه خان شه خسه کلاوره ش قرار دارد که به عنوان منطقه ای زیارتی مورد استفاده قرار می گیرد. با توجه به بررسی هایی که صورت گرفته می توان گفت کلاوره ش یکی از اصحاب حضرت محمد بوده که در زمان جنگ ایران و مسلمین در این منطقه شهید شده و در همین جا آن را به خاک سپرده اند. فرد دیگری به اسم شه خسی سکو هم از اصحاب پیامبر بوده که وی هم در همین مکان دفن شده است. درون روستا شخسی ( زیارت گاه) دیگر وجود دارد که به عنوان محلی متبرک و زیارتی شناخته می شود  که نام آن ریزه گویزان است.

شرایط بازدید

 برای بازدید از مناطق مذهبی و دیدنی روستای سبدلو تنها باید خود را به این منطقه خوش آب و هوا برسانید و به تمامی جاذبه های آن دسترسی خواهید داشت. اگر در این روستا با مشکلی رو به رو شوید می توانید از مردمان روستا به راحتی کمک بگیرید.

آدرس و مسیر دسترسی با وسایل مختلف

این روستا در 5 کیلومتری از شمال شرقی بانه قرار گرفته است که برای رفتن به آن جا می توانید از وسایل حمل نقل عمومی مثل اتوبوس بهره ببرید از این رو با خرید بلیط اتوبوس می توانید زمانی که به این استان رسیدید از تاکسی هایی که آن جا قرار دارند کمک بگیرید تا شما را به این منطقه برسانند. از این رو افراد دیگری ممکن است قصد داشته باشند با ماشین های شخصی راهی روستای سبدلو شوند بنابراین بعد از این که به استان کردستان رسیدند باید مسیر خود را به سوی بانه در پیش بگیرند و با توجه به محل قرار گیری روستا به تابلوهایی که در سر راه می بینند توجه داشته باشند به راحتی می توانند به روستای سبدلو دسترسی داشته باشند.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

  1. عطا
    عطا
    10 آبان 1400 در 09:04

    سلام دستتون درد نکنه برای مطلب حداقل منبع را میزدید


      Notice: Undefined offset: 0 in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912

      Notice: Trying to get property 'comment_type' of non-object in /home/mag/domains/mag.mrbilit.com/public_html/mag/wp-includes/comment.php on line 912
    • جلال ترابی
      جلال ترابی
      16 فروردین 1401 در 10:20

      سلام
      ممنونیم که دنبال میکنید