موزه رضا عباسی

موزه رضا عباسی؛ تاریخچه + راه های دسترسی

تهران به عنوان پایتخت ایران دارای موزه های متعددی است که یکی از این موزه ها را می توان موزه رضا عباسی دانست، این موزه به نام نقاش معاصر و ماهر عصر صفوی رضا عباسی نام داشت نام گذاری شد، علاقمندان در صورت بازدید از این مکان تاریخی و بسیار زیبا با تاریخ و فرهنگ گذشته ایران آشنا خواهند شد که پیش از میلاد تا عصر قاجار را شامل می شود.

اگر شما دانشجوی برق دانشکده خواجه نصیر بوده باشید و یا از نزدیکی و خیابان های اطراف موزه عبور کرده باشید بی شک گذرتان به موزه رضا عباسی افتاده و یا از آن بازدید کرده اید، در داخل موزه اشیا و وسایل بسیار قدیمی و ارزشمند وجود دارد که یکی از مهم ترین موزه ها در شهر تهران است.

زمانی که به این موزه برسید شاید تنها چیز و اولین موردی که نظر شما را به خود جلب می کند نشان واره ای که بر تابلو و در سردر موزه نصب شده، است. نشان واره موزه به زیبایی هرچه تمام تر توسط فردی به نام مرتضی ممیز، پدر گرافیک در عصر معاصر ایران طراحی شده است. در مجله مستر بلیط با ما همراه شوید.

تاریخچه

تاریخچه موزه رضا عباسی

درباره موزه رضا عباسی تهران این موزه می توان گفت در تاریخ 1356 و در مهر ماه این موزه افتتاح گردید، اما تقریبا یک سال بعد یعنی در آبانماه ۱۳۵۷ تعطیل شد، از این تاریخ تا سال ۱۳۵۸ موزه را فردی به نام آیدین آغداشلو مدیریت می کرد در سال ۱۳۵۸ یک بار دیگر موزه بعد از این که تغییراتی در فضای داخلی اش انجام شد دوباره بازگشایی شد.

البته باز در سال ۱۳۶۳ به علت مشکلات داخلی که به وجود آمده بود موزه تعطیل شد و تقریبا یعد از یک سال دوباره بازگشایی شد اما متاسفانه این بازگشایی چندان دوامی نداشت و در همان سال بار دیگر به تعطیلی کشیده شد این تعطیلی ادامه دار بود تا تاریخ ۵ بهمن سال ۱۳۷۹ که برای بار پنجم بعد از انجام عملیات بازسازی دوباره فعالیت خودش را از سر گرفت، اکنون نیز موزه زیر نظر میراث فرهنگی اداره می شود.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

موزه رضا عباسی دارای ساختمانی که از چهار طبقه تشکیل شده، و در هر طبقه اشیا گران بها و قدیمی به نمایش گذاشته شده است که از لحاظ زمانی ترتیب در آن ها رعایت می شود.

تالار پیش از اسلام

در این طبقه از موزه اشیا و آثاری مربوط به پیش از میلاد و دوره های تاریخی مثل اشکانی، ساسانی، هخامنشی در مقابل دیدگان افراد قرار می گیرد، علاوه بر این فلزها و سفالینه هایی با انواع طرح و شکل های ساده و زیبا با الهام از طبیعت قرار دارد که هر کدام از این اشیا در گذشته در مناطقی از ایران مثل شوش، لرستان و آذربایجان یافت شده اند، در قسمت مخصوص راهنما در این قسمت از موزه آمده که دستیابی به مواد و مصالح و کشف و پیشرفت دانش و مهارت، موجب ساخت آثاری شده است که غلبه انسان بر طبیعت را برای انسان امکان پذیر می‌کند.

تالار اسلامی

تالار اسلامی

ظرف هایی از جنس سفال، اشیاهای فلزی و جواهرات و منسوجات و عناصر معماری در دوران های سلجوقی، صفوی و تیموری در این تالار از موزه در مقابل دیدگان علاقمندان قرار می گیرد، آثار بر جای مانده از دوران قاجار نیز در این قسمت از تالار به وسیله قلمدان ها و جلدهای کتاب و جعبه های روغنی به نمایش گذاشته می شود.

تالار نگارگری

در این تالار از موزه نقوش و طراحی هایی مربوط به دوره های مختلف اسلامی در مقابل دید افراد به نمایش گذاشته می شود و افرادی که قصد بازدید از این قسمت را دارند می توانند با مراحلی از رشد و تحول هنرهای ایرانی تا قرن ۱۴ه.ق آشنا شوند، در این قسمت از موزه شما می توانید شاهد اثر شاخصی باشید که یکی از کهن ترین نمونه برگی از شاهنامه دموت که به اواسط قرن هشت ه.ق مرتبط است.

علاوه بر این آثاری مربوط به دوره اسلامی یعنی قبل از ه.ق از برخی نگاره ها در این قسمت برجای مانده است. علاوه بر این آثار دیگری منسوب به رضا عباسی در موزه قرار دارد که سبک و شیوه او و جایگاه او را به نوعی دیگر رقم زده است، و نام پر افتخار رضا عباسی در این موزه قرین گشته است، نگاره های از شاگردان این استاد مربوط به دوره صفویه نیز زیبایی این بخش را تکمیل می کند.

تالار خوش نویسی

در این بخش از تالار همان طور که از نامش مشخص است آثاری از خطاطی و نسخه هایی که به خطوط نسخ، ثالث و نستعلیق نوشته شده است وجود دارد، بازدید کنندگان می توانند با خوش نویسی و هنرهای آن زمان بیشتر آشنا شوند، آثار موجود در این قسمت از تالار با نام و کلام خدا آغاز شده است، علاوه بر این برخی دست نوشته هایی در تالار وجود دارد که به خطوط نسخ،ثلث و کوفی نوشته شده است.

البته بر روی برخی از صفحات کتاب ها نمونه هایی از شیوه های نخستین نگارش در دوران اسلامی آمده است که این نگارش ها در تالار خوش نویسی موزه رضا عباسی برای علاقمندان به نمایش گذاشته شده است. چنین مجموعه هایی که با خط شکسته و نستعلیق توسط بزرگان ایران نگاشته شده در این موزه جز مجموعه های با ارزش است، این بزرگان که اقدام به نویسندگی کرده اند شامل میرزا غلامرضا، میرعماد و عبدالمجید نام دارند.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

علاقمندان و گردشگران برای بازدید از موزه رضا عباسی می توانند هر روزی که مایل بودند در ساعاتی که مشخص شده است به بازدید بروند. در ۶ ماهه اول سال بازدید تا ساعت 19 بعد ظهر امکان پذیر است و در ۶ ماهه دوم سال بازدید تا ساعت ۱۷ بعد از ظهر مهیاست. برای ورود به داخل موزه و بازدید از اشیا داخل موزه از علاقمندان ایرانی و داخلی۵ هزار تومان دریافت می شود و از علاقمندان خارجی ۵۰ هزار تومان دریافت می شود.

البته این قیمت متغییر است و ممکن است در زمان بازدید اندکی افزایش داشته باشد. در داخل موزه علاوه بر تالارهای نمایش اشیا و کتابخانه قسمت های دیگر از جمله نمایشگاه و آزمایشگاه نیز وجود دارد در داخل موزه برخی از اشیا و کتاب های خطی که آسیب دیده اند مرمت و بازسازی می شوند.

در واقع این کارگاهی که به مرمت آثار می پردازد یکی از پیشرفته ترین آن ها است و نه تنها اشیا این موزه را مرمت می کند بلکه اشیا موزه های دیگر را نیز مورد مرمت و بازسازی قرار می دهد، در مستر بلیط اندکی با این موزه جذاب آشنا شده اید تا هنگام سفر اطلاعات کافی را داشته باشید.

راه های دسترسی به موزه رضا عباسی

یکی از جاذبه های تاریخی و قدیمی در تهران موزه رضا عباسی نام دارد برای بازدید از موزه باید بلیط هواپیما تهران را تهیه کنید و خودتان را به مقصد برسانید بعد از آن به وسیله تاکسی ها می توانید خودتان را به موزه برسانید آدرس دقیق موزه در خیابان شریعتی نرسیده به پل سید خندان و همچنین روبروی دانشگاه برق صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی است.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل تهران شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *