يكی از ابعاد دين كه در اغلب تعاريف دين مشترک است، شعاير يا مناسك محسوب می شود. زيارت نيز يك منسك است كه در بسياری از اديان وجود دارد. به طوری که می توان گفت: عقيده به زيارت اماكن مقدس، از جمله مناسك و آيين هایی است كه در همه اديان وجود دارد، به نحوی كه تصور وجود اديان بدون اماكن مقدسه غير ممكن است. «زيارت» اگر چه در اصل به معنای قصد كردن و ملاقات كردن است، اما در معنای اصطلاحی، ملاقات با اشخاص و ديدار از اماكنی است كه از نظر زيارت كنندگان دارای احترام، شرافت، برتری و خارق العادگی باشد. همین موضوعات نوعی از سفر را به وجود آورده اند که به آن سفر زیارتی یا مذهبی گفته می شود و در بین بسیاری از مردم رواج دارد. از آنجایی که در ایران امام زادگان بی شماری وجود دارد، تو این نوع از سفر بسیار مرسوم تر است در بین تمامی اقشار می توان آن را مشاهده کرد. یکی از این اماکن زیارتی در ایران امامزاده قاسم زرقان نام دارد که در استان فارس و شهرستان زرقان واقع شده است و سالانه افراد زیادی با خرید بلیط اتوبوس راهی این منطقه و زیارت از امامزاده می شوند.
معرفی امامزاده قاسم زرقان
زرقان یکی از شهرستان استان فارس به شمار می رود که دارای جاذبه های گردشگری متنوعی است. یکی از این جاذبه ها امامزاده قاسم زرقان به شمار می رود که در این بخش از مجله مستر بلیط اطلاعات کاملی در مورد ایشان و همین طور بنای مرقدشان در اختیار شما قرار می دهیم. امام زاده قاسم نام امامزاده ای است که مقبره آن در ۳۰ کیلومتری جاده شیراز به اصفهان و در مدخل شهر زرقان قرار دارد. حرم مطهر امام زاده شاهزاده قاسم (ع) در بین امام زاده ها و قدمگاه های شهرستان های زرقان و مرودشت از اهمیت و احترام ویژه ای برخوردار است. گفته می شود که ایشان به از منسوبین به حضرت موسی ابن جعفر (ع) است، که مرقد قدسی او از دیرباز زیارتگاه اهالی زرقان و مرودشت و توابع و همچنین مسافرین و زائرین و عاشقان اهل بیت علیهم السلام از سراسر کشور بوده و است. مردم زرقان و اطراف، اعتقاد دارند که شاهزاده قاسم همراه حضرت احمد ابن موسی (شاهچراغ) وارد ایران شدند و پس از به شهادت رسیدن حضرت احمد ابن موسی (ع) و بسیاری از کاروان آن حضرت، عده ای نیز به اطراف و اکناف فارس متواری شدند که برخی از آن عزیزان دوباره به چنگ مأمورین حکوت غاصب عباسی افتادند و به شهادت رسیدند که ایشان نیز در این بین قرار داشتند.
معماری بنای امامزاده قاسم
قرن ها مرقد او به صورت سنگ چین و یک ضریح کوچک فلزی به عنوان یک نشانه باقی بود تا حدود نیم قرن پیش که توسط عده ای از عاشقان و جوانان و خیرین زرقانی و کمک های زوار مرقدی به جای آن ساخته شد. در دهه اخیر ساختمان هشت ضلعی موجود با گنبد و گلدسته و ضریح برای آن حضرت ساخته شده است. مساحت بنا در 777 متر مربع و به صورت هشت ضلعی است و گرداگرد آن در حدود 2777 متر مربع فضای سبز در این ناحیه کوهستانی ایجاد شده است. مجموعۀ گنبد و گلدسته ها، که از دو طرف جاده قابل مشاهده است، از کاشیکاری فیروزه ای با طرح های اسلیمی سنتی تشکیل می شود. ضریح امامزاده از جنس نقره است که بر روی مزار ایشان قرار دارد و ابعاد آن ۲ در 1.5 متر است. علاوه بر این محوطه از بخش های متنوعی مانند حرم، زائر سرا، تفرجگاه، پارکینگ و … تشکیل شده است. در کنار امامزاده قبرستانی تاریخی وجود دارد که به دوران ساسانیان و اشکانیان بر می گردد.
راه های دسترسی به امامزاده
برای اینکه بتوانید از این امامزاده دیدن کنید باید به شهر زرقان بروید. پس از اینکه به شهر رسیدید به راحتی می توانید به این محل بروید زیرا در ورودی شهر قرار دارد و دسترسی به آن به آسانی صورت می گیرد. می توانید برای رفتن به آنجا هم از خودرو شخصی و تاکسی استفاده کنید.
بازدید از امامزاده قاسم زرقان
زیارت از مرقد امامزاده رایگان است و نیازی به پرداخت هزینه ندارد و می توانید در تمامی روزهای هفته به این زیارتگاه بروید. از آنجایی که کلیه امکانات رفاهی در این محل وجود دارد مشکلی از بابت اسکان و اقاکت نیز نخواهید داشت.
دیدگاهتان را بنویسید