امروزه، گردشگری، به منزله گسترده ترین صنعت خدماتی دنیا، جایگاه ویژه ای در عرصه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به خود اختصاص داده است. گردشگری یکی از بخش های مهم اقتصادی است که توانسته است به منزله صنعتی پاک مطرح شود و ضمن افزایش درآمدهای ارزی برای اقتصاد ملی کمک شایانی به رونق اشتغال و ایجاد درآمدها نماید.
این صنعت به منزلۀ یک صنعت جلوبرنده در توسعۀ مجموعه ای از صنایع دیگر، به ویژه هتلداری، حمل و نقل داخلی و بین المللی و صنایع دستی نقش مهمی داشته و دارد. گردشگری را می توان صنعت سفید نامید، زیرا برخلاف اغلب صنایع تولیدی، بدون آلوده سازی محیط زیست انسانی، زمینه ساز دوستی و تفاهم بین ملت هاست و صلح و صفا را برای مردم به ارمغان می آورد.
صنعت گردشگری آمیزه ای از فعالیت های مختلف است که به صورت زنجیره ای به منظور خدمت رسانی به گردشگران انجام می گیرد. گردشگری شامل همۀ پدیده ها و روابط حاصل از تعامل گردشگران، عرضه کنندگان و فروشندگان محصولات جهانگردی، دولت ها، و جوامع میزبان در فرایند جذب و پذیرایی از گردشگران است.
در این میان، ایران از لحاظ داشتن ابنیۀ تاریخی، جزء نه کشور نخست دنیا و از لحاظ جاذبه های اکوتوریستی در میان ده کشور برتر دنیا قرار دارد. علاوه بر این اکثر شهرهای ایران از لحاظ تاریخی دارای پیشینه ای قدیمی می باشد و این موضوع باعث بوجود آمدن تعداد زیادی از آثار تاریخی شده است.
یکی از این شهرها تبریز می باشد که با داشتن میزان قابل توجهی از آثار تاریخی به یکی از امکان گردشگری در ایران تبدیل شده است. پل ونیار از آثار تاریخی تبریز است که در این بخش از مجله مستر بلیط به ارائه اطلاعاتی در مورد این پل می پردازیم.
معرفی پل قاری
پل های قاری دو پل سنگی تاریخی بر فراز رودخانه مهرانه رود در تبریز، است. به دلیل قدمت آن ها، در حال حاضر هر دو پل برای عبور ماشین بسته شده اند. به گفته برخی از محققان، پل قدیمی تر با همین نام در همین محل روی رودخانه وجود داشت، که در هنگام ساخت این دو پل تخریب شده است.
یکی از پل ها که دارای عرض بیشتری است به دوره قاجار بر می گردد و پ دیگری در زمان پهلوی کنار این پل ساخته شد که به آن نیز نام پل قاری داده شد. از نام های دیگر آن پل چراغ می باشد.
پل قاری یکی از پل های قدیمی و تاریخی شهر تبریز می باشد که بر روی رودخانه مهرانه رود شده است. بر اساس روایاتی که وجود دارد بانی این پل پیرزنی بوده است، همین امر سبب شده که نام آن را قاری که به زبان آذری به معنی پیرزن است بگذارند.
روی یکی از این پل ها، مجسمه کاروانی قرار دارد. این کاروان شامل بازرگان، همراهان وی و چندین شتر و اسب است. این پل ها بخشی از مجموعه تاریخی بازار هستند که قسمت اصلی بازار بزرگ و قسمت کوچک تر که در طرف دیگر رودخانه قرار دارد را به هم متصل می کنند. آن ها بخشی از میراث جهانی یونسکو هستند که به علت قرار گیری در جاده ابریشم در گذشته از اهمیت زیادی برخوردار بوده اند.
معماری پل قاری
این پل دارای طولی برابر با 100 متر و عرض 5 متر مربع است. پل قاری شامل هشت دهنه و قوسهای مدور میشود و سرستونهای کله قوچی و چراغهای قدیمی آن متعلق به اواخر دوره قاجار می باشد.
راه های دسترسی به پل قاری
این پل دو خیابان ثقه الاسلام و چای کنار را به هم متصل می کند. اگر قصد بازدید از این پل را دارید باید به این بخش از شهر مراجعه کنید. پس برای رفتن به این مکان باید خود را به یکی از این خیابان ها برسانید.
بازدید از پل قاری
بازدید از این پل را می توانید به زمانی موکول کنید که به بازدید از بازار تبریز می روید و نیازی نیست زمانی را به صورت جداگانه برای بازدید از آن بگذارید. هزینه ای برای بازدید از پل نباید بپردازید. یکی از جذابیت های بازدید از این پل پیاده روی این پل و دیدن مناظر زیبای آن می باشد.
دیدگاهتان را بنویسید