دورود شهرستانی در استان لرستان به شمار می رود که مرکز آن شهر دورود محسوب می شود. شهر دورود در شمال شرقی استان لرستان واقع شده است و در ارتفاع 1450 متری، در 66 کیلومتری مشرق خرم آباد، در مسیر راه اصلی خرم آباد – الیگودرز و در کنار راه آهن اراک – اندیمشک قرار دارد. واقع شدن شهر در محل تلاقی دو رود تیره و ماربره، که رود دز یا سزار را تشکیل می دهند، وجه تسمیه آن به درود است. شهر کنون دورود قدمت چندانی ندارد، اما برخی نشانه ها پیشینه سکونت در آنجا و در پیرامون آن را به پیش از اسلام می رساند، از جمله وجود تپه های باستانی در اطراف شهر، کشف آثاری از ساختمان های قدیمی، قلعه ای قدیمی در آبادی قارون که پیرامون قلعه سکه هایی از دوره ساسانی، ظروف مسی، سفال های شکسته و آثار خانه های قدیمی یافت شده است. در برخی متون تاریخی دوره زندیه، از مکانی به نام دوآبه یا دوآب، از توابع ناحیه سیلاخور، یاد شده است، که به نظر می رسد همین دورود باشد. از دوره قاجار تا اوایل دوره پهلوی اول دورود اهمیت یافت. در این دوره آبادی بحرین (دورود) جزء قلمرو بختیاری بود. در این شهرستان می توانید جاذبه های گردشگری متعددی را بیابید که یکی از آنها منطقه حفاظت شده اشترانکوه به شمار می رود.
درباره منطقه حفاظت شده اشترانکوه
شرایط اقلیمی متنوعی که سرزمین ایران دارد، چهره های طبیعی گوناگونی را در جای جای این کشور به وجود آورده است که اگر به درستی به جهانیان معرفی شوند، می تواند ایران به یکی از قطب های بزرگ گردشگری تبدیل کند. یکی از مناطق بسیاز زیبا که از حیث طبیعت گردی توان بالقوه فراوانی دارد منطقه حفاظت اشترانکوه در استان لرستان به شمار می رود. وجود چشمه ها و آبشارها در اطراف دریاچه گهر، جنگل در حاشیه دریاچه، حیات وحش با گونه های منحصر به فرد، ارتفاع باند از سطح دریا و … موجب ایجاد یکی از فضاهای نادر در سطح کشور شده است. این منطقه با حدود 104355 هکتار مساحت، در جنوب و جنوب شرقی شهرستان دورود و در بخش غربی شهرستان ازنا واقع شده است و محور ارتباطی دورود – ازنا از میان آن می گذرد. تمامی پهنه این منطقه که در برگیرنده بخش هایی از کوهستان اشترانکوه و دیگر کوه ها در رشته جبال زاگرس است، در قلمرو استان لرستان قرار دارد و در برگیرنده روستاهای متعددی است. لازم به ذکر است که این منطقه در سال 1346 در لیست مناطق حفاظت شده قرار گرفت. اگر می خواهید در مورد این منطقه اطلاعات بیشتری کسب کنید این مطلب از مجله مستر بلیط را تا انتها مطالعه کنید.
ساختار و بخش های مختلف منطقه
این منطقه مانند بسیاری از اکوسیستم طبیعی از پوشش گیاهی خاص خود تشکیل شده است و در آن جانوران متعددی به زندگی خود ادامه می دهند، لازم به ذکر است که ۶۰۰ گونه گیاهی و ۲۷۴ گونه جانوری در منطقه شناسایی شدهاند. در ادامه می توانید در مورد بخش های مختلف آن بیشتر بدانید.
پوشش گیاهی
۶۸ عدد از گونه های گیاهی آن انحصاری منطقه به شمار می ورند. گیاهانی که در این منطقه رشد و نمومی کنند شامل گونههای بلوط ایرانی، ارس بادام کوهی، گلابی وحشی، زالزالک، گون، درمنه، بومادران، آویشن، سریش ایرانی، لاله واژگون، کما، کلاه میرحسن، پونه اشترانکوهی، میخک اشترانکوهی، محلب، شیرخشت لرستانی، موسیر، پیچک، فرفیون کپهای، و …. می شوند. همچنین در این ناحیه پسته کوهی به فراوانی یافت میشود و پوشش گیاهی متنوع آن اعم از گون، ریواس و استپها در شیب ملایم بعضی نقاط و گلهای طبیعی و خودرو محل مناسبی برای جانوران ساکن در اشترانکوه است که در آن زاد و ولد و از آنان تغذیه میکنند.
گونه های جانوری
هر اکوسیستم طبیعی محل زندگی جمع زیادی از حیوانات و پرندگان است که در کنار هم به زندگی ادامه می دهند. در این منطقه هم می توانید شاهد طیف وسیعی از جاندارن مختلف باشید. خرس قهوهای، روباه، کفتار، گراز، گرگ خاکستری، بز کوهی، قوچ، گربه وحشی، گربه جنگلی، سنجاب درختی، مار قیطانی و کبک دری از جمله حیواناتی هستند که در این ناحیه دیده می شوند. علاوه بر این ها پرندگانی در این محل وجود دارند که شامل عقاب، کبک، جغد، اردک و شاهین می شوند.
راه های دسترسی به منطقه حفاظت شده
برای اینکه به این محل بروید باید راهی شهرستان دورود شوید و از آنجا به این منطقه بروید. برای رفتن به دورود روش های مختلفی وجود دارد که یکی از آنها استفاده از قطار است. شما می توانید بلیط قطار دورود را به صورت انلاین تهیه کنید و خود را به این منطقه برسانید. پس از رسیدن به این شهر با وسایل نقلیه عمومی موجود در شهر راهی این ناحیه شوید.
بازدید از منطقه حفاظت شده اشترانکوه
از آنجایی که این منطقه حفاظت شده است پس باید در نگهداری و حفاظت از محیط زیست آن نهایت دقت را به عمل آورید و آسیبی به آن وارد نکنید. مستر بلیط پیشنهاد می کند در صورت سفر به لرستان این ناحیه را به هیچ عنوان از یاد نبرید و حتما به دیدن آن بروید.
دیدگاهتان را بنویسید