نقش برجسته پل آبگینه کجاست؟ نقش برجسته ها از جمله آثار تاریخی هستند که اغلب در صخره های کوه ها در برخی از استان های کشور می توان آنها را پیدا کرد. نقش برجسته ها در مطالعه تاریخ هنر ایران اهمیت ویژه ای دارد و از طریق آنها می توان به بسیاری از روش های بیان و نیز فنون هنری ایرانیان و دید گاه های ایشان راه برد.
نخستین نقش برجسته های صخره ای در ایران را لولوبیان (کوه نشینان زاگرس در هزاره سوم قبل از میلاد) پدید آوردند. آنان در این آثار تحت تاثیر هتر بین النهرین بودند. عیلامیان این سنت را ادامه دادند و صحنه های دینی و مجالس بار پادشاهان را بر صخره نقش کردند.
در نقوش آنان، نمادهایی چون مار و آب به کار رفته است، نقوشی از آشوریان نیز در مرزهای کنونی ایران، در غرب کشور، شناسایی شده است. آنان در نقوش خود صرفا از طرح های خطی استفاده می کردند. اوج هنر صخره ای در ایران به زمان ساسانیان بر می گردد که بیشتر نقوش یافته از این دوران به اوایل آن تعلق دارد.
همه این نقوش مبین عظمت پادشاه و پیروزی او بر دشمنان و خواری دشمنان و پیوند قدرت شاه با قدرت اهورامزداست. بسیاری از نقوش برجسته ساسانی کتیبه دارد. یکی از فنونی که در این دوره به کار رفته استفاده از گچ، گاهی همراه با رنگ، است.
یکی از نقش برجسته هایی که در ایران وجود دارد و به دوران قاجار بر می گردد نقش برجسته پل آبگینه در نزدیک شهر کازرون است. در ادامه به شرحی درباره این نقش برجسته می پردازیم.
معرفی نقش برجسته پل آبگینه
این نقش برجسته به دوران قاجار بر می گردد و جزء معدود نقش برجسته هایی است که در این دوران حکاکی شده است که در نزدیکی شهر کازرون و در روستای پل آبگینه قرار دارد. این نقش برجسته تصویر تیمور میرزا پسر حسین قلی میرزا از نوادگان فتحعلی شاه را نشان می دهد.
حسین قلی میرزا فرمانفرما در این زمان حاکم کازرون بود و اداره حکومت این منطقه را بر عهده داشت. این حجاری در تاریخ ۱ مرداد ۱۳۸۶ با شماره ثبت ۱۹۳۱۶ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. مجله مستر بلیط اطلاعات کامل و جامعی در مورد آثار تاریخی ایران برای شما جمع آوری کرده است، بنابراین اگر به این دست از موضوعات علاقه مند هستید دنبال کردن آن را از یاد نبرید.
مشخصات نقش برجسته پل آبگینه
در این نقش برجسته شما می توانید تیمور میرزا را که بر روی صندلی نشسته و با شمشیری در دست، که بر زیر گردن شیری رام شده گذاشته است، مشاهده کنید. در سمت راست او محمدخان الله و در سمت چپ او منوچهر خان با قلیانی در دست که آن را به حضور شاهزاده تقدیم میکند، حکاکی شده است.
علاوه بر این در سمت چپ پرنده شکاری که به نظر«باز» می رسد قابل دیدن است. «باز» در حالی که بر روی میله ای نشسته است در حال نظاره کردن این صحنه است. در زیر این تصاویر ابیاتی در وصف و تعریف از تیمور میرزا قرار داده شده که این اشعار را وصال شیرازی سروده است. این نقش برجسته دارای ابعادی به اندازه 4.22 در 5.2 متر دارد و ارتفاع آن از سطح زمینی حدود دو متر می شود.
در کنار این صحنه تصویر دیگری وجود دارد که به صورت نا تمام است و شامل خسرو خان تفنگ دار در سمت راست تصویر و فرد دیگری که در سمت چپ ولی نام آن نام مشخص است، می شود.
راه های دسترسی به نقش برجسته پل آبگیینه
این اثر در 12 کیلومتری شهر کازرون و در نزدیکی تالاب پریشان قرار دارد. اگر قصد رفتن به این مکان را دارید بهترین روش استفاده از اتومبیل شخصی است ولی با این حال استفاده از وسایل نقلیه عمومی هم می تواند روشی مناسب باشد.
شرایط بازدید
موقع بازدید از این اثر نیازی به پرداخت هزینه ندارید، همچنین بهتر است وسایل مورد نیاز و همینطور لباس و کفش مناسب به همراه داشته باشید. نزدیکی این سازه به تالاب پریشان می تواند موقعیت خوبی جهت دیدار از این جاذبه طبیعی را نیز برای شما به ارمغان بیاورد. پس از دیدن این اثر می توانید ساعتی را درکنار این دریاچه به استراحت و تمدد اعصاب بگذرانید.
دیدگاهتان را بنویسید