شهرستان درگز یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی است که تاریخچه ای غنی دارد. این شهرستان در شمال شرقی این استان قرار گرفته است و از شهرستان های مرزی ایران به حساب می آید. درگز مرکز این شهرستان است و قدمت شهر کنونی به دوران قاجار بر می گردد ولی گفته می شود شهری که با نام درگز وجود داشته بسیاری قدیمی تر از این شهر بوده است.
درگز در دوران های مختلف تاریخی با نام های اتک، خاوران، پارت، نسا، پارتانیسا، ابیورد و محمدآباد نامیده می شد. به خاطر قدمتی که این منطقه دارد آثار تاریخی بسیاری در آن دیده می شود که شامل امامزاده سید یوسف، آرامگاه صید علیخان درگزی، دره پلگرد (پل گرد)، جنگل پسته پلگرد، محوطه باستانی بندیان، مقبره علامه شهرستانی، قرخ قیز، زیارتگاه علیبلاغ، زیارتگاه شاهزاده احمد (باباغازان)، پلکان نادری، بقعه ابوالمعجن، قدمگاه درگز، زیارتگاه سید قاضی سلطان و کتیبه نادری می شود.
در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد پلکان نادری با شما صحبت می کنیم، پس به ادامه این مطلب مراجعه کنید.
معرفی پلکان نادری
پلکان نادری عارضه ای سنگی است که در دامنه جنوبی کوه الله اکبر در فاصله ۸۸ کیلومتری جاده قدیم قوچان به درگز در ۴ کیلومتری شرق روستان کپکان قرار دارد. پلکان نادری از ارتفاع ۵۰۰ متری کوه های الله اکبر آغاز شده و به طول تقریبی یک کیلومتر طول دارد و پس از چند پیج و تاب در امتداد جاده در فاصله ۸۰۰ متری خط الرأس کوه به پایان می رسد.
گفته می شود نادر شاه افشار زمانی مقر خود را در رشه کوه الله اکبر قرار داده بود و برای اینکه به راحتی در این مکان تردد کنند دستور به ساخت این پلکان را داد. در زبان محلی به این پله ها نردبان یولی (راه نردبانی) و در زبان کرمانجی به آنها زینه نادری می گویند. دامنه شمالی کوه بر دشت درگز مشرف است و در دامنه جنوبی آن دره ای قرار دارد که روستاهایی از جمله اینچه ساوبلاغ، اینچه كیكانلو، آق مزار، خارانلو، گپی و كپكان در امتداد یکدیگر قرار دارند.
ساختار پلکان
این پلکان حدود هزار متر طول دارد و در امتداد خود دارای پیچ و خم هائیست که این جاده را شبیه به ضربان قلب کرده است، عرض هر پله به صورت حدودی 2 تا 3 متر می شود که بر اساس شمارشی که انجام شده حدود 1100 عدد پله وجود دارد و ارتفاع هر یک از آن ها 10 تا 20 سانتی متر است.
سطحی که این پله ها بر روی آن ایجاد شده اند تخته سنگی است که جنس آن به سنگ های کف رودخانه شباهت دارد. 500 متر که از پله ها بالا بروید می توانید به سازه ای دیگر بر می خورید که در سمت راست و به سراسری در موازات پله ها ایجاد شده است.
در داخل سه قاب متصل به هم شامل یک قاب میانی نسبتا بزرگ که به شکل محراب است و دو قاب کوچک در طرفین کتیبه ایی دیده می شود که نوشته های آن بر اثر فرسایش محو شده اند اما با این حال با اندکی دقت می توان بعضی از کلمات متن را خواند ولی خواندن کامل کتیبه نیاز به تحقیقات دقیق تر دارد.
سفر به درگز با روش ها و وسایل نقلیه گوناگونی اتفاق می افتاد، اتوبوس یکی از این روشهاست که می توانید بلیط اتوبوس درگز را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید.
راه های دسترسی به پلکان نادری
این پلکان همانطور که قبلا اشاره شد در نزدیکی روستان کپکان از توابع شهرستان درگز قرار دارد. اگر تصمیم دارید از این مکان دیدن کنید باید به این مکان بروید. پیشنهاد ما به شما استفاده از خودرو شخصی برای دیدن این مکان است.
شرایط بازدید
بازدید از این مکان به صورت رایگان امکان پذیر است و نیازی نیست هزینه بابت آن پرداخت کنید. فقط توجه داشته باشید برای دیدن آن پیاده روی طولانی را در پیش دارید پس حتما لوازم و کفش مناسب به همراه داشته باشید تا بیشتر بتوانید از این سفر لذت ببرید و این مسیر را به راحتی هر چه تمام تر طی کنید.
دیدگاهتان را بنویسید