گنبد مشتاقیه که به سه گنبدان نیز شهرت دارد در میان محدوده شهری کرمان قرار گرفته در گذشته خارج از شهر و در جوار قبرستان کهنه قرار داشته است. افراد زیادی هر ساله برای بازدید از این منطقه به کرمان می روند.
اگر شما هم قصد دارید که به دیدن گنبد مشتاقیه بروید، می توانید بلیط خود را به صورت آنلاین از مستر بلیط خریداری کنید. آرامگاه مشتاقیه در سال ۱۳۴۵ و به شماره ۵۲۵ در میان آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
تاریخچه گنبد مشتاقیه
گنبد مشتاقیه از آثار دوران قاجار در شهر کرمان است و سال آغاز ساخت آن 1223 می باشد. همان طور که گفته شد در گذشته داخل جوار قبرستان کهنه و خارج از حصار شهر قرار داشته است. این محوطه ابتدا مزار میرزا حسین خان جد اعلای سادات معروف به میر حسینی راینی بود.
مشتاق در سال ۱۲۰۶هجری قمری به جرم آن که قرآن را با نوای سه تار می خواند، سنگ سار شد و پیکر او را در کنار مقبره میرزا حسین خان دفن کردند که اینک این مزار معروف به مشتاقیه است. سه گنبد در سال ۱۲۶۰ قمری بر روی قبور مشتاق علی شاه، شیخ اسماعیل و کوثر همدانی یا همان کوثر علی شاه بنا گردید.
نقشه و معرفی بخش های مختلف گنبد مشتاقیه
با خرید بلیط قطار کرمان می توانید به این شهر و دیدن گنبد مشتاقیه بروید. کنار ۳ بقعه معروف در آرامگاه مشتاقیه، ۲ اتاق دیگر نیز به منظور تدفین پیروان و هم مسلکان مشتاق علی شاه ساخته شده است که بسیاری از صوفیان شناخته شده و صاحب منزلت را در این مکان دفن کرده اند و از آن جمله می توان به رونق علی شاه کرمانی اشاره کرد. میرزا محمد حسین رونق کرمانی مشهور به رونق علی شاه، شاعر و عارف صوفی مسلک هم دوره مشتاق و از نوادگان خواجه نصیرالدین طوسی است.
از آثار معروف او دیوان اشعارش به نام مرآت المحققین را می توان نام برد. مقبره مشتاق علی شاه، تزئینات زیبا و خیره کننده ای دارد و چشم، از نگاه به گنبدش سیر نمی شود. مقابل مقبره او، حیاطی با انبوهی از درختان و یک حوض دلنشین قرار گرفته که آرامش را به شما هدیه می دهد.
همچنین یک مسجد و رواق در مجموعه مشتاقیه واقع شده که بسیار زیبا و با صفا می باشد و دارای ۲ گنبد با تزیین کاشی کاری که یکی متعلق به مقبره مشتاق علی شاه و دیگری متعلق به مقبره کوثر علی شاه همدانی و گنبد آجری در این آرامگاه نیز متعلق به شیخ اسماعیل هراتی است.
البته کاشی کاری های دو گنبد ذکر شده از ابتدای ساخت آرامگاه وجود نداشته اند و در دوره های بعد نصب شده اند، ولی گنبد آجری از ابتدای ساخت در زمان قاجاریه به همین شکل بوده است. آثار تزئینی مجموعه مشتاقیه که در قرن اخیر ساخته شده است شامل کاشی کاری، نقاشی، گچ بری، کار بندی و مقرنس می باشد.
شرایط بازدید
برای بازدید از این گنبد قدیمی می توانید هر روز به صورت رایگان از ساعت ۸ صبح تا ۱۷ عصر به آن جا بروید و از نزدیک شاهد قدمت و زیبایی گنبد مشتاقیه باشید.
راه های دسترسی به گنبد مشتاقیه
گنبد یا آرامگاه مشتاقیه در شهر کرمان ابتدای خیابان ۱۷ شهریور و در ضلع شرقی مسجد جامع کرمان قرار دارد. شما می توانید با استفاده از هواپیما، قطار، اتوبوس و خودروی شخصی به کرمان بروید و از دیدن این آرامگاه لذت ببرید. ممنون از این که در این بخش از مجله مستر بلیط تا انتها همراه ما بودید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید