شهر بابک از نواحی مهم گردشگری استان تاریخی کرمان (پهناورترین استان ایران) محسوب می گردد. جمعیت این شهر در سال 1390 بالغ بر 45265 نفر است و در مسیر محور جنوب به شمال ایران و در غرب استان کرمان قرار دارد. فاصله این شهر تا شهر کرمان 230 کیلومتر می شود. این شهر دارای جاذبه های گردشگری گوناگونی است که افراد مخنلف را به سمت خود جذب می کنند. مهمترین اثر تاریخی درون شهري شهربابک را می توان «عمارت موسی خانی» و مهمترین اثر برون شهری را «روستای صخره ای میمند» دانست که جنبه بین المللی و جهانی دارد. از آثار دیگر درون شهری و برون شهری شهربابک می توان کوه مدوار، غار ایوب دهج (بزرگترین غار آذرین ایران)، قلعه سنگی مرج واق در نزدیکی روستای مرج، مسجد شهر کهنه، قلعه مهرجرد، شکارگاه دهج با بیش از 850 نوع جاندار نادر، آتشکده آذربغ واقع در 25 کیلومتری مرکز شهر، عمارت والی، حمام حاجی آخوند، روستای ریسه و پا قلعه، آتشکده فیروزی، کوه اوستا، طبیعت روستای آبدر و دریاچه مخرگه را نام برد. در ادامه این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ یکی از این جاذبه های گردشگری رفته ایم و در مورد آن اطلاعاتی را گردآوری کرده ایم که با شما به اشتراک می گذاریم.
معرفی دریاچه مخرگه
دریاچه ها یکی از جاذبه های طبیعی به شمار می روند که در اطراف آنها محیط زیست به خصوص پدید می آید که همین باعث می شود که طبیعت گردان زیادی به سمت آنها بروند. در استان کرمان شهرستان شهربابک، دریاچه ای وجود دارد که با نام دریاچه مخرگه مشهور است و بسیاری از مردم آن را با نام دریاچه چاه زنگار می شناسند. دریاچه در 32 کیلومتری جنوب شهر بابک و در دشت وسیع ریگ سفید قرار گرفته است و وسعت بسیار زیادی دارد. این دریاچه با آب باران آبگیری می شود به همین دلیل به صورت فصلی است و در زمان هایی که باران می آید پر آب می شود. تایمی که قادر خواهید بود این پدیده طبیعی را ببینید پیش از ماه شهریور در تابستان است. اگر پس از این زمان به این دریاچه بروید با یک نمک زار وسیع و گسترده و خالی از آب روبرو خواهید شد. این دریاچه زمانی که آب داشته باشد به مثابه آیینه ای زیبا است که هنگام دیدن آن بسیار شگفت زده خواهید شد و همین موضوع باعث شده است که به عنوان یکی از بزرگ ترین آیینه های طبیعی در جهان مشهور باشد. در مورد وجه تسمیه نام آن گفته می شود که از کلمه مخ به معنی خرما آمده است. گفته می شود که در گذشته در این محل به کاشت نخل مشغول بودند. از آنجایی که بقایای تنه درخت هایی در اینجا دیده می شود پس می توان گفت احتمال درست بودن این نظریه بالاست. این دریاچه یکی از نایاب ترین پدیده های طبیعی که تعداد کمی از آنها در جهان وجود دارد.
ساختار و محیط اطراف دریاچه
مساحت این دریاچه 4 هزار هکتار می شود که طول این دریاچه ۷ کیلومتر و عرض آن ۵٫۵ کیلومتر است. عمق این دریاچه بسیار کم است که در عمیق ترین قسمت آن 30 سانتی متر عمق دارد و می توان گفت دلیل آن نیز هم این موضوع است که آب آن از بارش باران تامین می شود. زمانی که به این آب نگاه می کنید تنها چیزی که می بینید آسمان آبی است. در کنار این دریاچه نیازی نیست برای تماشا کردن آسمان، بالای سرتان را ببنید و با نگاه کردن به روبرو هم می توانید آن را ببنید. کف رودخانه به طور کامل نمک است ولی آبی که وارد آن می شود شیرین است ولی با وارد شدن به دریاچه آب هم شور می شود. در اطراف این دریاچه می توانید غارها و قلعه ای را مشاهده کنید که از جاذبه های نزدیک به این دریاچه محسوب می شوند.
راه های دسترسی به دریاچه
این دریاچه در 32 کیلومتری شهربابک قرار دارد و برای رفتن به آن می توانید در ابتدا بلیط اتوبوس شهربابک را از مستر بلیط به صورت آنلاین تهیه کنید و سپس با تاکسی خود را به این دریاچه برسانید. روش دیگری نیز وجود دارد که استفاده از خودرو شخصی به شمار می رود. این روش می تواند راحت تر و سریع تر نیز باشد.
بازدید از دریاچه مخرگه
دیدار از این مکان نکاتی دارد که باید حتما رعایت کنید تا مشکلی برایتان پیش نیاید. اولین نکته این است که این دریاچه تا اواخر مرداد دارای آب است پس پیشنهاد می کنیم قبل از این زمان به این ناحیه بروید و بهترین زمان هم بهار به شمار می رود، که هوا خنک است. نکته دیگر این است که بدون راهنما به هیچ عنوان به این محب نروید زیرا باتلاق هایی در طول مسیر وجود دارد که ممکن است در آن گیر کنید.
نظرات کاربران
حبیب نیا
10 تیر 1403 در 10:58سلام امروز رفتیم مخرگه. ب تاریکی ک خوردیم ب شدت خطرناک و ترسناک بود.
خواهشا هیچوقت نرید. انتن نداره. جادش خطر ناکه. دوستای عزیز نرید لطفا