یکی از مسائلی که امروزه بسیار اهمیت پیدا کرده است، گذران اوقات فراغت و تعطیلات محسوب می شود. چگونگی گذران اوقات فراغت یکی از مهمترین عناصر انتخاب سبک زندگی افراد در جامعه است؛ تا آنجایی که سقراط بیان می کند زندگی دو بخش می شود، یکی کار و دیگری زمان استراحت که اولی وسیله است و دومی هدف. ارسطو فراغت را پیشه ای جدی می دانست و بیان میکرد «ما حرفه و کار و شغلی را در پیش میگیریم تا فراغتی داشته باشیم». پس به نظر ارسطو فراغت وضع ایده آلی به شمار می آید که هر شهروند به دنبال و در آرزویش است. یکی از روش هایی که افراد برای گذران اوقات فراغت انتخاب می کنند، سفر کردن به محسوب می شود. در این فعالیت، گردشگران مکان های مختلفی را برای سفر انتخاب می کنند که یکی از آنها، سفر به طبیعت و طبیعت گردی به شمار می رود. طبيعت گردی، یکی از بارزترین و پرطرفدارترین شاخه های گردشگری است و به هر نوع سفر به مکان های طبيعی گفته می شود. طبيعت گردی، در گروه های متنوعی دسته بندی می شود که اکوتوریسم یکی از آن هاست. یکی از مکان هایی در ایران که می تواند مقصد مناسبی برای طبیعت گردی باشد، دشت میشان در استان همدان به شمار می رود.
معرفی دشت میشان
استان همدان یکی از استان های پرجاذبه ایران به شمار می رود که در جای جای آن می توان جاذبه های گردشگری متنوعی را یافت. یکی از شهرستان های این استان، که مرکز آن نیز است، همدان به شمار می رود که در آن جاذبه های گردشگری مختلفی مانند جاذبه های تاریخی و طبیعی وجود دارد. یکی از این جاذبه ها، دشت میشان به شمار می رود که یکی از دشت های کوهستان الوند به شمار می رود و مسیر اصلی صعود به قلهٔ الوند قرار دارد. رشته کوه الوند یکی از ویژگی های طبیعی و جذاب همدان به شمار می رود که در جنوب همدان در شمال شهر تویسرکان و به عبارتی در حد بیعی بین این دو شهر قرار گرفته است. مرتفعترین قله آن به نام الوند با ارتفاع 3574 متر از سطح دریا و جهت آن از شمال غربی به جنوب شرقی کشیده شده است. این کوهستان با داشتن دره های عمیق و سرسبز و چشمه سارها و چمن زار های زیبا و قله های پر برف و پوشش گیاهی ویژه، مورد علاقه هزهران نفر از عاشقان به طبیعت است. دست طبیعت، جاذبه های طبیعی و نموه های زیبایی در این کوهستان آفریده است. یکی از این زیبای ها، دشت میشان به شمار می رود که دارای زبیایی خیره کننده ای است. در گذشته در این محل، عشایر در دروان ییلاقشان به این منطقه می آمدند و مدت زمانی را در این محل می گذراندند. برای این که بیشتر با این محل آشنا شوید ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.
ساختار و طبیعت دشت
همانطور که قبلا اشاره کردیم این دشت در نزدیکی قله الوند قرار دارد و همچنین گرداگرد آن را کوه های سر به فلک کشیده احاطه کرده اند. این دشت را چمن های بی شمار پوشانده است که از زیبایی های آن محسوب می شود و در نگاه اول هر بیننده ای را به خود جذب می کند. چشمه های بیشماری در این دشت جریان دارند که می توان آنها را سبب سرسبزی این محیط دانست، همچنین سرچشمه این چشمه ها، برف هایی هستند که در فصل بهار آب و از کوه های اطراف سرازیر می شوند. روستای حیدره دره در حاشیه غربی شهر همدان بین دره هباس آباد و دره وسیع و کم عمق فخر آباد قرار دارد که در ضلع شمالی میدان میشان بر فراز دره حیدره واقع شده است.
نقشبرجسته میدان میشان
در این دره علاوه بر این که می توانید شاهد طبیعتی بی مانند باشید، جاذبه تاریخی نیز انتظار شما را می شکد. این جاذبه تاریخی نقشبرجسته میدان میشان به شمار می رود که مربوط به دوران اشکانی می شود. این نقش برجشته از جمله نقش برجسته هایی است که در آن جزئیات زیبایی وجود دارد و از این لحاظ به نقشبرجسته هرکول در بیستون کرمانشاه بسیار شبیه است. صحنههای بزم شاهانه در این نقشبرجسته دیده میشود و ویژگی جالبتر از آن وجود نقشهایی از ایزدان ایران باستان مانند روزت، خورشید و میترا در آن است.
راه های دسترسی به دشت
برای اینکه از این دره دیدن کنید باید به شهر همدان بروید و سپس از آنجا خود را به این منطقه برسانید. برای رفتن به این مکان می توانید از شهر همدان مسیری که به سمت گنجنامه می رود را در پیش بگیرید و خود را به این محل برسانید. مستر بلیط کلیه بلیط هایی که شما برای سفر نیاز دارید را در اختیار شما قرار می دهد و می توانید به صورت آنلاین آنها را خریداری کنید.
بازدید از دشت میشان
برای دیدن این دشت می تواند هر مدت زمانی که تمایل دارید زمان بگذارید زیرا زیبایی های این منطقه به قدری زیاد هستند که به سختی می توان از آن ها دل کند. اگر می خواهد شب را در همدان بمانید می توانید به آسانی اقدام به رزرو هتل به صورت آنلاین بکنید و شب را در آنجا بگذرانید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید