انواع مختلفی از گردشگری وجود دارد که یکی از آنها گردشگری روستایی نامیده می شود. این نوع گردشگری در سال های اخیر به دلیل گسترش زندگی شهری بسیار زیاد شده است و افراد زیادی تمایل دارند که تعطیلات خود را در این نواحی بگذرانند به طوری که حتی خیلی از مردم، خانه هایی در روستا خریداری کرده اند و تعطیلات آخر هفته خود را در این مکان ها می گذرانند. اساس گردشگری روستایی، تلفیق چشم اندازهای محیط زیست، فعالیت های مزرعه و فرهنگ های خاص موجود در روستا هست، که از یك طرف زمینه تفریح و تنوع را برای گردشگران فراهم می کند و از طرف دیگر باعث ایجاد فرصت های شغلی و کسب درآمد برای افراد محلی می شود. گردشگری روستايی به ايجاد نوعی ارتباط بين ساكنين مراكز شهری و روستايی منجر می گردد كه نتايج آن دو جانبه است و علاوه بر آن نقش مؤثری در روابط آن ها دارد. در ایران روستاهای بی شماری وجود دارد که به واسطه وجود، آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی زیادی که دارند مورد توجه بسیاری از مردم قرار دارند و انتخاب آنها برای سفر به حساب می آیند. یکی از این روستاها در شهرستان تالش استان گیلان قرار دارد و با نام روستای ییلاقی مریان شناخته می شود.
معرفی روستای ییلاقی مریان
در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد یکی از روستاهای گردشگری ایران و شهرستان تالش توضیحاتی را برای شما ارائه خواهیم کرد. شهرستان تالش یکی از شهرستان های استان گیلان به حساب می آید. مساحت شهرستان تالش حدود 4 هزار کیلومتر مربع می شود و آب و هوای آن مانند دیگر قسمت های گیلان مرطوب معتدل و بارندگی آن بسیار زیاد است، همچنین این منطقه یکی از مناطق ییلاقی به شمار می رود. شهرستان تالش از نظر طبیعی به دو قسمت مشخص تقسیم می شود که شامل جلگه ای و کوهستانی است. این شهرستان از روستاهای بسیاری تشکیل می شود که یکی از آنها روستای مریان به حساب می آید. روستای مریان از توابع بخش مرکزی شهرستان تالش در 37 کیلومتری شمال غرب شهر ستان هشتپر و در 143 کیلومتری رشت قرار دارد. این روستا از شمال به روستای ناوان، از شرق به رو ستای سینه هونی، از جنوب به اراضی جنگلی و از غرب به روستای آق اولر محدود می شود. در ییلاق مریان، معیشت، دامداری، چادرنشینی و فرهنگ سنتی منطقه با اصالت های تاریخی خود تا حد زیادی حفظ شده و بر جای مانده است. آبادی مریان از روستاهای قدیمی منطقه تالش به شمار می رود که روزگاری مقر حاکم نشین تالش بوده است. مریان در لغت به معنی جایگاهی که کنار راه احداث شده است.
جاذبه های گردشگری روستای مریان
این روستا جاذبه های گردشگری فروانی دارد که در کنار باعث شده اند که این روستا مقصد مناسبی برای سفر باشد. مسکن انسان های اولیه، گورستان های تاریخی، حمام قدیمی و کاخ سردار امجد، معماری بودمی و آداب و رسوم، صنایع دستی به همراه چشم اندازهای طبیعی و بکر، پتانسیل ها و قابلیت های گردشگری فراوانی را به وجود آورده اند. در ادامه برخی از آنها را به اختصار شرح می دهیم.
معماری خانه های روستا
معماری روستای مریان به دلیل استقرار در ناحیه کوهستانی، از روستاهای جلگه ای استان گیلان متفاوت است و این ویژگی ها را دارد: سقف چوبی خانه ها، لته کوبی است، درهای ورودی و پنجره ها، برای جلوگیری از سرما کوچک انتخاب شده اند، در ساخت خانه های قدیمی از مصالح بومی مثل سنگ، ملات کاهگل و چوب استفاده شده است.
گورستان تاریخی
یکی از جاذبه های تاریخی این منطقه این گورستان به شمار می رود، وجود آن بیانگر این واقعیت می شود که از نیمه دوم هزار قبل از میلاد تا کنون در هیچ مقطعی از زمان این منطقه خالی از سکنه نبوده است.
حمام قدیمی مریان
این حمام تعلق به دوران قاجار است و در یکی از باغ های منطقه ییلاقی مریان در کنار جاده قرار دارد و مصالح آن شامل سنگ، آجر و ساروج می شود. حمام مریان از نظر فرم پلان و ساخت آن از دیگر حمام های سنتی ایران متفاوت است و شامل یک فضای مربع شکل در وسط، یک صحن در ضلع شرقی آن و راهروهایی در دور تا دور فضا می شود.
کاخ ییلاقی سردار امجد
نصرت الله خان عمید السلطان، ملقب به سردار امجد یکی از حکام گرگانرود بود که از اواسط عهد ناصری تا انقلاب مشروطه در منطقه تالش حکومت می کرد. وی کاخ های یاد شده را به عنوان کاخ ییلاقی مورد استفاده قرار می داد.
طبیعت روستا
طبیعت روستا شامل شرایط آب و هوایی مناسب و مطبوع، چشم اندازهای طبیعی در مسیر دسترسی منطقه، راه های پر پیچ و خم زیادی که از دل کوه و در کنار رودخانه گرگانرود به سوی ییلاق امتداد می یابند، می شود. از دیگر جاذبه های طبیعی این روستا می توان به جنگل های طبیعی با گونه های گیاهی متنوع، حیات وحش، منابع آبی را نام برد. مراتع و ارتفاعات پیرامون روستا، آبشار، جنگل، آب و هوای دلپذیر در فصل بهار و تابستان، گله های گوسفندان پراکنده در چمنزارها، مزارع طلایی گندم و در نهایت گل و گیاهان با مصرف خوراکی و دارویی از دیگر جاذبه های طبیعی آن محسوب می شوند.
راه های دسترسی به روستا
برای رفتن به این روستا می توانید به شهر هشتپر، مرکز شهرستان تالش، بروید و این کار را بهتر است با کمک اتوبوس انجام دهید، همچنین می توانید بلیط اتوبوس را از مستر بلیط به صورت آنلاین خریداری کنید. با عبور از دل رودخانه گرگانرود شهرستان تالش، در سمت چپ، به سمت جنوب غربی و در حاشیه رودخانه، جاده ای آسفالته ای با پشت سر گذاشتن آبادی های هره دشت، نال بند، بالده کری، ماشین خانه، کیش دیبی، تنگاب، نوبلاغ، کبلاملک، شیله وشت، سینه هونی، کله ور و طی مسافتی حدود 33 کیلومتر به روستای مریان می رسید.
بازدید از روستای ییلاقی مریان
دیدار از این روستا رایگان است و برای رفتن به این روستا نیازی نیست هزینه ای را بپردازید و می توانید به صورت رایگان از آن دیدن کنید. بهترین زمان برای رفتن به این منطقه فصل بهار و تابستان به شمار می رود هر چند که در فصل پاییز نیز زیبایی خاص و مربوط به خود را دارد.در ضمن در حفظ و نگهداری از محیط زیست منطقه کوشا باشید و از آسیب رساندن به آن جدا خودداری کنید.
دیدگاهتان را بنویسید