رامسر یکی از شهرستان های استان مازندران است که از علاوه بر طبیعت زیبایی که دارد از قدمت بالایی نیز برخوردار است. قدمت زیاد آن باعث شده است، که آثار تاریخی مختلفی در این شهرستان وجود داشته باشد. گردشگرانی که به این منطقه سفر می کنند اکثرا به خاطر طبیعت بی همتا و بکر آن است ولی باید در مورد این شهرستان این موضوع را به خاطر داشته باشید که این شهرستان آثار تاریخی زیادی نیز دارد که با دیدن آنها می توانید لحظاتی پر از هیجان را بگذرانید. اگر به این شهر سفر کردید، در کنار تفریح در طبیعت آن به سراغ آثار تاریخی اش نیز بروید زمانی را نیز به این فعالیت بگذرانید. یکی از آثار تاریخی آن که طرفداران بسیاری هم دارد، قلعه مارکوه است که بر روی کوهی در فراز این شهر قرار دارد. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این اثر تاریخی توضیحاتی را به شما ارائه می دهیم که در صورت بازدید از آن اطلاعاتی داشته باشید و لذت بیشتری از دیدن آن ببرید.
معرفی قلعه مارکوه
در غرب شهرستان تنکابن و در 5 کیلومتری شرق رامسر کوهی منفرد و سرسبز وجود دارد معروف به مارکوه که مردم محلی به زبان گیلکی رامسری آن را مورکو می خوانند. این کوه را می توان از داخل شهر رامسر و حتی به فاصله کیلومتر ها از شرق و غرب این شهر به خوبی مشاهده کرد. مارکوه در پنج کیلومتری جاده رامسر – تنکابن و در شرق شهر کتالم مانند شیری خوابیده در دشت به نظر می رسد که پشتش به کوه البرز است و رو به دریای خزر دارد. بر روی این کوه بلند، قلعه ای از گذشته بر جای مانده است که امروزه با نام قلعه مارکوه شناخته می شود. بر اساس اسناد تاریخی که از گذشته باقی مانده اند این قلعه در دوران های مختلف تاریخی با نام خاصی خوانده می شد که از میان آنها می توان به قلاچکوه، سعادت کوه، مبارک کوه، ازبلو و سفالین کوه اشاره کرد. این قلعه یکی از قلعه هایی بود که توسط اسماعیلیان تصرف شد و زمانی یکی از قلاع تحت مالکیت آنها بود. این قلعه تنها قلعه ای در منطقه است که آثاری از آن به جای مانده و قسمت هایی از آن سالم است.
معماری قلعه
مساحت این قلعه به اندازه ای است که حدود یک صد سرباز در آن جای می گیرند که نشان از وسعت زیاد آن دارد و برابر با 600 متر مربع است. آثار و قطعه های گنگ های سفالین در قلعه دیده می شود و احتمالا آب مصرفی ساکنان قلعه را از چشمه های دور دست می آوردند زیرا در وسط قلعه چاهی وجود دارد که امتداد آن به محلی معروف به قلعه باغ می رسد. مصالح بنای این قلعه سنگ و گچ غربالی است و برج ها و باروهای آن هنوز پا برجای هستند. طول ضلع شرقی 17.70 و قطر آن 2.30 و ارتفاع آن 6.30 متر است. ضلع غربی طولی برابر با 9 متر دارد. ضلع شمالی با سنگی که در امتداد آن بوده است به دو قسمت تقسیم می شود که قسمت غربی آن 14.80 متر و قسمت شرقی آن که از سر سنگ جدا می شود، 15 متر کامل است. با روییدن درختچه های فراوان در میان محوطه قلعه طرح اطاق های مسکونی آن به درستی مشخص نیست.
اگر قصد سفر به رامسر را دارید، هواپیما گزینه ای سریع و راحت است و برای خرید بلیط هواپیمای رامسر می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید خریدی سریع، امن و مطمئن را تجربه کنید.
راه های دسترسی به قلعه مارکوه
اگر بعد از خواندن این مطلب مشتاق شدید از این بنا دیدن کنید، باید بدانید که این اثر تاریخی در نزدیکی شهر رامسر قرار دارد. اگر با خودرو شخصی به سفر رفتید که کارتان آسان است و می توانید به راحتی به این ناحیه بروید ولی اگر با وسیله ای غیر از خودرو شخصی رفتید هم نگران نباشید. از آنجایی که این بنا در نزدیکی شهر قرار دارد با کمترین هزینه و با استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی می توانید خود را به این مکان برسانید.
شرایط بازدید از قلعه مارکوه
زمانی که می خواهید از این بنا بازدید کنید نیازی به پرداخت هزینه نیست و می توانید به صورت رایگان این بنا را ببنید. اما این موضوع را به خاطر داشته باشید این بنا بر روی کوهی قرار دارد و باید از آن بالا بروید پس کفش مناسب این کار را به پا داشته باشید تا در زمان بالا رفتن دچار مشکل نشوید و به راحتی این کار را انجام دهید.
دیدگاهتان را بنویسید