رامسر که یکی از شهرهای شمالی ایران است که در استان مازندارن قرار دارد و یکی از شهرستان های قدیمی آن به شمار می رود. این شهرستان در دوران پهلوی یکی از ییلاق ها و محل استراحت خاندان سلطنتی بود. این شهر از آن جهت که طبیعتی بکر و بی بدیل داشت بسیار مورد توجه قرار داشت و در همین دوران بود که رامسر گسترش فراوانی پیدا کرد و از روستایی کوچک به شهری پر از امکانات تبدیل شد. در این شهر امکانات زیادی برای خانواده سلطنتی ایجاد شده بود از جمله این امکانات می توان کاخ مرمر رامسر را نام برد. این کاخ امروزه به یکی از جاذبه های گردشگری شهر رامسر بدل شده است. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این کاخ تاریخی اطلاعاتی را برای شما گردآوری کرده ایم که در اختیار شما قرار می دهیم.
معرفی کاخ مرمر رامسر
در دوران قاجار و پهلوی، کاخ های سلطنتی زیادی در سراسر ایران بنا شد که هر یک کاربری خاصی داشتند و برای امر خاصی مورد استفاده قرار می گرفتند. برخی از این کاخ ها به عنوان مکانی برای استراحت و گذراندن اوقات فراغت تدارک دیده شده بودند. کاخ مرمر رامسر یکی از کاخ های پر اهمیت در زمان پهلوی بود که از آن به عنوان ییلاق استفاده می کردند. این کاخ را از آن جهت مرمر نامیده اند که در ساختش از سنگ های مرمر زیادی استفاده کرده اند و نمای آن به طور کامل مرمر است. این کاخ را با نام های مختلفی از جمله سلطنتی رامسر، کاخ مرمر، باغ رامسر، موزه کاخ رامسر، کاخ موزه مرمر و تماشاگه خزر می شناسد. این کاخ را اولین مکان در ایران می دانند که در آن گیاهان تزئینی و نایاب کاشته شد.
تاریخچه کاخ مرمر
ساخت این کاخ به دستور رضا شاه پهلوی در سال 1316 ساخته شد ولی رضا شاه بیش از چهار نتوانست از این کاخ استفاده کند و بعد از او، پسرش محمدرضا به همراه خانواده اش از آن استفاده می کرد. گفته می شود محمد رضا و همسر دومش ثریا اسکندری ماه عسلشان را در این مکان گذرانند. یکی دیگر از ساکنان این کاخ دوست انگلیسی محمدرضا شاه بود که به خاطر آشنایی که باغبانی داشت مدتی را در این کاخ ساکن بود. در سال 1357 این کاخ تحت مالکیت بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی قرار گرفت و در سال 1358 به مدت 45 روز درب این کاخ به روی مردم گشوده شد و بازدید از آن براب عموم آزاد شد ولی بعد از مدتی دوباره بسته شد. در سال 1378 این کاخ را در لیست آثار ملی ایران ثبت شد و پس از ترمیم و بازسازی که یک سال به طول انجامید این کاخ به عنوان موزه چینی رامسر بازگشایی شد و مردم اجازه بازدید از آن را پیدا کردند و امروزه با نام تماشاگه خزر خوانده می شود.
معماری کاخ مرمر رامسر
این باغ تمامی عناصر یک باغ ایرانی مانند درختان بلند، تقارن، عمارتی در وسط باغ، حوض و … را دارد. مساحت عمارتی که وسط این باغ قرار دارد حدود 600 متر مربع است و نمایی از جنس سنگ مرمر دارد. در ابتدای ورود به باغ حوضی دایره شکل را مشاهده خواهید کرد از عناصر اصلی باغ ایرانی است. پس از آن عمارتی را خواهید دید که برای ورود به آن باید از چند پله که پوشش آنها هم سنگ مرمر است بالا بروید که به ایوانی می رسید درب ورود به ساختمان در ایوان قرار دارد که از جنس چوب است. این بنا از قسمت هایی مانند یک هال و تالار مرکزی و دو اطاق بزرگ، حمام و سرویس بهداشتی تشکیل شده است. کف اتاق ها با پارکت پوشیده شده اند. تزئینات این بنا را گچ بری های زیبایی نظیر حیوانات، گیاه هان و چهره انسان (زن) تشکیل می دهد. به جزء درب ورودی مذکور که در قسمت شمالی آن قرار دارد، ورودی دیگری نیز در قسمت جنوبی بنا قرار دارد که بدنه دو ببر به صورت نشسته را در طرفین آن می توانید ببینید، این ببرها نیز از سنگ مرمر ساخته شده اند. اتاق ها، هال و تالار مرکزی دارای شومینه هایی، که آتشخانه آن از چدن و آتش بران و اطراف آن از برنج است و اطراف شومینه، گچبری های از گل و گیاه دیده می شود. به جز عمارت این باغ ساختمان های دیگری مثل سه عمارت در جنوب شامل حمام، انباری و تاسیسات و دو عمارت در شمال واحد سرایداری و نگهبانی نیز در این باغ قرار دارد.
اگر قصد سفر به رامسر را دارید هواپیما می تواند وسیله ای مناسب برای این کار باشد که در کمترین زمان ممکن شما را به مقصد می رساند، خرید بلیط هواپیمای رامسر را می توانید از مستر بلیط انجام دهید و از مزایای آن بهره مند شوید.
راه های دسترسی
همانطور که گفتیم این بنا در شهر رامسر قرار دارد بنابراین بعد از این که وارد این شهر شدید می توانید هم با خودرو شخصی و هم وسایل نقلیه عمومی خود را به این مکان برسانید. لازم به ذکر است که این بنا در قسمت جنوب شرقی شهر قرار دارد.
بازدید از کاخ مرمر
برای بازدید از این بنا باید در ساعات خاصی مراجعه کنید و نیاز به پراخت هزینه دارید. این هزینه برای گردشگران داخلی و خارجی متفاوت و برای گردشگران خارجی کمی بیشتر است. زمانی که نیاز دارید تا به طور کامل از تمامی قسمت های باغ دیدن کنید 2 الی 3 ساعت است.
دیدگاهتان را بنویسید