ساحل محمودآباد

ساحل محمودآباد

هر چند باری هم که به استان های شمالی سفر کرده باشید، قطعا باز هم برای بازدید دوباره از آن جا مشتاق خواهید بود. آب و هوای بی نظیر این مناطق و سرسبزی بی اندازه شان سبب شده است تا برای گذراندن هر تعطیلاتی، پیش از موارد دیگر به آن ها فکر کنیم.  گیلان، مازندران و گلستان همواره سهم قابل توجهی از علاقه توریست ها را نسبت به خود جلب می کنند. جنگل هایی که هر یک با دیگری متفاوت هستند و سواحل بی نهایت تماشایی خصوصیاتی به شمار می روند، که این نواحی را از سایرین متمایز کرده اند. در این بین، شهرهای استان مازندران با اقبال ویژه ای رو به رو هستند و در هیچ موقعی از سال آن ها را خالی از جمعیت مسافران نمی بینید. در این بخش از مجله مستر بلیط به سراغ ساحل محمودآباد می رویم. ساحل آن از پاکیزه و زیبا ترین ها در نوع خود محسوب می شود که بی شک از دیدنش لذت خواهید برد. برای آشنایی هرچه بیشتر این مکان تا انتهای مطلب را دنبال کنید.

موقعیت جغرافیایی شهرستان

محمودآباد با شهرستان های بابلسر، نور و آمل محصور شده است و از شمال به دریای کاسپین دسترسی دارد. از آن جا که به نسبت سایر نواحی ساحلی، مسافت آن تا پایتخت کوتاه تر است؛ تهرانی ها بخش اعظم گردشگران آن را تشکیل می دهند.

موقعیت جغرافیایی شهرستان

تاریخچه ساحل محمودآباد

خطوط مرزبندی شده ای که در حال حاضر به عنوان محمودآباد می شناسیم چندان عمر طولانی ندارند. هرچند مورخان قدمت آن را تقریبا با دوره تیمور گورکانی مصادف می دانند اما شک و شبهات درباره آن بسیار است. به طور واضح از اوایل عصر قاجار بود که نام این ناحیه بر سر زبان ها افتاد. اولین اشارات مستدل به نزدیکی شهر به دریا نیز به همان زمان تعلق دارد. در مدت پادشاهی ناصرالدین شاه بناهای باشکوهی در آن جا ساختند و جاده ساحلی را نیز به صورت ابتدایی شکل دادند. بعد ها بافت منطقه دستخوش تغییر و تحولات بسیاری شد و مسیر دریا هم به صورت مهندسی شده مورد اصلاح و بازبینی قرار گرفت. امروزه نقشه شهری به گونه ای است که اگر به آخر اغلب کوچه و خیابان ها نگاه کنید، ساحل را می بینید.

نقشه و معرفی قسمت های مختلف

قسمت منتهی به دریا به صورت خطی یکپارچه در ضلع شمالی شهر به نظر می رسد. برخی از بخش ها برای شنا مناسب نیستند و با تابلو های به خصوصی حریم های امن و ناامن از یکدیگر تفکیک شده اند. در اکثر روزهای بهار و تابستان چادرهای ضخیم و بلندی از دور دیده می شوند که برای جدا سازی محوطه شنا خانم ها آن جا قرار گرفته اند. به صورت رایگان می توان از آن ها استفاده کرد. توجه مردم محلی و دقت و تذکر آن ها به توریست ها موجب شده است تا در مقایسه با بسیاری از شهرهای دیگر، ساحل محمودآباد به طرز جالب توجهی پاکیزه تر باشد. هرچند در مواقعی معضل آلودگی و زباله بیداد می کند؛ قویا توصیه می شود برای نگهداری از چنین جاذبه های طبیعی ارزشمندی، با وسواس بیشتری برخورد کنیم.

نقشه و معرفی قسمت های مختلف

در اطراف، پلاژها و ویلاهای ساحلی پراکنده شده اند و اگر کسی علاقه مند باشد تا شب را در نزدیک ترین حالت به دریا بگذراند؛ می تواند به اجاره آن ها اقدام کند. تورهای والیبال نیز در جای جای محل دیده می شوند و آلاچیق ها نیز پر از مردمی هستند که برای استراحت یا نوشیدن چای از آن بهره می برند. سفره خانه های سنتی، رستوران، کافی شاپ وفروشگاه های کوچک از دیگر بخش های محیط محسوب می شوند. در آن فروشگاه ها انواع و اقسام وسایل شنا و مواد خوراکی و تنقلات به فروش می رسند. از این لحاظ دسترسی مناسبی در ساحل وجود دارد. همچنین اگر به دنبال فضایی جذاب و زیبا برای پیاده روی و گشت و گذار می گردید، مستر بلیط توصیه می کند؛ صبح ها قدم زدن در کنار دریا را حتما تجربه کنید. لازم به ذکر است پارک لاله، ملت و شهرداری فاصله کمی تا ساحل دارند و بدون نیاز به وسیله نقلیه می توان به آن ها دسترسی پیدا کرد. به همین دلیل خیلی از بومی ها آخر هفته ها برای پیکنیک و صرف شام در هوای آزاد به آن ها مراجعه می کنند.

تفریحات موجود در محوطه ساحل

علاوه بر منظره فوق العاده زیبای دریا، امکان اسب سواری، قایق سواری، جت اسکی و … هم وجود دارد. در پارک های همجوار قسمت مخصوصی برای بازی بچه ها طراحی شده است که برای خانواده های دارای فرزند بسیار مناسب هستند.

شرایط بازدید

شرایط بازدید از ساحل محمودآباد

بازدید از سواحل زیبای دریای مازندران شرایط خاصی را نمی طلبد. در هر زمان از سال که مایل باشید می توانید به سرعت خود را به همچین سفر جذابی دعوت کنید. تنها نکته بسیار مهمی که باید به آن دقت داشته باشید؛ توجه به اخطارهایی است که قسمت های شنا ممنوع را مشخص کرده اند، بسیاری با بی توجهی خود خطر فراوانی را به جان خریدند و اتفاقات ناخوشایندی را پدید آوردند. مسئله دیگر، به دقت و توجه کافی در جهت احترام و نگهداری پاکیزگی محیط زیست مربوط می شود. سواحل زیادی در شهرهای مختلف با مشکل انبوه زباله ها مواجه هستند. از همین رو مرتبا به مسافران تاکید می شود تا در حفظ تمیزی محوطه اطمینان حاصل کنند و در این زمینه کوشا باشند.

آدرس و نحوه دسترسی 

در بین شهرهای ساحلی، محمودآباد از لحاظ بعد مسافت به تهران بسیار نزدیک است. در صورتی که با خودروی شخصی حرکت می کنید؛ از جاده فیروزکوه باید به سمت بابل یا ساری بروید و سپس مسیر را به شهر مقصد ادامه دهید. از راه جاده هراز نیز باید نخست از آمل بگذرید تا به آن جا برسید. چنانچه با خودرو سفر نمی کنید، بلیط اتوبوس محمودآباد هم پیشنهاد خوبی و مطمئنی برای شما خواهد بود. علاوه بر قیمت به صرفه، امنیت و راحتی تان نیز تضمین می شود. همچنین اگر متمایل باشید تا جا به جایی با هواپیما را امتحان کنید؛ خطوط هوایی منتهی به فرودگاه ساری، نوشهر یا رامسر می توانند پیشنهادات خوبی باشند. از شهرستان ساری تا محمودآباد تنها حدود 90 کیلومتر و 1 ساعت و 20 دقیقه فاصله وجود دارد. پس از رسیدن به مقصد بلافاصله دریا را از پشت ساختمان ها و انتهای کوچه ها می بینید. نقشه منطقه به گونه ای به نظر می رسد که نوار ساحلی با بافت شهری ادغام شده است.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید