موزه حمام محله حاجی

موزه حمام محله حاجی

امروزه موزه ها یکی از مهم ترین جاذبه گردشگری در شهرها به شمار می روند که سالانه افراد زیادی به دیدار از آنها می پردازند. توانایی موزه در بازنمایی ابعاد گوناگون موضوعی که به نمایش می گذارد، موجب ایجاد فهم و درک گسترده تری از موضوع برای مخاطب می شود. توجه به ابعاد مختلف ارتباطی از قبیل دیدن و شنیدن، در قالب استفاده از اشیاء، صحنه ها، صداها، تصویرها و گفتگو از امکانات مختلفی به شمار می روند که در انتقال این فهم مؤثر هستند. بازدیدکنندگان موزه، به نوعی هویت خود را جستجو نموده و موقعیت خود را بر مبنای روابط اجتماعی در یک فرآیند تاریخی تعریف یا بازتعریف می کنند. موزههایی که در آنها اشیاء و نمادهای تاریخی به نمایش گذاشته شده اند، امکان نوعی سفر را برای بازدیدکنندگان فراهم می آورند. سفری که به ویژه بازدیدکنندگان بومی را به لحاظ ذهنی در بسترهایی قرار می دهد که پیشینیان آنها، تجربه نموده اند. این سفر، برانگیزنده احساسات گوناگون است. در حال حاضر افراد زیادی به موزه گردی علاقه دارند به طوری که به هر شهری که سفر می کنند در آن به دنبال موزه ها هستند. در شهرهای مختلف ایران می توان موزه های متعددی را یافت که یکی از آنها موزه حمام محله حاجی در شهر همدان به شمار می رود.

درباره موزه حمام محله حاجی

درباره موزه حمام محله حاجی

شهر همدان یکی از شهرهای استان همدان است که مرکز آن نیز به شمار می رود. همدان قدیمی‌ترین شهر ایران و از کهن‌ترین شهرهای جهان است، به همین خاطر در سال ۱۳۸۵ مجلس شورای اسلامی در مصوبه‌ای همدان را «پایتخت تاریخ و تمدن ایران» اعلام کرد. همچنین این منطقه را می توان پایتخت اولین شاهشناهی ایران دانست. در این شهر جاذبه های گردشگری فراوانی وجود دارد که افراد زیادی با خرید بلیط اتوبوس همدان راهی این شهر می شوند و از این جاذبه ها دیدن می کنند. از میان این جاذبه ها می توان به موزه حمام محله حاجی اشاره کرد. این موزه، همانطور که از نامش پیداست در محله حاجی شهر همدان و در حمام قدیمی این شهر قرار گرفته است. دلیل نام گذاری این محله به این نام این است که گفته می شود نخستین کاروان حج در این محله تشکیل شده است. این حمام تا 150 سال قبل همچنان مورد استفاده بود ولی پس از آن بلا استفاده شد. 30 سال پیش میراث فرهنگی این حمام را خریداری کرد و مورد مرمت قرار دارد.

ساختار و بخش های مختلف حمام

ساختار و بخش های مختلف حمام

حمام محله حاجی مساحتی بالغ بر ۸۰۰ متر مربع دارد و شامل دو قسمت مردانه و زنانه می شده است. ستون‌ها، سرستون‌ و قوس‌های اجرا شده در بنا از عوامل تزئینی آن به شمار می آیند اما تزئینات آهک‌بری روی دیوارهای حمام به علت تعمیرات متوالی از بین رفته و بنا فاقد کتیبه است. ساخت این حمام به گونه‌ای بود که محلی برای دو شاه‌نشین گذاشته شده که مقامات در آن جا استحمام می‌کردند. این حمام دالانی داشته است که به عنوان سونا از آن استفاده می‌شد که این دالان از حمام، گرمای خود را می گرفته و به شکل سونا عمل می‌کرده است. این حمام دارای دو خزینه سرد و گرم بود به طوری که آب از چاهی که پشت خزینه بود به خزینه سرد می‌ریخت و سپس با ورود به خزینه گرم، آب خزینه دوم گرم می‌شد که بسیار جالب توجه است. امروزه در بخش های مختلف حمام اشیائی چیده شده است و افراد می توانند از آنها بازدید کنند. همچنین بخشی از آن به سفره خانه تبدیل شده است و اگر تمایل به صرف غذا داشتید می توانید از آن استفاده کنید. اگر می خواهید در مورد نحوه رسیدن به این محوطه بیشتر اطلاعات کسب کنید بهتر است ادامه این مطلب از مجله مستر بلیط را دنبال کنید.

راه های دسترسی به موزه حمام محله

راه های دسترسی به موزه حمام محله

برای دیدار از این حمام باید به شهر همدان بروید و در آنجا به سمت محله حاجی که این حمام در آن قرار دارد بروید. با کلیه وسایل حمل و نقل عمومی می توانید به این منطقه بروید و از این بنای زیبا دیدن کنید.

بازدید از موزه حمام محله حاجی

برای دیدن این بنا باید هزینه ای را بپردازید و زمانی در حدود یک الی دو ساعت برای این دیدار کافی به نظر می رسد. همانطور که اشاره کردیم در این مکان سفره خانه ای نیز وجود دارد که می توانید در صورت تمایل از غذای آن نیز بهره ببرید. مستر بلیط پیشنهاد می کند در صورت سفر به این شهر دیدار از این موزه را از دست ندهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *