شهر لیدوما

شهر لیدوما؛ معرفی + راه های دسترسی

استان فارس یکی از قدیمی استان های کشور ایران است. این استان پایتخت بسیاری از پادشاهان از جمله کوروش و سلسله هایی مانند ساسانیان و… است. همچنین بناهای بسیار قدیمی در این استان بجا مانده که هرکدام متعلق به یک پادشاه بوده اند.

شهر تازه کشف شده لیدوما هم یکی از همین آثار تاریخی است؛ این شهر زیر خاکی که در شهر نورآباد واقع شده، یکی از مجموعه های به ثبت رسیده در گینس است. البته شهر نور آباد جاذبه های تاریخی دیگری نیز دارد که بازدید از آن ها خالی از لطف نیست. مجله مستر بلیط سعی دارد در این مقاله از سن تا آدرس شهر تاریخی لیدوما را برای شما شرح دهد، پس با ما تا انتها همراه باشید.

درباره

معرفی شهر لیدوما

شهر لیدوما یکی از مهم ترین شهر های آن زمان محسوب می شد. این شهر به قدری وسعت دارد که یک کاخ شاه نشینی در آن واقع شده است. البته جزئیات زیادی از این شهر به دلیل تخریب شدن در اختیار نیست اما کاملا مشخص است که یک شهر با ابهت در زمان گذشته بوده است.

همچنین محققان بسیاری سعی دارند که جزئیات بیشتری از این شهر مشخص کنند اما به بودجه بسیار زیادی نیاز دارند و به همین دلیل حفاری از لیدوما فعلا ثابت مانده است.

تاریخچه

پی رو تحقیقاتی که بر روی این شهر کهن انجام دادند، متوجه شدند که این شهر قدمتی مبنی بر 5000 سال دارد که این تاریخ به پیش از اسلام باز می گردد. همچنین شهر لیدوما هم در کتیبه های هخامنشی نام برده شده که نشان می دهد این شهر یکی از 26 شهر مهم برای سلسله هخامنشیان بوده است.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

شهر لیدوما مساحتی حدود 1500 متر مربع دارد که اگر بخواهیم به گذشته باز گردیم، متوجه می شویم یکی از شهرهای بزرگ استان فارس به شمار می رفته است؛ شاید الان با خود فکر کنید که 1500 متر مربع برای یک شهر بسیار کوچک است اما باید در جواب تان بگوییم که در زمان هخامنشیان که همه پادشاهان و درباریان در تخت جمشید فرمان روایی و زندگی می کردند.

شهرها مثل شهرهای امروزی خیلی بزرگ نبودند و همه در همین حد مساحت داشتند و تقریبا مانند روستا بودند تا شهر؛ همچنین بقایای بجا مانده لیدوما؛ شامل ستون هایی می شود که شباهت بسیاری با ستون های تخت جمشید دارد و فنداسیون های سنگی که از ساختمان های آن زمان و قبل تر باقی مانده است. حال با مستر بلیط همراه باشید تا کمی راجب استان تاریخی فارس برایتان شرح دهیم.

استان تاریخی فارس

همان طور که تقریبا همه می دانند، استان فارس امپراطوری هخامنشیان بود. این استان در گذشته پارس یا پرسیس نامیده می شد که کوروش بزرگ آن را بنیان نهاد وهمچنین بعد از شکل گیری استان فارس، به پایتخت ایران منصوب شد تا اینکه اسکندر به فارس حمله کرد و بعد از پیروزی، تخت جمشید را به آتش کشید. استان فارس علاوه بر تاریخ بسیار غنی که در گذشته دارد، جزء قطب پزشکی ایران هم در زمان حال محسوب می شود.

این استان نسبتا بزرگ دارای مکان های گردشگری از جمله تاریخی، مذهبی، تفریحی است که هرساله گردشگران بسیاری را نیز به خود جذب می کند. همچنین پایتخت استان فارس یعنی شهر شیراز، سومین حرم اهل بیت هم در خود دارد. علاوه بر تمام این تفاسیر، استان فارس یکی از مهم ترین استان های ایران به حساب می آید، زیرا اولین نفت سبز ایران، متعلق به شهر سروستان، استان فارس است.

این شهر علاوه بر استخراج نفت سبز، گاز هم خارج و صادر می کند. همچنین این استان زیبا دارای قوم های مختلفی از جمله قشقایی، فارس، لر و.. است که همه در شهرستان های مختلف پراکنده هستند و هر کدام لهجه و گویش مخصوص به خود را دارند. همچنین برای توضیح استان فارس و شهرستان های آن به یک مقاله تخصصی جدا نیازمندیم، اما سعی کردیم در این مقاله کمی برای شما به اختصار توضیح دهیم که درباره استان تاریخی فارس مطالب مهمی بدانید.

شرایط بازدید

شرایط بازدید

برای بازدید از شهر تاریخی لیدوما شما نیازی نیست هیچ هزینه ای بپردازید و کاملا رایگان بدون تهیه کردن بلیط می توانید از آنجا بازدید کنید. البته توجه داشته باشید که آنجا نگهبان و محافظ دارد و شما از ساعات 8 شب به بعد نمی توانید به آنجا بروید‌.

برای خرید بلیط هواپیما می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل شیراز شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.

راه های دسترسی به شهر لیدوما

شهر لیدوما در نور آباد ممسنی واقع شده است که شما می توانید با تهیه کردن بلیط اتوبوس نورآباد به راحتی برای گردش و بازدید به آنجا سفر کنید. همچنین سفر کردن با دیگر وسایل نقلیه محدودیتی ندارد و شما با هر آنچه که مایل بودید می توانید به بازدید از شهر تاریخی لیدوما بپردازید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *