به دلیل قرار گیری در کنار دریا و دل جنگل و کوه ازطبیعت و آب وهوای بی نظیری برخوردار است و دراین شهر جاذبه های طبیعی فراوانی وجود دارد که علت اصلی سفر بسیاری از مسافران این خطه می باشد. اما علاوه بر جاذبه های طبیعی در ساری بناهای تاریخی با شکوه و ارزشمندی نیز وجود دارد که قدمتی دیرینه دارند و نشان دهنده تاریخ و تمدن این سرزمین هستند.
از جمله این بناها می توان به عمارت زیبای کلبادی واقع در مرکز ساری اشاره نمود که مانند الماسی درخشان در دل شهر سرسبز ساری می باشد. اگر می خواهید با این جاذبه تاریخی ارزشمند بیشتر آشنا شوید تا پایان با مجله مستر بلیط همراه باشید.
تاریخچه خانه تاریخی کلبادی
خانه تاریخی کلبادی از بناهای تاریخی ساری است که قدمت آن به زمان قاجاریه باز می گردد. این بنا در دوره قاجار به دستور سردار جلیل که از فرمانده هان ارتش آن زمان بود ساخته شد و چون پسرش امیر نام داشت، نام این عمارت با شکوه را امیریه انتخاب کرد. اما پسرش در سنین جوانی فوت کرد و خانه به فرزند او منوچهرخان اهدا گردید.
منوچهرخان کلبادی از اشخاص محبوب و تاثیر گذار ساری بود و مدتی در سمت نمایندگی مردم ساری در مجلس شورای ملی خدمت رسانی می کرد. وی سال های زیادی در این عمارت زیبا زندگی می کرد تا اینکه در سال 1362 از دنیا رفت. مدتی پس از این اتفاق یعنی در سال 1370 خانه کلبادی به سازمان میراث فرهنگی و گردشگری سپرده شد و در حال حاضر نیز همچنان در اختیار این سازمان قرار دارد.
در سال 1388 سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ساری تصمیم گرفت که خانه تاریخی کلبادی را به موزه مردم شناسی و باستان شناسی تبدیل کند تا عموم مردم بتوانند این اثر تاریخی زیبا را از نزدیک تماشا کنند.
نقشه خانه تاریخی کلبادی
سبک معماری به کار رفته در ساخت این بنا نیز همانند سایر بناهای تاریخی ساخته شده در دوره قاجاریه است و از مصالحی مانند چوب، آسفالت و آجر استفاده کرده اند. خانه کلبادی ها دارای دو قسمت بیرونی و درونی است و پشت بامی سفالی دارد. ساختمان عمارت از دو طبقه مستطیلی به همراه یک زیر زمین تشکیل شده است.
این زیر زمین در گذشته به عنوان یخچال مورد استفاده قرار می گرفت و دو طبقه دیگر نیز از اتاق ها و بخش های شاه نشین و باشکوهی تشکیل شده اند که نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کنند. در هریک از طبقات راه پله و اتاق هایی در دو طرف شاه نشین قرار گرفته اند که جذابیت خاصی به آن بخشیده اند. برای تزئین خانه کلبادی از کاشی کاری های ظریف و زیبا و همچنین شیشه های رنگارنگ در بخش های مختلف بنا استفاده شده است.
در هنگام ورود به عمارت کلبادی ها پنجره های متفاوتی که در طبقه اول و دوم وجود دارد مورد توجه بازدیدکنندگان قرار می گیرد و علت این تفاوت تغییر پنجره ها در مرمت و بازسازی بنا است.
برای راه یافتن به طبقه دوم ساختمان باید از راه پله هایی که در قسمت شمالی ساختمان وجود دارد استفاده نمایید. قسمت بیرونی خانه در بخش سمت چپ ورودی ساختمان اصلی قرار گرفته است و از حیاط و اتاق کوچکی تشکیل شده است. اگر به سمت دیگر حیاط بروید مسیری وجود دارد که در انتها به قسمت حیاط اندرونی منتهی می گردد.
از دیگر قسمت های جذاب و منحصر به فرد خانه کلبادی می توان به آشپزخانه، حمام، محل زندگی خدمتکاران، اصطبل و … اشاره نمود. حمام این بنای تاریخی دارای معماری جالبی است و دارای دو بخش گرمخانه و سربینه می باشد.
ویژگی های متمایز و بی نظیر خانه تاریخی کلبادی ها موجب شده که این بنا در لیست آثار ملی ایران قرار بگیرد. به شما پیشنهاد می کنیم که در سفر به ساری و شمال کشور در کنار بازدید از دریا، جنگل و سایر اماکن طبیعی و دیدنی حتما سری به این جاذبه تاریخی زیبا نیز بزنید. برای سفر به ساری فقط کافی است که بلیط قطار ساری را از مستر بلیط تهیه کنید.
شرایط بازدید
خانه تاریخی کلبادی ها که قدمت آن به زمان قاجار باز می گردد همه روزه از ساعت 8 صبح الی 5 بعد ظهر پذیرای بازدید کنندگان گرامی می باشد. برای بازدید از این مجموعه باید هزینه بابت بلیط بپردازید که مقدار آن برای اتباع ایرانی و غیر ایرانی متفاوت است. اگر می خواهید به خانه کلبادی ها بروید به زمانی حدود یک الی دو ساعت زمان نیاز دارید و بهترین فصل بازدید از آن فصل خوش آب و هوای بهار است.
آدرس و راه های دسترسی
اگر از میدان ساعت ساری به سمت خیابان انقلاب بروید به محله آب انبار نو خواهید رسید که در انتها به خانه تاریخی کلبادی منتهی می شود. در اطراف میدان ساعت ایستگاه های اتوبوس و تاکسی وجود دارد که می توانید با استفاده از آن ها خود را به خانه کلبادی برسانید. همچنین با خودروهای شخصی یا خودروهای اجاره ای نیز امکان دسترسی به این بنا وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید