امروزه مساجد تاریخی یکی از جاذبه های گردشگری به شمرار می روند که افراد مختلف به دیدار از آنها می روند. مسجد در ابتدای اسلام در عین سادگی و بی پیرایگی کاربرد های گوناگون داشت. برپایی نماز، ابلاغ دستورات و احکام الهی، ایراد خطبه و موعظه، فراخوانی به منظور مشارکت در جهاد اسلامی، تشکیل جلسات مشورتی و رایزنی، قضاوت، آموزش و تفسیر آیات قرآنی از مهم ترین کاربردهای مسجد در ابتدای اسلام در کنار عبادت بود. در کلیه دوره های اسلامی، مساجد بسیاری در ایران ساخته شد که برخی از آنان هم اکنون نیز وجود دارند و به عنوان اثری تاریخی – مذهبی شناخته می شوند. در سده های گذشته، شمار زیادی از مساجدی که در قرون نخست اسلامی در ایران ساخته شد، از بین رفته و تنها معدودی از آنها بر جای مانده اند. ساختار معماری مساجد ایرانی صدر اسلام مستقیماً از معماری فضاهای نیایشگاهی در ایران پیش از ورود اسلام و ویژگی های کالبدی آنها تأثیر پذیرفته است. یکی زاز مساجدی که از گذشته در ایران به جا مانده است در شهرستان بابل استان مازندران قرار دارد و با نام مسجد کاظم بیک بابل شهرت پیدا کرده است. بسیاری از افراد با خرید بلیط اتوبوس بابل راهی این شهرستان می شوند و از جاذبه های گردشگری متنوع آن دیدن می کنند.

معرفی مسجد کاظم بیک بابل

معرفی مسجد کاظم بیک بابل

شهرستان بابل که در استان مازندران قرار دارد و یکی از شهرستان های شمالی ایران است با طبیعت بی نظیرش شناخته می شود. ولی باید این نکته را عنوان کنیم که جاذبه های گردشگری بابل تنها در جاذبه های طبیعی اش خلاصه نمی شود و انوع مختلفی دارد. یکی از آنها، مسجد کاظم بیک بابل محسوب می شود که سالانه افراد زیادی از آن دیدن می کنند. در این بخش از مجله مستر بلیط در مورد این جاذبه تاریخی مذهبی اطلاعاتی را برای شما گردآوری کرده ایم که در اختیارتان قرار می دهیم. این مسجد در شهر بابل و در محله سرحمام آن واقع شده و متشکل از مدرسه و مسجد است. این مسجد در سال ۱۰۹۲ توسط حاج کاظم بیک ساخته شد و دوره های مختلف مورد مرمت قرار گرفت. اولین مرمت آن در سال ۱۱۰۱ توسط پسر، آقا محمد رضا انجام شد و برای بار دوم در سال ۱۱۶۹ ه . ق توسط مولانا میرنظام الدین محمد مورد مرمت قرار گرفت. از آنجایی که این بنا قدمت بالایی دارد در تاریخ ۲۴ اسفند ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۵۲۳ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

معماری بنای مسجد کاظم بیک

معماری بنای مسجد کاظم بیک

این بنا دارای حیاطی مربع شکل است که در دو طرف شرق و غرب آن، ایوان هایی با پوشش مسطح سفال پوش، متکی بر هشت فیلپا دیده می شود. شبستان اصلی مسجد، در سمت جنوب قرار دارد و از سه قسمت اصلی تشکیل می شود. قسمت میانی آن، از دیگر قسمت ها بزرگتر و با گنبد اصلی پوشش یافته است. این گنبد بر روی چهار طاق جناغی، که بر روی چهار فیلپا قرار دارد، استوار شده است. دو قسمت دیگر، در طرفین گنبد اصلی قرار دارند و با گنبدهای کوچکتری پوشش داده شده اند. سمت غربی، محلی برای زنان، و سمت شرقی، مقبره سه تن از علما است. در ضلع جنوبی بخش میانی، محرابی قرار دارد که بر دو طرف آن، دو سنگ نوشته، متضمن ابیاتی به تاریخ ۱۱۶۹ ه-. ق و به خط نستعلیق نصب شده است.

راه های دسترسی به مسجد کاظم بیک

برای اینکه از این بنا دیدن کنید باید راهی بابل شوید و در ابتدا خود را به این شهر برسانید. سپس به سمت محله سرحمام آن بروید تا بتوانید از این بنا دیدن کنید. با وسایل نقلیه عمومی موجود در شهر، مثل تاکسی و اتوبوس، می توانید به این محله، که جزء بافت تاریخی شهر به شمار می رود، بروید.

بازدید از مسجد کاظم بیک بابل

بازدید از مسجد کاظم بیک بابل

دیدار از این مسجد رایگان است و نیازی نیست هزینه ای از این بابت پرداخت کنید. این مسجد هنوز کاربری خود را به عنوان مسجد حفظ کرده است پس به یاد داشته باشید که در زمان های نماز برای دیدار از بنا مراجعه نکنید و در زمان هایی غیر از آن به این مکان بروید. مستر بلیط پیشنهاد می کند اگر به این شهر سفر کردید حتما از این مسجد هم دیدن کید و لحظاتی خوش را برای خود و همراهاناتن رقم بزنید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *