در دوره ای زندگی می کنیم که زندگی شهری و مدرن شدن آن تاثیرات مخربی بر روی روح و روان انسان ها و همچنین جسم آنها گذاشته است. همین مشکلات به علاوه برخی دیگر از مشکلات مردم را به سوی سفر به مناطقی با طبیعت و آب و هوای مناسب کشانده است. یکی از این مناطق روستاها به شمار می روند در اول لیست مقصد برای سفر قرار دارند. همین موضوعات نوعی از سفر با نام گردشگری روستایی را به وجود آورده است که سالانه هم بر طرفداران آن افزوده می شود. گردشگری روستایی شامل فعالیت های متنوعی است که گردشگران در نواحی روستایی انجام می دهند. انواع مختلف آن تحت عنوان گردشگری طبیعی، گردشگری فرهنگی، گردشگری بومی، گردشگری دهکده ای و گردشگری کشاورزی تفکیک و طبقه بندی شده اند. گردشگری روستایی به عنوان یک فعالیت تفریحی اجتماعی در نیمه دوم قرن هجدهم در بریتانیا و سپس سایر کشور های اروپایی ظاهر شد. در حال حاضر این نوع از سفر در ایران نیز بسیار باب شده است و سالانه افراد زیادی روستاها را برای سفر و حتی اقامت های طولانی مدت انتخاب می کنند. روستای کندوله که در استان کرمانشاه و شهرستان صحنه واقع شده است یکی از این روستا ها به شمار می رود.
درباره روستای کندوله
شهرستان صحنه، که نامی آشنا برای سفر دوستان به شمار می رود، در استان کرمانشاه قرار دارد و یکی از شهرستان های آن محسوب می شود. وجه تسمیه و تاریخچه شهر صحنه به درستی مشخص نیست. صرف نظر از شکل مکتوب عربی صحنه، میتوان آن را تلفظ سئنه دانست که به معنی شاهین است. شهرستان صحنه از شمال با شهرستان سنقر و کلیایی و استان کردستان، از شرق با کنگاور، از غرب با شهرستان کرمانشاه و شهرستان هرسین و از جنوب با استان لرستان همسایه است. در این شهرستان جاذبه های گردشگری زیادی وجود دارد که یکی از آنها روستای کندوله به شمار می رود. این روستا از توابع بخش دینور شهرستان صحنه کرمانشاه در فاصله ۷۵ کیلومتری کرمانشاه و ۵۲ کیلومتری صحنه قرار دارد. وجود طبیعت بی نظیر و آب و هوای مناسب و پاک در فصل های گرم سال هر ساله گردشگران زیادی را به آنجا می کشاند. این روستا علاوه بر اینکه دارای طبیعتی بی مانند است، پیشینه تاریخی نیز دارد و همین امر سبب وجود آثار تاریخی مختلف در آن شده است. از آیین های سنتی آنان می توان تعزیه خوانی و برگزاری مراسم عزاداری را نام برد. صنایع دستی این روستا شامل انواع قالی های بومی و غیر بومی، که بیشتر جنبه صادرات دارند، می شود.
جاذبه های گردشگری روستا
همانطور که در بخش قبل اشاره کردیم در این روستا می توانید هم شاهد جاذبه های طبیعی و هم تاریخی باشید که در ادامه به توضیحاتی در مورد آنها می پردازیم.
جاذبه های گردشگری روستا
کوه «کوله بزرگ» و «دره قلعه» در شمال روستا، کوه «پیر آفتاب» در جنوب و کوه «۱۶تپه» در جنوب آن واقع شده اند. به همین خاطر این روستا می تواند محل مناسبی برای علاقمندان به کوهنوردی باشد. روستای کندوله در کوهپایه قرار دارد و تاکستان های زیبا و زیاد آن در تابستان زیبایی خاصی به آن می بخشد. این باغات در دامنه کوه به صورت پلکانی است و بر زیبایی آن میافزاید. پوشش گیاهی این منطقه شامل انواع درختان و گیاهان می شود که از میان آنها می توان کیکم، بلوط، گویج، بلالوک، ارژن و پونه، گلگاوزبان، گل کبود، ختمی، بو مادران، گون و … را نام برد. لازم به ذکر است که بسیاری از این گیاهان خاصیت درمانی دارند. چشمه ها و نهر های خروشان یکی دیگر از چشم اندازهای این روستا را تشکیل می دهند.
جاذبه های تاریخی
قدمت تاریخی این روستا سبب وجود آثار تاریخی گوناگونی در آن شده است که امامزاده پیرافته، قلعه مروان و برخی دیگر از جمله این آثار تاریخی به شمار می آیند. قلعه مروان بر بالای کوه «دره قه لا»در شمال شرقی کندوله واقع شده است و مردم کندوله معتقدند که این قلعه محل پنهان شدن مروان خلیفه اموی بوده است.
راه های دسترسی به روستای
برای اینکه بتوانید از نزدیک این روستا را ببنید باید راهی شهرستان صحنه شوید. برای رفتن به شهرستان صحنه آسان ترین راه تهیه بلیط اتوبوس صحنه از مستر بلیط به صورت آنلاین است. پس از رسیدن به شهر صحنه باید سراغ وسایل حمل و نقل عمومی که به ست این روستا می روند بروید و با کمک آنها خود را به آنجا برسانید. اگر هم با خودرو شخصی سفر می کنید فقط کافی است که در مسیر منتهی به روستا قرار بگیرید.
بازدید از روستای کندوله
دیدن روستا رایگان است و نیازی نیست هزینه ای از این بابت پرداخت کنید. پیشنهاد مجله مستر بلیط به شما این است که در زمان برگشت از روستا حتما از محصولات روستاییان خریدی انجام دهید و به عنوان سوغات با خود بیاورید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید