از زمان پیدایش اسلام تا کنون، مساجد، مکانی برای عبادت مسلمانان در درگاه خداوند بوده اند که از گذشته تا کنون ساخت این مساجد ها ادامه دارد. استان فارس هم از آنجایی که یک شهر با تاریخچه غنی محسوب می شود، مکان های زیادی دارد که ثابت کننده تاریخ این استان به شمار می روند. مسجد جامع کبیر هم یکی ازهمین بناهایی به شمار می رود، که ازگذشته به جا مانده است و تاریخچه نسبتا غنی دارد. البته تفاوت هایی در رابطه با ساخت و تاسیس مسجد حامع کبیر که در شهر تاریخی نی ریز واقع شده است وجود دارد که در مجله مستر بلیط می توانید این تفاوت و نکات مهم را راجع به مسجد جامع کبیر مطالعه کنید.
درباره مسجد جامع کبیر
مسجد جامع کبیر در شهر تاریخی نی ریز واقع شده است که سر گذشت جالبی دارد. این مسجد قدیمی که به عنوان یک عبادت گاه بسیار تاریخی در ایران شناخته می شود، امروزه به مکانی تبدیل شده است تا گردشگران از آن بازدید کنند و به عمق تاریخ پی ببرند. نکته جالبی که درباره مسجد جامع کبیر وجود دارد، این است که این بنا در گذشته قبل از این که به یک عبادتگاه برای مسلمانان تبدیل شود، آتشکده ای برای زرتشیان بوده است. البته از آنجایی که تا قبل از پیدایش اسلام، ایرانیان دینی زرتشتی داشتند، این موضوع عجیب نیست و به نوعی در هر دو زمان، هم در زمان زرتشتیان و هم پیدایش اسلام، یک عبادتگاه برای پرستش خدای یگانه محسوب می شد. البته با وجود قدمت زیاد این بنا، مرمت های تا کنون بر روی مسجد اعمال شده است که آن را همانند سابق حفظ کنند و به نوعی از آسیب و خرابی آن هم جلوگیری کنند. مسجد جامع کبیر معماری منحصر به فردی دارد که در ادامه وب سایت مستر بلیط و انتهای این مقاله، می توانید آن را بخوانید. پس از اگر راجع به جزئیات دقیق تر مسجد، مثل تاریخچه مسجد، و نقشه و قسمت های مختلف آن، کنجکاو هستید، حتما مقاله را تا انتها دنبال کنید.
تاریخچه مسجد جامع کبیر
همان طور که بیان کردیم مسجد جامع کبیر یکی از قدیمی تربن مساجد ایران محسوب می شود که می توان به جرأت گفت اولین مسجدی هم به شمار می رود، که تبدیل به یک عبادتگاه برای مسلمانان شد. این مسجد معماری خاص و متفاوتی دارد که محققان از روی ساختار آن، متوجه شده اند این بنای تاریخی در دوره ساسانیان ساخته شده و متعلق به آن دوران است. همچنان با وجود این که مسجد جامع کبیر، جزء مکان ها و جاذبه های اصلی ایران و استان فارس محسوب می شود، هر ساله افراد زیادی برای بازدید از اولین مسجد تاریخی به این شهر می آیند و قصد بازدید از آن را دارند.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
زمانی که وارد مسجد می شوید، نوع معماری آن توجه شما را جلب می کند. این مسجد دارای یک ایوان هم می باشد که باعث شده مسجد جامع کبیر علاوه بر تاریخی ترین مسجد ایران، به اولین مسجد تک ایوانی هم تبدیل شود. البته لازم به ذکر است که بیان کنیم این مسجد چند بار تا کنون مرمت و بازسازی شده تا از خرابی آن جلوگیری کنند. وجود طاق ها، مناره ها و حتی شبستان هایی که در مسجد وجود دارد، به خوبی بازدید کنندگان را به عمق تاریخ ساسانی می برد. البته مرمت هایی که بر روی مسجد اعمال شده، کمی نقشه اصلی بنا را تغیبر داده است و به نوعی می توان گفت مناره هایی به مسجد اضافه کرده اند، اما هنوز هم با وارد شدن به آن می توان نقشه و معماری اصلی آن را تشخیص داد. در درون مسجد، سنگ نگاره ها و کتیبه هایی هم موجود است که نقش و نگارهایی بر روی آن ها واقع شده، طبق فرضیات محققان، این سنگ نوشته ها یا بهتر است بگویبم کتیبه ها، نشانه هایی برای ثابت کردن مسجد و پرسیدن خدای یگانه هستند. جنس مسجد جامع کبیر از سفال و سنگ است و سقفی هم مسطح دارد. در اطراف مسجد هم می توان شاهد مناره هایی بود که یک دلیل محکم دیگر برای اثبات وجود مسجد در زمانهای گذشته هستند. با وارد شدن در مسجد می توان حیاط و سپس ۵ طاق را مشاهده کرد که تاریخی و قدمت از این طاق ها کاملا مشخص است؛ البته با وجود این که این بنا چندین بار مرمت و بازسازی شده، ولی چند جای او کاملا آسیب دیده است که این موضوع را به گذشتن زمان طولانی مدت از مسجد می توان ربط داد.
شرایط بازدید از مسجد جامع
برای بازدید کردن از مسجد جامع کبیر، اگر از شهرهای دیگر قصد سفر دارید، باید در ابتدا بلیط اتوبوس نی ریز را تهیه کنید و به این شهر بروید. سپس می توان با کمک با نقشه و حتی مردم بومی نی ریز، برای بازدید از مسجد مشهور نی ریز رفت که یکی از مهم ترین آثارهای تاریخی این شهر محسوب می شود.
آدرس و نحوه دسترسی با وسایل مختلف
امکان بازدید از مسجد جامع کبیر، با تمامی وسایل نقلیه امکان پذیر است و بدون محدودیت می توان تا درب اصلی مسجد جلو رفت. همچنین تا کنون باید متوجه باشید که این مجموعه تاریخی در نی ریز، استان فارس واقع شده است که برای بازدید از آن، در اولین فرصت و شرایطی مناسب، می توانید اقدام کنید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید