مسجد جمعه اصفهان

مسجد جمعه اصفهان؛ تاریخچه + راه های دسترسی

در این قسمت از مجله مستر بلیط قرار است درباره مسجد جمعه اصفهان اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم، از این رو اگر می خواهید با این مسجد تاریخی آشنا شوید، تا انتهای مقاله همراه ما بمانید. مسجد جامع اصفهان که به آن  مسجد جمعه اصفهان هم می گویند، یکی از بناهای مهم و زیبای شهر اصفهان است.

این مسجد محل برگزاری نماز جماعت و نماز جمعه، مکانی برای برگزاری کلاس های آموزشی، اجتماعی و  سیاسی است. در اغلب شهر ها، مسجد هایی بنا می شود که هر کدام دارای ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود هستند. این مسجد نیز مشخصاتی خاص دارد که در ادامه بیشتر در مورد آن ها می پردازیم.

تاریخچه مسجد جمعه اصفهان

تاریخچه مسجد جمعه اصفهان

از آن جایی که قدمت مسجد جمعه اصفهان بسیار کهن است، پژوهشگران قدمت آن را به قرن دوم هجری قمری نسبت داده اند. در اصل می توان گفت که این مسجد به دستور خلیفه معتصم عباسی، تخریب شد و یک بنای ستون دار با سقفی از جنس چوب ساختند. در حال حاضر نیز قسمتی از این ستون و دیوار ها باقی مانده است و می توانید آن ها را مشاهده کنید.

با مرور زمان بر روی این مسجد تغییرات زیادی انجام گرفت اما یکی از مهم ترین این تغییرات در زمان سلجوقی ها اتفاق افتاد. معماران در آن دوره بر خلاف دیگر مساجد ساخته شده که به صورت عربی بودند، این مسجد را به صورت ایرانی بنا کردند.

این مسجد طی گذشت زمان آسیب های جدی دید، یکی از این آسیب ها که خسارت زیادی را به بار آورد آتش سوزی مسجد به دست اسماعیلیان بود. در دوره های بعد تغییرات مهمی بر روی این مسجد به عمل آورند و آن را به کلی بازسازی کردند تا این که سر انجام در تاریخ ۱۵ دی ماه، سال ۱۳۱۰ با شمارهٔ ثبت ۹۵ به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران و همچنین در سال ۱۳۹۰ هجری شمسی به عنوان میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید و افراد علاقه مند می توانند با تهیه کردن بلیط هواپیما اصفهان به دیدن این مسجد جامع بروند.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

مسجد جمعه اصفهان را در ابتدا با استفاده از خشت خام ساخته بودند اما پس از مدتی به علت مقاوم سازی و پایداری آن را به همراه آجر بازسازی کردند. این مسجد ساختمانی مستطیل‌ شکل دارد و دارای ده ورودی، چهارده محراب از کاشی، سه محراب گچی و پنج محراب از سنگ ‌است. همچنین چهار ایوان در وسط چهار ضلع آن قرار دارد که محلی برای عبادت مردم، تدریس استادان و حضور پادشاهان بوده است و از آن استفاده می کردند.

در این مسجد سبک ‌های مختلفی از معماری ایران دیده می شود، جرز های آجری ستون های مقاوم، ایوان های زیبا، سر در های دو گانه، گچ بری های منظم و تزیینات دیگر از جمله این سبک ها هستند که در ساخت مسجد جامع از آن ها استفاده کرده اند.

نا گفته نماند که مسجد جامع اصفهان، دو حوض بسیار زیبا دارد که یکی از آن ها به شکل  چهار ضلعی در وسط صحن واقع شده است و یک سکو بر روی آن قرار دارد. حوض دیگر در قسمت شمالی مسجد ساخته شده و به شکل یک چند ضلعی با طرحی دیدنی قابل مشاهده است.

مسجد جمعه اصفهان در کل دارای ۴۸۴ فضای سرپوشیده است و هر یک از این فضا ها به صورت متفاوت از دیگری ساخته شده اند. اگر می خواهید به این شهر سفر کنید و همچنین در هزینه ها صرفه جویی لازم را انجام دهید؛ به شما پیشنهاد می کنیم بلیط اتوبوس اصفهان را برای خود انتخاب کنید.

کسانی که مسجد جامع اصفهان را از نزدیک مشاهده کرده اند می دانند که کتیبه های موجود در آن با چه حرفه ای ساخته شده اند. تمام کتیبه های این مسجد با استفاده از گچ و آجر ساخته اند و با خط هایی از جمله؛ نستعلیق، کوفی، ثلث و بنایی و آیاتی از قرآن تزئین شده اند.

ساخت مسجد جمعه اصفهان باعث گسترده شدن روستاهای منطقه سپاهان شد و همین امر جمعیت شهر را هم افزایش داد. به مرور زمان گذرگاه ها و بازار های زیادی در آن منطقه ساخته شد و به تدریج شهر سازی رونق گرفت و این مکان آباد شد.

شرایط بازدید از مسجد جمعه اصفهان

شرایط بازدید

مسجد جمعه اصفهان همه روزه از ساعت ۶ صبح الی ۲۰ شب باز است و جمعه ها نماز جمعه را در آن برگزار می کنند. اگر به اصفهان سفر کردید، حتما سری هم به این مسجد زیبا بزنید.

راه های دسترسی به مسجد جمعه اصفهان

 مسجد جامع اصفهان در میدان قیام، خیابان مجلسی و در آخر بازار بزرگ قرار دارد. برای سفر به اصفهان می توانید تمام بلیط های مورد نظر تان را به صورت آنلاین از مستر بلیط بخرید و یک سفر راحت را تجربه کنید.

برای خرید بلیط قطار می توانید از مستر بلیط کمک بگیرید و در کم ترین زمان رزرو خود را انجام دهید. اگر برای اولین بار است که می خواهید از مستر بلیط هتل تهیه کنید، رزرو هتل اصفهان شامل تخفیف می شود، کافی است تا به صفحه هتل مراجعه کرده و از کد استفاده کنید.
اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *