مسجد جامع کرمان

مسجد جامع کرمان

کرمان یکی از استان های وسیع کشور به شمار می رود که به دلیل پیشینه ای که دارد بیش از 7 هزار ابنیه تاریخی را درون خود جای داده است. از بین اثرهای تاریخی حدود 700 مورد آن را در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسانده اند. یکی از این  اثرهای تاریخی مسجد جامع کرمان یا همان مسجد مظفری است که در مجله مستر بلیط به بحث در مورد آن خواهیم پرداخت.

تاریخچه

مسجد مظفریه در سال 750 هجری قمری در زمان حکومت محمد مظفر ساخته شده، که بعد از گذشت سال ها هنوز هم زیبایی گذشته خود را حفظ کرده است. این بنا در نزدیکی بازار مظفری واقع شده است به همین علت می توان با رفتن به آن جا از بازار تاریخی آن هم دیدن نمایید. طبق سندهایی که وجود دارد گفته می شود این مسجد در بیرون از کرمان ساخته شده بود که بعد از اینکه این شهر وسیع تر شد در داخل شهر قرار گرفت. در زمان حکومت مظفریه، محمد مظفر هنگامی که به نبرد با قوم جرمان و اوغان پرداخته، نذر کرده است که اگر پیروز از جنگ بیرون آید میراثی را از خود به یادگاری بگذارد،  به همین علت دستور ساخت این مسجد را داد و به نام مسجد مظفریه معروف شد. سایت مستر بلیط به ارائه انواع بلیط های وسایل حمل و نقل عمومی می پردازد، بنابراین با مراجعه به این سایت می توانید بلیط مورد نیاز خود را تهیه کنید.

نقشه و معرفی بخش های مختلف

نقشه و معرفی بخش های مختلف

بسیاری از شهرهای ایران یک مسجد تاریخی را درون خود جای داده اند که به عنوان زیبا ترین جاذبه گردشگری آن شهر به شمار می رود. یکی از این مساجد در شهر کرمان واقع شده که به مسجد جامع مظفری مشهور است. این مسجد از سه درب ورودی برخوردار است که در ضلع های شمالی، غربی و شرقی قرار دارند، که در ضلع شرقی آن سردری بزرگ وجود دارد و در بالای آن یک ساعت را قرار داده اند. صحن کلی مسجد حدود 325 متر مربع می شود که یکی از مسجد های چهار ایوانی است و کاشیکاری های منحصر به فردی را برای آن انجام داده اند. با خرید بلیط اتوبوس کرمان می توانید سفر خود را در مدت زمان مشخص  شروع کنید و به بازدید از این مسجد تاریخی بپردازید. سردر شرقی مسجد را مقرنس کارهایی در برگرفته است که می تواند نظر هر گردشگری را به سوی خود جلب نماید. این کاشی کاری ها و مقرنس کاری های سر در را از ارزشمند ترین بخش مسجد می دانند. محرابی که درون مسجد جامع کرمان قرار دارد از سنگ مرمر ساخته اند و خطوط زیبایی را بر روی آن نقاشی کرده اند که زیبایی آن را دو برابر کرده است.

پشت محراب مرقد شاعری وجود دارد که متعلق به ملا بمانعلی راجی کرمانی است. این مسجد تاریخی مانند دیگر بناها دچار آسیب هایی شد که در زمان حکومت شاه عباس دوم فردی به اسم شاهرخ نامی این مسجد را مورد مرمت قرار داد. از طرفی دیگر در دوران زندیه با توجه به نوشته هایی که در بالای مناره وجود دارد در سال 1176 هجری قمری فردی به اسم محمد تقی خان که حاکم کرمان بوده این مسجد را بازسازی کرده است. در زمان حکومت قاجاریان آقا محمد خان قاجار با توپ گلوله ای را به سر در شرقی مسجد شلیک کرد که باعث شد این بنا آسیب هایی ببیند و بعد از آن به دست افراد دیگر مورد بازسازی قرار گرفت، همچنین در زمان حکومت پهلوی ها گروهی که به حکومت پهلویان وفادار بودند این مسجد را آتش زدند که تعدادی از مردم کرمان هم در این واقعه کشته شدند که بعد از آن این مسجد را دوباره مورد بازسازی قرار دادند. این مسجد به طور کلی در طول سال هایی که بنا شد خسارت های را متحمل گردید که هر بار آن را مورد بازسازی قرار دادند. این مسجد که یکی از ارزشمند ترین بناهای کرمان به شمار می رود در فهرست آثار ملی ایران در سال 1315 به ثبت رسیده است.

 شرایط بازدید

 شرایط بازدید

مسجد جامع کرمان یکی از بناهای تاریخی این شهر به شمار می رود که مورد توجه گردشگران زیادی قرار دارد. برای بازدید از این مسجد نیازی نیست هیچ گونه هزینه ای را بپردازید و در هر ساعتی از روز که بخواهید می توانید وارد مسجد جامع شوید و از معماری منحصر به فرد آن نهایت لذت را ببرید.

آدرس و مسیر دسترسی 

مسجد جامع کرمان در خیابان دکتر شریعتی قرار دارد و می توانید با پیدا کردن بازار گنجعلی خان به راحتی این مسجد را بیابید. زمانی که قصد دارید از هواپیما برای مسافرت خود استفاده نمایید، هنگامی که به فرودگاه برسید در آن جا تاکسی هایی قرار دارند که شما را به مکان مورد نظر خواهند رساند، بنابراین با تهیه بلیط هواپیما کرمان به راحتی می توانید سفر خود را به این شهر تاریخی آغاز کنید. هنگام مسافرت با ماشین های شخصی مطمئنن برای رفتن به بازدید از جاذبه های مختلف با مشکل پارک رو به رو خواهید شد، اما اگر زمانی که به کرمان می روید از خودروهای شخصی استفاده می کنید، اول باید میدان شهدا را بیابید سپس مسیر خیابان دکتر شریعتی را در پیش بگیرید، در نهایت به مسجد جامع کرمان خواهید رسید.

اشتراک‌گذاری
Author image
ashja
ashja

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظرات کاربران

اولین نفری باشید که نظر می دهید