استان قزوين به دليل موقعيت ويـژهی جغرافيـايی اش بـه عنـوان گذرگاه بين شرق و غرب و شمال و جنوب كشور در طول ادوار مختلف همواره مورد توجه جوامع انسانی بوده و از دير بـاز نقش چشمگيری در تحـولات و تطـورات فرهنگـی فـلات ايـران داشته است. شهرستان آبیک که در این استان قرار دارد نیز مورد توجه افراد بسیاری بوده است و محل مناسبی برای زندگی فرزندان امامان به شمار می آمد. به همین خاطر در این شهرستان می توانید امامزادگان زیادی را ببینید. بسیاری از افراد هستند که برای زیارت این امامزادگان راهی شهرستان آبیک می شوند. از آنجایی که این شهرستان بهار و تابستانی خنک دارد مجله مستر بلیط پیشنهاد می کند در این فصول راهی این منطقه شوید تا نهایت لذت را از آن ببرید. در ادامه این مطلب در مورد یکی از امامزادگان شهرستان آبیک اطلاعاتی را برای شما گردآوی کرده ایم که در اختیار شما قرار می دهیم. پس اگر علاقه دارید امامزاده علی شکرناب را بیشتر بشناسید و با موقعیت و ساختار ساختمان آن بیشتر آشنا شوید به هیچ عنوان ادامه این مقاله را از دست ندهید.
معرفی امامزاده علی شکرناب
روستای شکرناب که در شهرستان آبیک قرار دارد یکی از روستاهای قدیمی این منطقه محسوب می شود. این روستا در دامنه بلندی های الموت واقع شده است و از طرف دیگ نیز به دشت قزوین می رسد که سبب شده ست آب و هوایی بسیار مناسب برای سفرهای تابستانی داشته باشد. در این روستا آثار تاریحی و مذهبی مختلفی وجود دارد که هر یک از آنها باعث شهرت این روستا شده است. وجود این آثار تاریخی و مذهبی و همچنین آب و هوای مناسب این روستا را به مقصدی ایده آل برای سفر تبدیل می کند. یکی از جاذبه های تاریخی – مذهبی این روستا امامزاده علی شکرناب است که در داخل روستا و در کنار گورستان آن قرار دارد. گفته می شود که این مقبره متعلق به فردی به نام علی ابن عون است که از نوادگان امام رضا به شمار می آید و احتمالا ساختمان آن متعلق به قرون هشتم و نهم هجری است. حمدالله مستوفی در مورد این زیارتگاه این چنین می نویسد : « مشهدی پیدا شده که از فرزندان علی کرم الله وجهه یکی آنجا مدفون است. نامش علی بن عون بن مرتضی علیه السلام و آن مزار را هیبتی عظیم است».
معماری بنای امامزاده علی
معماری مقابر امامزادگان از متنوع ترین و ماندگار ترین گونه های معماری در ایران پس از مساجد است که در زمره اماکن مقدس قرار دارد. ساخت این نوع بناها در ایران به خاطر گرایش های شیعی، نسبت به دیگر کشورهای اسلامی بیشتر مشهود است. ساختمان امامزاده علی شکرناب از معماری خاص و زیبایی برخوردار است که هر بیننده با دیدن آنن حیرت می کند. این ساختمان به صورت هشت ضلعی با سقفی هرمی شکل است. قاعده بنا به صورت دایره ای ساخته شده است و طول هر ضلعش برابر با 2.80 متر می شود. در نمای خارجی بنا روی جرزهای هشت گانه طاق نماهایی قابسازی شده دیده می شود و در زیر تیزه قوس های بالای طاق نما ها یک طرح هندسی تزیینی به صورت قطار بندی دندانه دندانه وجود دارد که بر زیبایی هر چه بیشتر بنا افزوده است. روی این قطار بندی کم عرض، دیوارهایی به ارتفاع هشتاد سانتی متر بالا رفته و از آنجا به نرمی به طرف داخل شکسته شده در نتیجه گنبد هرمی هشت ضلعی را شکل داده است. در کنار این ساختمان، شبستانی وجود دارد که هم دوره با ساختمان مقبره نیست و بعد ها آن را اضافه کرده اند. این شبستان دارای جلوخانی سرپوشیده و پوشش آن به وسیله سه گنبد آجری کوتاه به بنای حرم افزوده شده است. در سر در ورودی کاشی های کف پوش معروف به «ابر وباد» و یک کتیبه سنگی مورخ ۸۸۴ مشاهده می شود که با آجر و کاشی تزئین شده است.
برای سفر به شهر آبیک می توانید از اتوبوس استفاده کنید و خرید بلیط اتوبوس را نیز از مستر بلیط و به صورت آنلاین در کمترین زمان انجام دهید.
راه های دسترسی به امامزاده علی
در بخش های قبل به این موضوع اشاره کردیم که امامزاده علی در شهرستان آبیک و در روستای شکرناب قرار دارد. پس اگر قصد زیارت از آن را دارید باید خود را به این روستا برسانید. برای رفتن به روستا می توانید از مسیر کیلومتر ۲۰ بزرگراه قزوین – تهران، کیلومتر ۱۴ فرعی حاجی آباد (جاده انگه، جاده پایین طالقان) استفاده کنید.
بازدید از امامزاده علی شکرناب
دیدار از این امامزاده رایگان است و نیازی به پرداخت ورودی ندارید. پیشنهاد می کنیم زمانی از روز را برای زیارت اتخاب کنید که بتوانید فرایض دینی خود را نیز در این امامزاده انجام دهید. از آنجایی که این وستا طبیعتی زیبا خاص دارد می توانید پس از زیارت زمانی را نیز به گردش در این منطقه بگذرانید.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید