بیمه خودروهای اجاره ای

بیمه خودروهای اجاره ای چگونه است؟ اطلاعات + مدارک

بیمه خودروهای اجاره ای چگونه است؟ امروزه اجاره خودرو از شرکت ها و موسسات اجاره دهنده خودرو طرفداران بسیاری پیدا کرده است و خیلی از افراد ترجیح می دهند به جای پرداخت مبلغ سنگینی جهت خرید خودرو، با صرف مبلغ بسیار کمتری خودرو مورد نظر خود را اجاره نمایند.

خودروهای اجاره ای دارای تنوع بالایی هستند و می توان انواع خودروهای ایرانی و خارجی لوکس را متناسب با نیاز خود در میان آن ها انتخاب نمود. در حال حاضر بسیاری از شهرهای ایران دارای موسسات اجاره دهنده خودرو هستند و دیگر مانند گذشته نیست که فقط مناطق تفریحی و توریستی مانند جزیره کیش دارای چنین امکاناتی باشند.

با توجه به اینکه خودروهای اجاره ای دارای قیمت بالایی هستند حتما باید بیمه شوند تا در صورت هرگونه حادثه ای راننده اجاره کننده مجبور به پرداخت هزینه های سنگین نشود. اگر می خواهید با خودروهای اجاره ای و انواع بیمه آن ها بیشتر آشنا شوید پس تا پایان با ما همراه باشید.

بیمه خودروهای اجاره ای چگونه است؟

اجاره خودرو

خودروهای اجاره ای در واقع خودروها لوکس و جدیدی هستند که مالکان آن ها این خودروها را در اختیار شرکت های اجاره خودرو قرار می دهند و افرادی که به این خودروها احتیاج دارند می توانند با گذاشتن ضمانت نامه و سند نزد شرکت  اجاره، خودرو را برای مدت مشخصی اجاره نمایند. به عبارتی اجاره خودرو یعنی سپردن خودرو به شخص دیگری غیر از مالک اصلی آن به ازای دریافت مبلغی بابت اجاره.

بیمه خودروهای اجاره ای

 

از کجا خودرو اجاره کنیم؟

شرکت های اجاره خودرو متعددی امروزه راه اندازی شده اند که می توان جهت اجاره خودرو به آن ها مراجعه نمود. البته باید توجه داشت که شرکتی که انتخاب می کنید حتما قانونی و معتبر باشد و دارای مجوز رسمی و دفتر شرکت باشد تا مشکلات جدیدی برای شما ایجاد نشود. علاوه بر شرکت ها وب سایت هایی نیز وجود دارند که در زمینه اجاره خودرو فعالیت دارند و می توان با مراجعه به آن ها خودرو مورد نظر را به صورت آنلاین اجاره نمود. یکی از معتبر ترین وب سایت ها در این زمینه وب سایت مستر بلیط است. این وب سایت که در ابتدا تنها در زمینه ارائه انواع بلیط سیستمی و چارتری هواپیما، قطار و اتوبوس فعالیت داشت، به منظور جلب رضایت مشتریان و ارائه خدمات بیشتر به آن ها فعالیت های خود را توسعه بخشید و یکی از خدمات جدیدی که این شرکت ارائه می دهد اجاره خودرو در شهرهای مختلف ایران می باشد.

بنابراین با نصب اپلیکیشن مستر بلیط به راحتی می توان از خدمات ویژه آن بهره مند شد و خیلی آسان اجاره خودرو در مستر بلیط را انجام داد. خودروهای اجاره ای مستر بلیط از تنوع بالایی برخوردار هستند و همگی تمیز و مدرن می باشند. با انتخاب نوع و مدل خودرو، با راننده یا بدون راننده بودن آن، مدت زمان اجاره، محل تحویل و .. و تکمیل فرم مربوطه قرار دادی بین شما و شرکت یا وب سایت اجاره دهنده خودرو بسته می شود و خودرو در زمان مورد نظر به شما تحویل داده خواهد شد.

 

مدارک مورد نیاز جهت اجاره خودرو

مدارکی که جهت اجاره خودرو مورد نیاز است با توجه به اینکه می خواهید خودرو را همراه با راننده اجاره کنید و یا بدون راننده کاملا متفاوت است. در صورتی که بخواهید خودرو را بدون راننده اجاره کنید باید مدارک زیر را به شرکت یا وب سایت اجاره دهنده خودرو ارائه دهید.

کارت شناسایی معتبر

گواهینامه معتبر

چک بانکی یاسفته با مبلغی معادل 20 درصد بیشتر از قیمت اصلی خودرو

سند ملکی

پرداخت 5 میلیون تومان وجه نقد بابت خسارت و 200 هزار وجه نقد بابت جریمه های احتمالی

اما در صورتی که بخواهید خودرو را با راننده رزرو کنید باید مدارک زیر را ارائه دهید.

کارت شناسایی معتبر

پرداخت مبلغ اجاره خودرو

این شرایط برای ایرانیان است اما اتباع خارجی که بخواهند در داخل ایران خودرو اجاره نمایند باید علاوه بر مدارک ذکر شده پاسپورت معتبر نیز ارائه دهند.

قیمت خودروهای اجاره ای

قیمت خودروهای اجاره ای با توجه به داخلی و خارجی بودن و نیز مدل و سال تولید آن متفاوت است. این خودروها شامل پراید، پژو 405، هیوندای، کیا، اپتیما، بنز، بی ام و، مازراتی، بوگاتی، پورشه و … می باشد و به طور کلی می توان گفت انواع خودروهای شاسی بلند، کوپه، کروک و دو درب و خودروهای ارزان قیمت و معمولی در لیست خودروهای اجاره ای وجود دارد. بنابراین بر اساس آخرین تغییرات بازار خودرو قیمت اجاره خودروها از حدود 100 هزار تومان تا 9 میلیون تومان در روز متفاوت است.

مدارک مورد نیاز جهت اجاره خودرو

 

قوانین تحویل خودرو

پس از تحویل چک و سند، مبلغ نقدی، سایر مدارک مانند کارت شناسایی و عقد قرار داد با شرکت اجاره دهنده خودرو، خودرو مورد نظر با شرایط زیر به شما تحویل داده خواهد شد.

حتما گواهینامه معتبر به همراه داشته باشید.

حداکثر میزان سرعت را رعایت نمایید و با سرعت مجاز رانندگی کنید.

به تمامی قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی پایبند باشید.

تخلف نکنید.

خودرو را با همان میزان بنزینی که در باک وجود دارد مجددا تحویل دهید.

خودرو را در زمان تعیین شده تحویل دهید و تاخیر نداشته باشد.

در محدوده مجاز تعیین شده در شهر یا استان از خودرو استفاده نمایید و از این محدوده خارج نشوید.

در صورت خرابی خودرو بلافاصله پیش از آنکه خودرو را به تعمیرگاه ببرید به شرکت اطلاع دهید، زیرا در غیر اینصورت تمام هزینه های آن بر عهده شما خواهد بود.

بیمه خودروهای اجاره ای

بیمه خودروهای اجاره ای

با توجه به اینکه خودروهای اجاره ای معمولا دارای قیمت بالایی هستند شرکت های اجاره دهنده خودرو آن ها را بیمه می کنند و تمامی خودروهای آن ها تحت پوشش بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث هستند. یکی از نکاتی که حتما در هنگام اجاره خودرو باید به آن توجه نمایید تحت پوشش بیمه بودن خودرو است، این مسئله به قدری اهمیت دارد که اگر خودرویی تحت پوشش بیمه نبود نباید به هیچ عنوان آن را اجاره نمود.

علاوه بر این به نوع بیمه نیز توجه نمایید که حتما بیمه مخصوص خودروهای اجاره ای باشد زیرا شرایط بیمه های خودروهای اجاره ای کاملا متفاوت است و بر خلاف بیمه های عادی که 70 درصد خسارات ها می پردازند به طور کامل مسئولیت خسارات را می پذیرد. البته این در شرایطی است که خودرو اجاره ای دارای بیمه بدنه و بیمه ثالث به طور کامل باشد.

 

چرا باید خودروهای اجاره ای را بیمه کنیم؟

یکی از بخش های قراردادی که با شرکت های اجاره دهنده خودرو تنظیم می کنید مربوط به بیمه خودرو است. شاید در نگاه اول تصور کنید که با بیمه نمودن خودرو هزینه های شما افزایش می یابد و نوعی هزینه اضافی است. در صورتی که کاملا در اشتباه هستید زیرا با بیمه نمودن خودرو هزینه های شما به مقدار قابل توجهی نیز کاهش می یابد.

همیشه به یاد داشته باشید که حادثه هیچگاه خبر نمی کند و ممکن است در طی مدت زمانی که خودرو در اختیار شماست دچار سانحه شوید و در صورتی که بیمه نداشته باشید مجبور به پرداخت هزینه های سنگینی خواهید شد. معمولا در سوانحی که برای خودروهای اجاره ای رخ می‌دهد شما باید خسارت افت قیمت خودرو، خسارت خودرو و خسارت مدت زمان توقیف ماشین را به طور کامل پرداخت نمایید که واقعا هزینه های سنگینی هستند.

در صورتی که اگر در هنگام اجاره خودرو مبلغ بیشتری بپردازید و خودرو را تحت پوشش کامل بیمه قرار دهید در زمان وقوع سانحه حدود 70 درصد این خسارت را بیمه می پردازد و شما مبلغ خیلی کمی باید بپردازید.

انواع بیمه های خودروهای

انواع بیمه های خودروهای اجاره ای

بیمه معمولی

معمولا تمامی شرکت های اجاره دهنده خودرو بیمه معمولی را برای تمامی خودروهای خود در نظر گرفته اند. یعنی اگر شما بخواهید هر یک از خودروهای این شرکت ها را اجاره نمایید دارای بیمه معمولی هستند. این بیمه شامل بیمه بدنه و بیمه شخص ثالث می گردد.

بیمه کامل

این بیمه کامل ترین نوع بیمه است که برای خودروهای اجاره ای ارائه می گردد و می تواند به میزان قابل توجهی هزینه های ناشی از خسارت احتمالی را کاهش دهد. برای دریافت این بیمه کافی است که در زمان اجاره خودرو و عقد قرار داد با شرکت درخواست بیمه کامل نمایید. این بیمه دارای محدودیت کیلومتر نیست و اگر کیلومتر بیشتری را در روز بپیمایید بابت آن از شما هزینه ای دریافت نمی کند.

هزینه این بیمه بسیار کم است و شما به ازای پرداخت مبلغ روزانه اجاره خودرو فقط 40 هزار تومان بیشترخواهید پرداخت و خیال خود را بابت تمام حوادث احتمالی که ممکن است که در طی این مدت برای خودرو ایجاد شود راحت می کنید. در ادامه بیشتر با انواع بیمه های خودرو آشنا خواهید شد.

بیمه بدنه خودرو

بیمه بدنه خودرو نوعی بیمه است که تمامی خسارت های وارد شده به خودروهای بیمه شده در اثر حوادثی مثل تصادف، سقوط، سرقت، انفجار، آتش سوزی، برخورد اتومبیل به هر جسمی و بالعکس را به طور کامل می پردازد.

البته این بیمه بر اساس قانون دارای استثناهایی نیز می باشد که بر اساس آن اگر خسارت وارد شده به خودرو به دلایلی مانند اعتصاب، شورش، خسارت خودرو در عین تعقیب و گریز با پلیس، خسارت عمدی بیمه گذار، تصادف ساختگی، مصرف مشروبات الکی و مواد مخدر روان گردان  و … باشد هیچگونه هزینه ای را تقبل نمی کند و راننده نمی تواند برای جبران خسارات وارده از بیمه استفاده نماید.

در هنگام اجاره خودرو حتما به ارزش بیمه بدنه توجه داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که کاملا مطابق با ارزش واقعی خودرو باشد، زیرا در مواردی که ارزش بیمه از قیمت اصلی خودرو کمتر است میزان خسارت قابل پرداخت از سوی بیمه بر اساس میزان مبلغ بیمه پرداخت شده تعیین می گردد و راننده مجبور است میزان تفاوتی که با ارزش واقعی خودرو وجود دارد را خود بپردازد.

بیمه شخص ثالث

 

بیمه شخص ثالث

بیمه شخص ثالث یکی دیگر از بیمه هایی است که حتما باید تمامی خودروهایی که در سطح شهرها تردد دارند داشته باشند. شرکت های اجاره دهنده خودرو نیز بر اساس قوانین و مقررات تمام خودرو های خود را تحت پوشش بیمه شخص ثالث قرار می دهند.

این بیمه زمانی کاربرد دارد که شما به عنوان اجاره کننده خودرو با خودرویی که اجاره نموده اید تصادف کنید و به شخصی یا چیزی آسیب برسانید. در واقع منظور از شخص ثالث در این بیمه تمامی افرادی به غیر از راننده مقصر هستند که خسارت جانی یا مالی به آن ها وارد شده است.

البته این بیمه زمانی مسئولیت خسارت های وارده را می پذیرد که راننده خودرو تمام  قوانین و بندهای ذکر شده در بیمه نامه را رعایت کرده باشد و در اثر حادثه و به جان و اموال دیگران خسارت رسانده باشد و پس از کارشناسی های لازم انجام شده باشد. بنابراین در صورتی که راننده خلاف مقررات عمل کرده باشد و یا در جاده های غیر قانونی خسارتی را به دیگران وارد نماید تحت پوشش این بیمه قرار نخواهد گرفت و بیمه هیچگونه مسئولیتی در قبال آن ندارد.

بیمه سرقت

این بیمه همانند بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه خودرو اجباری نیست و یک بیمه اختیاری می باشد و معمولا افرادی که دارای خودروهای گران قیمت و لوکس هستند و یا افرادی که می خواهند این خودروها را اجاره نمایند این بیمه را از شرکت اجاره دهنده خودرو یا بیمه گذار درخواست می کنند.

با قرار دادن خودرو تحت پوشش بیمه سرقت در صورتی که خودرو اجاره ای شما مفقود شود می توانید به راحتی از شرکت بیمه درخواست خسارت نمایید. با این بیمه دیگر نگرانی بابت خودرو نخواهید داشت.

بیمه حوادث شخصی

این بیمه نیز از دیگر انواع بیمه هایی که در هنگام اجاره خودرو کارشناس شرکت اجاره دهنده به شما پیشنهاد می دهد. با استفاده از این بیمه در صورتی که شما و سایر سرنشینان خودرو در اثر سانحه دچار آسیب دیدگی شوید بیمه تمامی هزینه های بیمارستان شما را می پردازد.

بیمه حوادث شخصی

حداکثر پرداخت برای خسارت ناشی از برخورد

از دیگر بیمه های اضافی و اختیاری می توان به این بیمه اشاره نمود که با تحت پوشش قرار دادن خودرو به آن، بیمه تمامی هزینه هایی که در اثر آسیب رسیدن به خودرو در طی حوادث ایجاد می شود را به طور کامل می پردازد و شما به عنوان اجاره کننده خودرو دیگر هزینه ای را پرداخت نخواهید کرد.

نحوه محاسبه بیمه خودروهای اجاره ای در اثر سانحه

ممکن است در طی مدتی که خودرو را اجاره نموده اید سوانح مختلفی مانند تصادف و … برایتان به وجود آید و خودرو دچار خسارات گردد. در صورتی که خودرو را بیمه نکرده باشید کاملا واضح است که این خسارات را باید خودتان بپردازید. اما شاید این سوال برایتان پیش بیاید اکنون که خودرو را بیمه کرده اید آیا باز هم در چنین مواقعی باید هزینه خسارت های وارده را بپردازید؟

در پاسخ به این سوال باید گفت خسارت هایی که در اثر تصادف و .. به خودرو اجاره ای وارد می شود بر اساس قوانین شرکت های بیمه و اجاره خودرو به دو دسته خسارات بالای یک میلیون تومان و خسارات زیر یک میلیون تومان تقسیم بندی می شود. که در زیر به طور کامل به بررسی این دسته ها می پردازیم.

 

خسارات بالای یک میلیون تومان

در خسارات بالای یک میلیون تومان میزان پرداخت خسارت با توجه به اینکه خودرو دارای بیمه معمولی است یا بیمه کامل کاملا متفاوت می باشد. در صورتی بیمه خودرو بیمه معمولی باشد شرکت بیمه کننده تمامی خسارت ها را پرداخت می نماید با این تفاوت که فرد اجاره کننده خودرو موظف است که هزینه افت قیمت خودرو را به طور کامل به شرکت اجاره دهنده خودرو بپردازد. اما خودروهایی که بیمه کامل دارند راننده هیچگونه هزینه ای را بابت خسارت و افت قیمت خودرو نمی پردازد و مسئولیت آن بر عهده بیمه خواهد بود.

بیمه حوادث شخصی

خسارات زیر یک میلیون تومان

همانطور که در بالا به آن اشاره کردیم شرکت های اجاره دهنده خودرو در زمان عقد قرارداد با مشتری مبلغ نقدی را جهت خسارت های احتمالی از او می گیرد. این مبلغ برای مواردی است که خودرو در اثر حادثه دچار خسارت شود و این خسارت کمتر از یک میلیون تومان باشد.

در خسارت های کمتر از یک میلیون تومان فرد اجاره کننده خودرو موظف است که یک میلیون تومان بابت این خسارات بپردازد و این مقدار از مبلغ نقدی که نزد شرکت دارد برداشته می شود. در این خسارت ها تفاوتی ندارد که خودرو دارای بیمه معمولی است یا بیمه کامل و در هر دو صورت این راننده است که خسارت را می پردازد.

نحوه محاسبه افت قیمت خودرو

شرکت های اجاره دهنده خودرو همیشه خودروهای خود را از میان خودروهای مدرن و جدید که آخرین مدل های سال هستند انتخاب می کنند، در نتیجه این خودروها دارای قیمت بالایی هستند و در صورتی که در اثر تصادف دچار خسارت شوند قطعا افت قیمت خواهند داشت.

میزان افت قیمت خودرو را کارشناس بیمه تعیین می کند که این میزان پس از بررسی کامل خودرو مشخص می شود. در نهایت شرایط بیمه خودرو است که مشخص می کند راننده باید این میزان افت قیمت را بپردازد یا شرکت بیمه کننده موظف به پرداخت آن خواهد بود.

نحوه محاسبه هزینه تصادف در اجاره خودرو با راننده

تفاوتی ندارد که خودرو را با راننده اجاره کرده باشید یا بدون راننده، در هر دو صورت باید در هنگام بروز تصادف ابتدا با شرکت اجاره دهنده خودرو تماس بگیرید و این موضوع را اطلاع دهید و سپس باید منتظر بمانید که پلیس راهنمایی و رانندگی در صحنه حاضر شود و کروکی خودرو را بکشد که  بتوانید بر اساس آن از بیمه خودرو جهت کاهش هزینه های خسارت استفاده نمایید.

اما درصورتی که خودرو را با راننده اجاره کرده باشید فقط کافی است با شرکت اجاره دهنده خودرو تماس بگیرد و دیگر شما هیچگونه مسئولیتی در این اتفاق ندارید و این راننده است که باید مسئولیت تصادف را بپذیرد و هزینه هر گونه خسارات جانی و مالی به طرف مقابل و یا سر نشینان خودرو را بپردازد.

برخی مواقع در تصادفات و سوانحی که برای خودرو اجاره ای رخ می دهد شما به عنوان راننده مقصر نیستید و طرف مقابل مقصر اصلی این ماجرا است. در چنین شرایطی  شرکت هیچگونه مسئولیتی در قبال خسارت ها ندارد و شما به عنوان اجاره کننده خودرو موظف هستید تمامی مراحل اداری و قانونی لازم را طی کنید تا بتوانید هزینه خسارت ها را از طرف مقابل تصادف به طور کامل بگیرید و به شرکت اجاره دهنده خودرو بپردازید.

 

مشکلات اجاره خودرو

امروزه خودروهای اجاره ای با استقبال بسیار خوبی از سوی مردم مواجه شده اند و خیلی از افراد ترجیح می دهند به جای خرید خودرو، از این خودروها برای رسیدگی به امور و یا مسافرت و مراسمات خاص استفاده نمایند.

هرچند که با اجاره این خودروها می توان به رویای بزرگ رانندگی با خودهای لاکچری دنیا مانند کادیلاک، مازراتی، بنز، پورشه، سانتافه و .. دست یافت و لحظات خاطره انگیزی را برای خود و سایر اعضای خانواده رقم زد اما اجاره خودرو دارای مشکلاتی نیز است که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.

بیمه حوادث

مشکلات فنی خودرو

با توجه به اینکه تمامی این خودروها هر چند که جدید و بروز هستند اما چند سالی است که از عمر آن ها می گذرد و در طی این مدت رانندگان مختلفی با سطح مهارت های مختلف با آن ها رانندگی کرده اند. از این رو می تواند مشکلات فنی جدی برای آن ها به وجود آمده باشد که شما از آن ها بی اطلاع هستید.

حتی ممکن است قبلا بارها دچار تصادف و خسارات بزرگی شده باشند که همگی بر سیستم فنی خودرو و عملکرد صحیح آن تاثیر گذار است. بنابراین ممکن است خودرویی که شما تحویل می گیرید از نظر فنی به طور کامل بررسی نشده باشد و مشکلات فنی داشته باشد که می تواند برای شما دردسر ساز شود.

به عنوان مثال در حین رانندگی برای موتور و یا بخش های مختلف خودرو اتفاقی رخ دهد و هزینه سنگینی به روی دست شما بگذارد که مجبور هستید هزینه آن را بپردازید.

تاخیر در تحویل خودرو

متاسفانه تمامی مشتریان خودروها را در زمان تعیین شده به شرکت تحویل نمی دهند و با چند روز تاخیر معمولا این اتفاق می افتد. این ماجرا سبب می شود که مشتریان جدیدی که همان خودرو را اجاره کرده اند نتوانند به موقع و در تاریخ تعیین شده خودرو را از شرکت تحویل بگیرند.

در نتیجه موجب نارضایتی و عدم اطمینان شرکت به مشتریان و برعکس مشتریان به شرکت اجاره دهنده خودررو شوند. بنابراین نیاز است که در هنگام انتخاب شرکت اجاره دهنده خودرو سوابق شرکت و میزان رضایت مندی مشتریان را مورد بررسی قرار دهید.

اشتراک‌گذاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *