پل هوره در روستای هوره و در شهرستان سامان و در استان چهار محال بختیاری واقع شده است. این روستا که دارای قدمت بسیاریست، مکان های گردشگری قدمت دار بسیاری را هم در خود جای داده است.
درون این روستای خوش آب و هوا پل بسیار زیبای سنگی هوره قرار گرفته است که این پل از قدیمی ترین مکان های گردشگری این روستا و استان چهار محال بختیاری محسوب می شود؛ زیرا زمان ساخت این پل به دوران صفویان بر می گردد. ما در این مقاله در خدمت شما هستیم در مجله مستر بلیط و به بررسی پل هوره و روستای هور می پردازیم؛ پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا هر آنچه که نیاز است راجب این پل و روستا را بدانید در اختیار شما قرار دهیم.
معرفی پل هوره
این پل سنگی سیمانی بسیار زیبای قدیمی با سه هدف ساخته شده است. اولین دلیل این است که پل هوره بر روی رودخانه زاینده رود احداث شده است و دو روستای، هوره و روستای سواد جان که آن هم در شهرستان سامان قرار گرفته است را بهم متصل میکند.
دومین منظور هم برای ساخت پل جلوگیری از سیل و آب گرفتگی ها در فصل زمستان بوده، زیرا جنس این پل از سنگ و سیمان است و به زبان عامیانه از آن به نوعی برای سیل بند استفاده می کنند.
سومین دلیل هم برای ساخت پل، برای تعویض جهت آب از شمال به جنوب است که برای جلوگیری از آب، جلوی پل هوره را با پایه ها و سنگ و خاک گرفته اند و باعث می شوند آب به سمت جنوب حرکت کند. به دلیل جنس پل هوره بعد از گذشت سال ها یا قرن ها هنوز دارای استحکام و مقاومت بسیاری می باشد.
تاریخچه
پل زیبای هوره توسط حاج سید عطا الله مرتضوی ساخته و احداث شد و زمان ساخت این پل از اوایل سال 1337 تا اواخر سال 1338 صفوی، حدود یک سال به طول انجامید که دو سال از بعد از به اتمام رساندن پل هوره حاج سید عطا الله مرتضوی دار فانی را وداع گفت.
نقشه و معرفی بخش های مختلف
پل هوره دارای 8 ستون و 7 دهانه نیم دایره ای شکل می باشد. طول پل هوره 63 متر، عرض آن 6 متر و ارتفاع آن 8 متر است؛ یعنی زمانی که شما بر روی پل قرار بگیرید کاملا می توانید داخل آب جاری را مشاهده کنید. همچنان با مستر بلیط همراه باشید تا به ادامه این مطلب بپردازیم.
همان طور که در مطالب قبل تر ذکر کردیم، پل هوره از سنگ و ملات ماسه سیمان ساخته شده که هر دو مصالح یعنی سنگ و سیمان در برابر آب از مقاومت بسیار بالایی برخوردارند. سنگ هایی که برای ساخت این پل استفاده شدند هیچکدام دایره ای شکل نیستند و همه آن ها، دارای زاویه می باشند.
شاید از خود بپرسید که چرا از سنگ گرد و دایره ای شکل استفاده نشده؛ ما در جواب سوالتان بگوییم که سنگ های دایره ای شکل و گرد وقتی بر رویی هم قرار می گیرند ثابت نمی ایستند و از روی یکدیگر سر می خورند، اما سنگ های زاویه دار یا گوشه دار به خوبی به روی یکدیگر قفل می شوند؛ در گذشته هم به همین دلیل از سنگ های گوشه دار برای ساخت پل هوره استفاده شده است.
شرایط بازدید
با وجود اینکه پل هوره یکی از مکان های گردشگری روستای هور محسوب می شود، اما مانند دیگر مکان های گردشگری، پل هوره بلیطی نیست و در هر ساعتی از شبانه روز می توان از آن بازدید کرد. اما توصیه می شود که در روز از این پل دیدن کنید زیرا در روزبه خوبی می توانید آب خوشرنگ رود زاینده رود و درختان زیبایی که در اطراف آن روییده اند را مشاهده کنید.
کمی هم درباره روستای هور بدانیم
در مطالب بالاتر خواندید که روستای هور در شهرستان سامان و در استان چهار محال بختیاری واقع شده؛ این روستا که آب و هوای بسیار دلچسب و تمیز دارد، دارای محیط کوهستانی و کمی جنگلی است و به دلیل کوهستانی بودن روستای هور، زمستان های بسیار خشک و سردی دارد. زبان مردم روستا ترکی قشقاییست، زیرا در گذشته های دور بنا گذار این روستا یک خان قشقایی بوده است.
روستای هور، روستایینت با پیشینه و تاریخچه بسیار قدیمی، که محققان این قدمت را حدود 700 سال تخمین زده اند. این روستا که یکی از زیباترین روستا های چهار محال بختیاری شناخته می شود، دارای جمعیتی متوسط رو به بالا می باشد؛ طبق آخرین اطلاعاتی که از سر شماری ایران در سال 1385 که جمع آوری شده؛ جمعیت روستای هور بالای 4000 نفر بوده که طبق بررسی های انجام شده گفته اند که جمعیت این روستا هر دو سال سه برابر می شود.
تمام خانه های این روستا در دامنه های کوه احداث شده اند به همین دلیل اگر از بالا به این روستا نگاه کنید شاهد یک بافت مرتب هستید. جنس خانه ها هم از گذشته تا به امروز خشت و گل بوده اما امروزه با نگاه دقیق تری می توان متوجه مصالح جدید در ساخت خانه ها شد. جالب است بدانید که نام امروزه خورشید همان هور در گذشته بوده است و نام روستای هور هم از خورشید منشعت گرفته است.
در گذشته این روستا اولین مکانی بوده که خورشید بعد از طلوع بر روی آن می تابید و همین نشانه خوش شانسی برای مردم روستا بود. دین مردم هوره همانند تمام مردم ایران مسلمان است و تمام اعیاد را مثل نوروز، قربان و… جشن می گیرند.
شغل مردم این روستا اکثرا کشاوری و صنایع دستی است و غذای محلی روستای هوره هم کاکلی، که بسیار غذای خوش طعمیست می باشد. اگر به روستای هور سفر کردید و در سوغاتی خریدن به مشکل بر خوردید، به سوغاتی های محلی این روستا رجوع کنید که شامل انواع فرش و گلیم دستی و فراورده های لبنی و خشکبار هستند.
از جاهای تفرحی هور هم میتوانید به پل هوره و حمام هور مراجعه کنید و نهایت لذت را ببرید. در آخر گشت و گذار اگر خسته شدید ما به شما پیشنهاد می دهیم که حتما کنار رود زاینده رود بروید و با چایی آتیشی گلویی تازه کنید.
راه های دسترسی به پل هوره
روستای هور در شهرستان سامان و استان چهار محال بختیاری قرار دارد. که پل هوره را در روستای هور می توانید مشاهده کنید. برای دیدن پل هوره با انواع وسایل حمل و نقل از شهر دیگر به استان چهار محال بختیاری سفر کنید و بعد با ماشین به دیدن روستای هور و پل هوره بروید؛ اگر هم تهیه کردن ماشین برایتان کار دشواریست می توانید بلیط اتوبوس سامان را که مقصد های مختلفی دارد، مقصد روستای هور راتهیه کنید و از دیدن پل هوره و بقیه مکان های گردشگری لذت ببرید.
اگر هنوز به استان چهار محال بختیاری سفر نکردید، اصلا معطل نکنید و سریع برنامه یک سفر را بریزید، و حتما از استان چهار محال بختیاری و روستای هور دیدن کنید.
دیدگاهتان را بنویسید