بندر دیلم شهری بندری در جنوب ایران با آب و هوائی گرم و شرجی است که در استان بوشهر قرار دارد. یکی از نکاتی که در مورد شهرهای بندری حائز اهمیت است، توجه ای است که در کلیه دوران به خود مبذول می داشتند. این شهرها به علت موقعیت استراتژیک خود همیشه از اهمیت ویژه ای برخوردار بودند.
شهر دیلم نیز از این موضوع مستثنی نبود و همیشه در راس تمرکز قرار داشت، همین سبب باقی ماندن آثاری از گذشته در این منطقه شده است. این بندر دارای جاذبه های گردشگری مثل دریای ساحلی بکر ودست نخورده درمیان دریاهای استان بوشهر، اسکله دیلم، بازار ماهی فروشان، قبرسید، قبورشهدای گمنام، بازار کویتیها، پاساژ دریم لند، جنگلهای بیدو، عامری، سیاهمکان، امامزاده جعفر، امام زاده حسن درشهر امام حسن، تپههای صخره ای ساحل امام حسن، روستای هدف گردشگری حصار است.
در این بخش از مجله مستر بلیط، قلعه حصار را انتخاب کرده ایم تا به شما معرفی کنیم پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
معرفی قلعه حصار
قلعه حصار در روستای حصار از توابع بندر دیلم و استان بوشهر قرار دارد و تاریخ ساخت آن به دوران قاجارها باز می گردد. قلعه حصار که با نام قلعه آقا خان نیز شهرت دارد دارای مساحت زیادی است و تا مدتها در تملک آقا خان لیراوی از حکام محلی قرار داشت.
پس از او، احمد شاه خان به نیابت از آقاخان امور قلعه را به دست گرفت. این سازه بر ویرانههای منطقه باستانی سنیز احداث شده و امروزه به عنوان یکی از مناطق دیدنی استان بوشهر و شهرستان بندر دیلم، سالانه میزبان گردشگران بسیاریست و به عنوان میراث ملی نیز به ثبت رسیده است.
معماری قلعه حصار
قلعه حصار دارای متراژی حدود 4000 مترمربع و از معماری و تزئینات بی نظیری برخوردار است. یک حیاط در مرکز این قلعه ساخته شده، با حوضی در وسط آن و در اطراف حیاط 15 اتاق قرار گرفته است.
ارتفاع دیوارهای بنا به حدود 7 متر می رسد و در چهار گوشه آن چهار برج، جهت قرار گیری نگهبانان ایجاد کرده بودند. بنایی کوچک در وسط حیاط مرکزی قرار دارد که به احتمال زیادی در گذشته به عنوان آلاچیق در روزهای خنک سال استفاده می شد.
محل زندگی خدمتکاران و آشپزخانه جدای از این بخش ها بوده است، که در آن قسمت به انجام کارهای قلعه نظیر پختن نان، تهیه ماست و جمع آوری روغن و کره می پرداختند. در قسمت دیگری از قلعه سپاهیان قرار داشتند و محل فعالیت آنها بود، همچنین در قسمتی از آن حمامی وجود داشت که در بیشتر مواقع دارای آب گرم بود.
زیرزمین هایی در قلعه وجود داشت که مرغ و خروس ها را در آن نگهداری می کردند و به عنوان انباری برای ذخیره کردن آذوغه نیز کاربرد داشته است. برای ساخت قلعه از مصالحی مانند چوب و ساج و ملاطی محلی به نام چاری استفاده کرده اند. برش کاری های بسیار زیبایی را در گوشه و کنار این قلعه می توانید ببینید که فضای آن را بسیار چشم نواز تر کرده اند.
ایوانی سراسری در این قلعه وجود دارد که با ستون هایی نگهداشته شده است و برای بالا رفتن از آن پلکانی نیم دایره ایجاد شده بود. بادگیری در سقف قلعه تعبیه شده بود که برای خنک کردن محیط آن به کار برده می شد و در جهت رو به دریا بنا شده بود. سقف خانه را از تیرک های چوبی ساخته اند و با بوریا و چوب بسیار محکمی به نام چندل پوشش داده اند.
برای سفر به بندر دیلم می توانید از اتوبوس استفاده کنید و مطمین ترین راه خرید بلیط اتوبوس استفاده از مستر بلیط به صورت آنلاین است، با این کار خریدی امن و سریع را برای خود به همراه می آورید و می توانید از مزایایی که برای کاربران خود در نظر می گیرد بهره مند شوید.
راه های دسترسی به قلعه حصار
این قلعه درون روستای حصار قرار دارد بنابراین دسترسی به آن به راحتی امکان پذیر است تنها کافی است خود را به این روستا برسانید تا بتوانید از بنا دیدن کنید.
شرایط بازدید
درب این قلعه بدون پرداخت هزینه ای به روی همه باز است و در ساعات روز می توانید برای دیدن این قلعه بروید. تنها مشکلی که وجود دارد این است که این قلعه بسیار آسیب دیده است و قسمت هایی از آن به کلی ویران شده است.
نظرات کاربران
اولین نفری باشید که نظر می دهید